Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: 65km/h(po gpsu) u naselju di je ograničenje 50km/h, multanova  (Posjeta: 18099 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
Idem danas iz grada autom, vozim fino kroz naselja jedno desetak kilometara di je 50km/h i kad sam se popeo na jedan brežuljak vidim multanova na jedno stotinjak metara, možda malo manje.

Sad, išao sam očito preko ograničenja, 65km/h po gpsu  :redface:. Sad me zanima, kolika je vjerojatnost da sam uslikan jer neznam kolika je praksa tolerancije, i kolika je kazna za tih 15km/h iznad ograničenja?

Bilo je -3 ,-5 stupnjeva temperatura (znam da se nešto pričalo o radnoj temperaturi samog radara, al neznam točno o kojemu se točno pričalo i koja je bila spominjana temperatura  :dontknow:)

Hvala

Offline efz

• administrator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
Odg: 65km/h(po gpsu) u naselju di je ograničenje 50km/h, multanova
« Odgovori #1 : 28 Prosinac, 2010, 15:41:31 »
c/p narodne novine:
Propisani uvjeti za mjerila brzine su sljedeći:

1. Referentni uvjeti

temperatura okoline                     23 °C ± 2 °C

relativna vlažnost zraka                55 % ± 15 %

napon napajanja                          nazivna vrijednost

napona ± 2 %.

2. Radni uvjeti

temperatura okoline                     od 0 °C do + 50 °C

napon napajanja                          nazivna vrijednost

napona ± 10 %.

3. Uvjeti skladištenja

temperatura okoline                     – 25 °C do 70 °C.

evo i link: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2001_04_38_669.html
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #2 : 28 Prosinac, 2010, 15:50:48 »
ako je ograničenje 50, toleriraju do 60 km/h,a ako si vozio 65 teško da će ti doć neka kazna...barem je to moje iskustvo, a i ako to dobiješ neku kaznu probaj se žalit da dobiješ opomenu il nešto,jer je to samo 5 iznad ograničenja
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline skipper_2t

• Tržnica : (+18)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Baotian 180 2t
« Odgovori #3 : 28 Prosinac, 2010, 15:51:09 »
 ja mislin da je tolerancija 15km/h,ako ti dode kazna želi se da je radar star ili da dugo nije bažđaren,ko zna mozda ti i upali(mom starom je)

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 28 Prosinac, 2010, 15:53:52 »
Izgleda da mi negine 500kn kazne, jer na mupovim stranicama piše ovako:

19. Postoji li tolerancija brzine zbog pogreške uređaja za mjerenje brzine i koje su kazne za prebrzu vožnju?

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom prometu (NN br. 38/01, 43/01 i 19/02), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili % koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10% izmjerene brzine.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisane su sljedeće kazne za prekoračenje brzine kretanja:
u naselju:

* za prekoračenje veće od 50 km na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 12 mjeseci i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 3 negativna prekršajna boda
    * za prekoračenje veće od 30 do 50 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 2 negativna prekršajna boda
    * za prekoračenje veće od 20 do 30 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 1 negativni prekršajni bod
   * za prekoračenje veće od 10 do 20 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna
    * za prekoračenje do 10 km/h na sat više od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna

izvan naselja:

* za prekoračenje brzine veće od 50 km na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna, izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 do 12 mjeseci i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 3 negativna prekršajna boda
    * za prekoračenje brzine veće od 30 do 50 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000,00
    * za prekoračenje brzine veće od 10 do 30 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna.

20. Jesu li radari neodgovarajuća mjerila brzine pri temperaturama nižim od 0 stupnjeva Celzijevih?

Mjerenje brzine pri temperaturama nižim od 0 stupnjeva Celzijevih ne utječe na točnost i rezultate mjerenja, već na mogućnost oštećenja pojedinih sklopova uređaja. Svi tipovi radara koje koristi policija apsolutno točno mjere brzinu u uvjetima od -10 do +50 stupnjeva Celzijevih. Prilikom obavljanja nadzora uređajem bez foto-video zapisa prekršitelj (vozač) se obvezno zaustavlja i na uređaju mu se pokazuje izmjerena brzina kretanja. Kad vozač ne plati kaznu na mjestu izvršenja prekršaja, o izmjerenoj brzini kretanja sastavlja se zapisnik, a izmjerena se brzina, u nazočnosti vozača, na uređaju poništava (nakon što se utvrde svi elementi potrebni za procesuiranje prometnog prekršaja prekoračenja brzine).

