e sad bio bih zahvalan kad bi mi neko opiso razradu
200-300km ne zvuči puno, ali vjeruj mi PUNO je!! Ak izdržiš 100km a da ne daš više od pola gasa onda si car
Bitno je da kad sve slažeš da sve uljiš sa uljem za mješavinu, znači karike, cilindar, posebno igličasti ležaj! Nek sve bude namaščeno!
I kad upališ onda pusti 5 min na leru, pa ugasi da se ohladi skroz, pa 10min na leru pa gasi...i tak par puta! I onda kad je ugrijan kreneš na laganu vožnjicu, i tak se voziš 50km, ali nemoj davat ni pola gasa!
Poslje 50km možeš dati pola gasa, pa napravi do 80km tak sa pola gasa, i onda piči puni gas ali u kratkim intervalima, znači gasssss pa pusti, i tak malo od oka! Poslje 100-150km već počni štelat skuter i piči!
Uzmi MOTUL polusintetiku, i podesi karb na malo bogatiju smjesu za to razdoblje razrade!
Neki će ti reć da ga zagrij pola sata, malo provozaj i piči pun gas, vjerujem da ti se ne bi niš zapeklo ali to sigurno nije razrada, možeš na koji način hoćeš!
Makar ti u uputama od kita piše da razrada traje 300km i da se ne bi smjelo tjerat puni gas na duže staze! Znači nakon razrade ove do 150km možeš puni gas ali nikak ga nemoj tjerat po 5km punim gasom, pogotovo ne dok je karb nepoštelan!
Najbitnije je da složiš i podmažeš kak spada, te bi bilo poželjno da momentnim ključem pritežeš vijke na glavi silom koja je propisana!
Eto, tak sam ja radil i sve je ok, pregledal sam klip kroz otvor svječice i ispuh i čini mi se ko nov, pa je valjda sve prošlo kak spada!