Pa naravno da je bolje spricata sata pistoljima nego lux pistoljima iz peveca al se moze i sa njima... samo treba znat...
Kod spricanja nije samo uliti boju i spricaj.. treba uzeti vise stvari u obzir kod home made spricanja.
prvo, temperatura zraka i vlaga
drugo, kakva je boja
trece, kakva je sprica.. dali je HP ili LP itd it.
treba znat podesit pritisak a ne onak okvirno.. danas farbam na 2,5 bara... sad bezveze serem brojke..
koja je razlika osusene plastike koja se lakkirala u garazi, livadi, stanu ili iz komore... ako je kvalitetno napravljeno lakiranje i jos vaznije priprema.. razlike nema..
Znam da zelis zvucati pametno al onda se drzi necega sta znas a ne ovak pricati gluposti i onda te jos ljudi slusaju koju neznaju.
Farbao sam i sa kineskim pistoljima i spricama i sa "profi" spricama. Tako da znam o cemu pricam..
Ako se farba losom spricom onda treba malo vise pozornosti obratit na samu spricu, pri lakiranju stat ako treba, provjerit iglu itd. itd..
Kad ti tak najbolje sve znas jesi za jedan test..
Odi kod nekoga u komoru i moli lakirera da ti sam pofabas jednu plastiku kod njega.. znaci imas i komoru i profi opremu.. I onda stavi slike kak je ispalo.
A onda cu ja doma u stanu pofarbat komad plastike sa jeftinom spricom i drugi komad plastike sa sprejom i ja se dam kladit da ce moje na kraju bolje izgledati nego tvoje iz komore i profi opremom..