Također, sukladno članku 7. Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za mjerenje brzine vozila u cestovnom prometu radni uvjeti (temperatura okoline) propisani su od 0 do +50 stupnjeva Celzijevih.

Za tražena mjerila za nadzor brzine, prema tvorničkim uputama, radni uvjeti su sljedeći:

* za mjerilo Speedphot - od -10 do +60 stupnjeva Celzijevih
   * za mjerilo Multanova Star - Laser - od -30 do +60 stupnjeva Celzijevih
    * za mjerilo Multanova 6F - od -10 do +60 stupnjeva Celzijevih

* za mjerilo Travimo - od -10 do +40 stupnjeva Celzijevih

http://www.mup.hr/1158.aspx

Ostaje mi se samo nadat da je su postavili žešću toleranciju na brzinu, pa da ipak nisam uslikan   :hmh:  Ili ako je ovo još uvijek važeće (za taj raspon od 0 do 50 stupnjeva) iz Narodnih novina, probat ću neki prigovor pisati. Iako baš neznam kome se obratiti za utvrđivanje temperature jer sumnjam da će mi priznat što je meni na autu prikazivalo -5, do -3 kada sam išao kući kada sam možda uslikan.

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
« Odgovori #5 : 28 Prosinac, 2010, 15:55:26 »
Ja sam cuo i od murjaka za ovo da ispod 0°C multanova kao nije bazdarena (tako nesto).............e sada koliko to prolazi kod suca za prekrsaje nemam pojma  :dontknow:, bio sam ovaj mjesec kod suca i ubije te u pojam, neda ti do rijeci doc, samo gleda i cita s prijave koju je murjak napisao a ono kaj sam ja imao za rec nezeli cut........al svejedno mislim da cu se uspijet izvuc, posto se policajac nije vec 2 puta pojavio na sudu  :redface:
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #6 : 28 Prosinac, 2010, 16:01:08 »
500kn nije puno...

kad dobijes kaznu napisi zalbu, napisi da je istina sve sto pise (da si prekoracio brzinu i sve to) ali buduci da nisi prije kaznjavan, trazis da ti daju mjeru upozorenja...

ja pretprosli tjedan bio na sudu i to mi uredno proslo... sa 500kn kazne i 100 sudskih troskova, pao sam samo na 100 sudiskih troskova...

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #7 : 28 Prosinac, 2010, 16:02:57 »
sve ti ovisi od murjaka i kak su naštelali radar..
ako je ograničenje 50 onda ga stave na recimo 70 i slika sve kaj ide prek 70 da ima za naplatit bar nešt..jer onda dok ti odbiju 10 na sat još mu uvijek ostane tih kao 10..pa ak već pišu izvještaj da pišu za veću lovu...
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 28 Prosinac, 2010, 16:15:26 »
A vidjet će mo. Kroz koliko otprilike stigne čestitka? 

PS Tko je rekao da nisam prije kažnjavan  :toothy3:  Stvar je da imam od prije jednu pi*dariju, od koje treba proći 2 godine da mi se briše iz registra, pa će mi biti čupavo ako sad ovo dobijem :(

Offline DeLUX

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Volim Luxa
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Piaggio zip SP
  • Moja Kaciga: premier
  • MojSetup: ma sve serijsko
  • MojSpuh: Roost
« Odgovori #9 : 28 Prosinac, 2010, 16:18:41 »
prvi dan vozačke išli na more i u tuhobiću me slikali, a nisam ni znao..
prije kojih mjesec dana došla kazna 1000kn a vozio sam 71 km/h  :dontknow:

Offline logos

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: ljubuski
  • Moj Skuter: peugeot trekker
  • Moja Kaciga: netreba
  • MojSetup: seriala
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #10 : 28 Prosinac, 2010, 16:33:50 »
pa ako ti je skut 50ccm opali blokadu i tvrdi da ti motor nemoze brze od 50 i to je to

Offline CoK

• moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: ...forum je prešel
« Odgovori #11 : 28 Prosinac, 2010, 16:46:37 »
ja sam vozio 20km/h iznad dopustene i tolerancija je 10km/h

ako ti je prvi puta mozes trazit opomenu samo, inace kaznu sam dobio 500kn napisao mi je na licu mjesta
Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #12 : 28 Prosinac, 2010, 16:56:19 »
Na cestama gdje je dozvoljeno vozit 60, oni podese multanovu da "okida" iznad 80.

