captains log star date 12112010
proslu subotu bili decki iz os i valpova do nas, ja sam nesretnik u zelji da skuter ide dobro i da ih mogu pratiti stavio 3 serijske rolice od 5.5 (valjda) grama. dogodio se fijasko da do 50 sam ubrzavao kao serijski baotian i svi su me morali cekati, ali nakon toga sam hvatao i preko 80 po satu... nebitno to, skuter ide fino po malo hladnijem vremenu, pozelim da tako ide i preko ljeta... a sada na stvar, razmisljao sam dugo kako produziti bolcnu koja ide u srce variomata i odredjuje dubinu upadanja remena i sinulo mi. uzeo sam nesto kao zbica sa bicikla, milimetar i pol debljine, unutarnji fi srca variomata je 21mm, uzeo sam oko 5cm zbice i klijestima savijao da napravim kao prsten koji cu ugurati u variomat i gurniti skroz do kalote. onda sam ugurao bolcnu i ventilvar. taman negdje milimetar, mozda malo vise sam razdvojio vario od ventilvara, remen je upao do kraja i podigao se na polutkama za nekoliko milimetara. rolice sam uzeo 3.3gr koje su mi prije bile dobre ali su patile su od loseg medjuubrzanja, cinile su se kao preteske i vario bi krenio raditi prije neg bi kvacilo uhvatilo. dojmovi, malo veci okretaji za turiranje dok kvacilo ne uhvati, sa 3.3gr rolicama mi opet lagano krene vario raditi prije hvatanja, ali taman padne na poziciju di je remen prije stajao i ima dobar šus, okretaji su relativno visoki i veci nego prije sa istim rolicama, krajnja mozda 70 u iberturazi, ali skuter vrti po mokrome ko veliki
uzeo sam neke mjere variomata ako nekome zatreba
variomat fi 95
radilica fi 15
bolcna vanjski fi 21
bolcna duzina 37.2
duzina radilice od kvacila anlasera do kraja navoja 61mm, navoj 11mm duzine