Pozdrav svima,
Evo lurkam tu već neko vrijeme na ovom forumu, pa rekoh da i ja malo podjelim s vama moje Baotian avanture
Imam Baotiana 49QT9, godina 2008, služi mi za ići na posao, po gradu i tako i vozio je bez ikakvih problema nekih 6000 km (blokade, naravno, skinute)
Baotian ko Baotian, najveća mana, uz "kvalitetu" plastike mu je "sporina" ... osobito uzbrdo. Svako jutro se nalazim u istoj situaciji... dugačka strma, zavojita uzbrdica, Baotian ide jedva 30... svi me pretječu, onda neko naleti s druge strane i skoro me izguraju s ceste.
I jedno jutro pukne remen, i skuter završi u garaži. Pošto mi se lokalnim preprodavačima ne daje 200 kn za remen, kupio sam isti taj remen na ebayu za 50 kn. I usput kod istog lika naišao na ovo :
http://cgi.ebay.co.uk/80cc-SPORT-CYLINDER-GY6-Baotian-Jinlun-Sukida-Znen-/270489733212?pt=UK_Motorcycle_Parts80cc kit s diznom #88 za 280 kn (poštarina uključena)
I kupim ja to... stigne za 9 dana, čak je i carinik bio dobre volje pa je prošlo bez dodatnih davanja.
Dok sam čekao kit, prisjetio sam se mladih dana.... i apsorpcijskih prigušivača na auspuhu... otpilio onu konzervu... zavario perforiranu cijev fi 20 mm, nabio čelične vune i vratio originalnu alu navlaku nazad.
Stigne kit, iako sam bio malo skeptičan, (jer drugi gule po 100 Eura) obrada sasvim pristojno izgleda, i "sjeo" je bez ikakvih problema. Nisam motor ni skidao, jer sam vidio da ga mogu ubacit i na rami.
Nakon cca 500 km lagane vožnje, probao sam malo eksperimentirat s rolnicama. Za mojih 90 kila, ispada da je optimalno 5,75 g po rolni. Ako je vozač lakši od 70 kg, rolne ne treba ni dirat.
Potreban pribor: set originalnih rolni, precizna vaga i mala tokarilica
Malo sam preradio i filter zraka, ostavio sam originalno kučište, izvadio onu spužvu van, i umjesto toga izrezao komad od filtera za napu. 30 kn, a mogu napravit bar 10 filtera od toga
Nakon investiranih 50 eura i dva popodneva, Baotian sada ide sasvim pristojno.
Naravno, ne ide 130 kao što ovdje neki pišu
, ali ide solidnih 70, uz PUNO bolji start i penjanje uzbrdo. Onu istu uzbrdicu po kojoj se vukao jedva 30, sada prolazi s 50+
Eto nadam se da će ovo nekome bit od koristi i da ne misli da mora potrošit 2500 kn da bi Baotian postao upotrebljiv skuter
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]