Po toj logici, nisi uslikan

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #13 : 28 Prosinac, 2010, 16:57:56 »
pa ako ti je skut 50ccm opali blokadu i tvrdi da ti motor nemoze brze od 50 i to je to
:toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
citaj malo  :icon_thumright:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline zipst

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: na hrpi
  • MojSetup: trkeci
  • MojSpuh: probusen
« Odgovori #14 : 28 Prosinac, 2010, 17:26:08 »
:toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
citaj malo  :icon_thumright:
ja se isto mislim kako ga je moglo uslikat od sprijeda, pa sam malo dataljnije procita prvi post :toothy11:
covjece jos da je nastavio i bez karba radit,pa ti bi se djabe vozio

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #15 : 30 Prosinac, 2010, 02:46:23 »
ti si zacrnio tamo
Izgleda da mi negine 500kn kazne, jer na mupovim stranicama piše ovako:

19. Postoji li tolerancija brzine zbog pogreške uređaja za mjerenje brzine i koje su kazne za prebrzu vožnju?

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom prometu (NN br. 38/01, 43/01 i 19/02), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili % koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10% izmjerene brzine.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisane su sljedeće kazne za prekoračenje brzine kretanja:
u naselju:

* za prekoračenje veće od 50 km na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 12 mjeseci i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 3 negativna prekršajna boda
    * za prekoračenje veće od 30 do 50 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 2 negativna prekršajna boda
    * za prekoračenje veće od 20 do 30 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 1 negativni prekršajni bod
    * za prekoračenje veće od 10 do 20 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna
    * za prekoračenje do 10 km/h na sat više od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna

izvan naselja:

* za prekoračenje brzine veće od 50 km na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna, izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 do 12 mjeseci i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 3 negativna prekršajna boda
    * za prekoračenje brzine veće od 30 do 50 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000,00
    * za prekoračenje brzine veće od 10 do 30 km/h na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna.

20. Jesu li radari neodgovarajuća mjerila brzine pri temperaturama nižim od 0 stupnjeva Celzijevih?

Mjerenje brzine pri temperaturama nižim od 0 stupnjeva Celzijevih ne utječe na točnost i rezultate mjerenja, već na mogućnost oštećenja pojedinih sklopova uređaja. Svi tipovi radara koje koristi policija apsolutno točno mjere brzinu u uvjetima od -10 do +50 stupnjeva Celzijevih. Prilikom obavljanja nadzora uređajem bez foto-video zapisa prekršitelj (vozač) se obvezno zaustavlja i na uređaju mu se pokazuje izmjerena brzina kretanja. Kad vozač ne plati kaznu na mjestu izvršenja prekršaja, o izmjerenoj brzini kretanja sastavlja se zapisnik, a izmjerena se brzina, u nazočnosti vozača, na uređaju poništava (nakon što se utvrde svi elementi potrebni za procesuiranje prometnog prekršaja prekoračenja brzine).

Također, sukladno članku 7. Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za mjerenje brzine vozila u cestovnom prometu radni uvjeti (temperatura okoline) propisani su od 0 do +50 stupnjeva Celzijevih.

Za tražena mjerila za nadzor brzine, prema tvorničkim uputama, radni uvjeti su sljedeći:

* za mjerilo Speedphot - od -10 do +60 stupnjeva Celzijevih
    * za mjerilo Multanova Star - Laser - od -30 do +60 stupnjeva Celzijevih
    * za mjerilo Multanova 6F - od -10 do +60 stupnjeva Celzijevih

