ukratko 4T motor 50 ccm, osim za ravne, najravnije ravnice - ne valja...!!!!
vlasnik sam 50 ccm Kymco Agility-a i moj ovlašteni seviser sliježe ramenima.....oko 30 % posto ide lošije nego što se priča.....odblokiran vario, veća dizna ( kit s diznom i osovinom varia dolazi s novim ), a ipak uzbrdo neće više od 10 -15 km, kratke uzbrdice 20 - 30 km, ravno 55 km, na nizbirdici do 63km ...i to je to.....
Krajnja brzina je za mene još OK, kupio sam ga za grad, ono od točke A do B, ali grizem nokte šešir i ovaj stol na kojem sjedim kad se sjetim poniženja , frustracije i nemoći otprije neki dan.....držim gas na maksimumu, a kazaljka varira 8 -12 - 10 km..i tako 10..-ak minuta..za put koji serijski " zvajo" pređe za dvije minute.....
Ok, nisam rezao CDI, imam 95 kg žive vage, ali......
Stardust je već fino ranije objasnio, radi se o GY6 motoru koji vuče porijeklo od Honde i koji je u večini kineskih skutera. Nikakav fini tunning ne dolazi u obzir....!!!!
Jedina nada je 80 ccm kit. ( 72 ccm realno )....Postoji kit za Baotina ( oko 800KN ) , postoji original kit za Kimco ( oko 1000 KN )
na hrvatskom tržištu...vani postoje kitovi od 50 -120 €. Sunlon-Honda, Extreme, NYC, Naraku performance........sve je to isto..svi pašu na svakoga....odgovaraju na vecinu GY6 mašina..osim naravno na Piaggio 4T mašine....
80+ ccm, 85 ccm..90 ccm kitovi postoje, ali zahtijevaju i promjenu glave cilindra....inače izgore ventili, i.t.d.
Priča se da s kitom 80, 4T GY6 mašine šišaju serijske, pa čak i odblkirane "zvaje"...Čekamo rezultate stardustova eksperimenta...do tada jednom zauvijek dosta o promjeni rolica i federčića na 50 ccm GY6 mašini...!!!!