* za mjerilo Travimo - od -10 do +40 stupnjeva Celzijevih

http://www.mup.hr/1158.aspx

Ostaje mi se samo nadat da je su postavili žešću toleranciju na brzinu, pa da ipak nisam uslikan   :hmh:  Ili ako je ovo još uvijek važeće (za taj raspon od 0 do 50 stupnjeva) iz Narodnih novina, probat ću neki prigovor pisati. Iako baš neznam kome se obratiti za utvrđivanje temperature jer sumnjam da će mi priznat što je meni na autu prikazivalo -5, do -3 kada sam išao kući kada sam možda uslikan.
ti si zacrnio za prekoračenje od 10-20 km/h,al ako si ti vozio 65 u dozvoljenom 50 ti spadaš u kategoriju do 10 km/h a to je 300 kn kazne...jer je 10 km/h tolerancija do 100 km/h brzine a preko 100 se računa u postocima...znači dok ti skine 10 km/h na 65 dobiješ 55, a to je 5 iznad ograničenja znači spada u do 10 iznad ograničenja i kazna je 300 kn...to ti je u najgorem slučaju mada sumnjam da ćeš dobit ikakvu kaznu jer vjerojatno su namjestili radar na 70 i iznad,pogotovo ako je ulica neka malo duža i ravna, di se znaju vozit ko luđaci
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline veka84sb

• maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #16 : 30 Prosinac, 2010, 07:21:31 »
Na cestama gdje je dozvoljeno vozit 60, oni podese multanovu da "okida" iznad 80.

Po toj logici, nisi uslikan

:icon_thumright: mene su uhvatili prosle godine u zoni 50 i rekli da hvataju samo one koji prelaze 70....
Za tih 5 km/h van tolerancije se uopce ne trude ....u vecini slucajeva 5-10km/h van ogranicenja se izvlace sa pisanom opomenom ili upozorenjem.

Offline Trinad

• forumski biciklist
« Odgovori #17 : 02 Siječanj, 2011, 15:13:09 »
Ja sam cuo i od murjaka za ovo da ispod 0°C multanova kao nije bazdarena (tako nesto).............e sada koliko to prolazi kod suca za prekrsaje nemam pojma  :dontknow:, bio sam ovaj mjesec kod suca i ubije te u pojam, neda ti do rijeci doc, samo gleda i cita s prijave koju je murjak napisao a ono kaj sam ja imao za rec nezeli cut........al svejedno mislim da cu se uspijet izvuc, posto se policajac nije vec 2 puta pojavio na sudu  :redface:

Da, nažalost, to ti je praksa na našim sudovima. Bilo je puno slučajeva kada su panduri loše sastavili zapisnik ili neke stvari izbacili da bi se  pokrilo nekog poznanika, zvjerku itd., pričali mi osobno ljudi koje su panduri pokrili i poslije na sudu ma da imaš ne znam kakve argumente, svjedoke, znanstveno dokazane činjenice i sl., moš ga jebat, ne prolazi, policijsko izvješće je na sudu za suca zakon i ne jebe njega ništa drugo tako da ne znam šta da ti kažem...  :sad3:
Alternativa je jedino dalje se žaliti, vrhovnom  :sad1:

Offline Nix666

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP50
  • MojSetup: Red Sponge, dizna 64, Polini high speed, 5.25g utezi
  • MojSpuh: Gianelli Rekord
« Odgovori #18 : 02 Siječanj, 2011, 17:07:02 »
sve ti ovisi od murjaka i kak su naštelali radar..
ako je ograničenje 50 onda ga stave na recimo 70 i slika sve kaj ide prek 70 da ima za naplatit bar nešt..jer onda dok ti odbiju 10 na sat još mu uvijek ostane tih kao 10..pa ak već pišu izvještaj da pišu za veću lovu...

ja sam razgovarao jednom s murjakom i veli lik da ovisi od policajca do policajca,,,,netko postavi da te slika na 55 km/h, a neki da te uslika tek na 65 ili 70 ...ali mislim da ti je 10 km/h tolerancija, znači išao si 5 preko...

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #19 : 02 Siječanj, 2011, 19:13:09 »

ja sam razgovarao jednom s murjakom i veli lik da ovisi od policajca do policajca,,,,netko postavi da te slika na 55 km/h, a neki da te uslika tek na 65 ili 70 ...ali mislim da ti je 10 km/h tolerancija, znači išao si 5 preko...

Multanovu obicno postavljaju na prometnicama gdje je ogranicenje minimalno 50 km/h i podesavaju ju na nekih 20 km/h vise od dozvoljenog. Ne jednom sam (svjesno) prosao na Branimirovoj u Zagrebu sa 80 km/h po satu auta (60km/h dozvoljeno) i nikad nije blicnula niti je ikad kazna dosla.

Mjerenje laserom je nesto drugo i tu ako te uhvate u prekrsaju koji je kaznjiv, platit ces makar bio brzi samo za 1 km/h od dozvoljenog (plus tolerancija)