Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Imam A1... Sad pitanja.  (Posjeta: 7047 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline crogenie

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • old-skul member
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
Imam A1... Sad pitanja.
« : 22 Rujan, 2007, 15:54:35 »
Pozdrav svima.
Polozio sam u 7. mjesecu za A1 kategoriju i sad sam malo poceo izlaziti, pa se nekad zelim voziti i poslije 23:00 sata. Vozim CBR 125 i sada me zanima - ako imate sve po propisu - regan motor, vozacku, nemate alkohola i sve... Kakvi su panduri glede toga pravila poslije 23:00?? Ako si kulturan i stanes - mislite li da bi bilo takvih pedera koji bi Vas sjebali i napisali kaznu. Ima li tko iskustva sa voznjom poslije 23:00 iako je jos mladi vozac?? Ma neznam taj zakon ima sve manje i manje smisla i neznam - ali mislim da je ogranicenja stvarno previse i da time zele samo pokupiti lovu.

Jos nesto - koji je to k.... skola sigurne voznje?? Meni to instruktor nije ni spomenuo... Niti itko u auto skoli.
Jel to oni mlate praznu slamu - jer stvarno to nema nigdje nego u Hrvatskoj, a 1000,00kn za kacigu znaju naplatiti.

Ako tko ima iskustva, volio bih da se izjasni.
Hvala.
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
Odg: Imam A1... Sad pitanja.
« Odgovori #1 : 22 Rujan, 2007, 20:26:12 »
meni je pisao kaznu za prejak autu u 10 sati u jutro da nebi tebi nakon 23 sata...

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 22 Rujan, 2007, 20:30:23 »
Uf... I sta, kako si se ponio bio?? I kolika ti je kazna??
A u PM... :( Yebes vozacku ti ovakvu... E pa da nebi popizdio i isao tamo u sabor i istukao ih sve i jednog...  :-[

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #3 : 22 Rujan, 2007, 20:33:49 »
nisu svi odgovorni vozači pa zato postoji taj zakon...
...........1...........8...........7...........

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
« Odgovori #4 : 22 Rujan, 2007, 23:33:04 »
Ma neznam... Tu vise nista nema smisla... Znaci, ako ti stari ima auto od 130 konja, ti ga nesmijes voziti... Mora ti stari kupiti novi, a para se nema. Mozda poslati pismo sanaderu da nam on kupi auto... I to ti je sto ces ga voziti dvije godine. Katastrofa. Znaci, zaustave te panduri, das im prometnu i vozacku, alkotest, 0.0, i opa... Nesmijes biti na cesti. To im je vjerojatno zadnje sta gledaju.

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #5 : 23 Rujan, 2007, 15:22:13 »
ma to ovisi kako di i kako ko i kakav mu je dan,nekad samo zaustavi da vidi imas li vozacku a niti ne gleda nista drugo,nekad samo registraciju...nikad neznas na koga naletis...ne to sa autom nije glupo kako se onaj majmun pijani zabia u žensku,njemu ništa a ona na licu mista mrtva i to zato sta se razletia i to po gradu,jer caca mu je bogatun i ima para za neki jaki auto...uvik se moze kupit ficek ili neki skut,a mos i nevozit dvi godine
...........1...........8...........7...........

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #6 : 23 Rujan, 2007, 21:26:16 »
možda je propis nekom glup, ali je na snazi i treba ga poštovat.
kazna za vožnju noću za mlade vozače nije visoka, ali ih mogu isključit iz prometa...
škola sigurne vožnje predvidjena je zakonom za sve mlade vozače, ali još nije uspostavljena organizacijska struktura pa podzakonskim aktom nije uvedena kao obvezna... za sada!
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
« Odgovori #7 : 24 Rujan, 2007, 09:35:25 »
Ma je sve to stoji, ali... Ti mozes sa ficekom voziti po gradu brze nego sa netko sa BMW-om 730. :) Tako da to nije receno, odnosno nema bas nikakve logike. Tko je lud, lud je i sa nekim bjesnim autom i sa stojadinom. (po mogucnosti jos vise ovaj sa stojkom jer nema kocnice :D)

@filiplatinovicz
Skola sigurne voznje... Ma po meni je to looolcina na kvadrat. To su smilslili samo da bi uzeli lovu... I vidit ces, placat ce se i to.

P.S.
Gledao sam klip na netu, u kojem građanin pita ministra policije, onog specijalca sa fakultetom... "Gospodine, kolika je kazna za voznju bez kacige..." Odgovor: ". . . . Ma neznam bas tocno... Neznam, trebao bih provjeriti..." Mislim da vam to govori vise od tisucu rijeci o ovoj drzavi, i organizaciji svega toga.

Offline Punisher

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Piaggio X8 150
  • Moja Kaciga: Nolan N62
« Odgovori #8 : 24 Rujan, 2007, 10:12:31 »
Mene su jednom zaustavili u autu dok sam išao doma u 3 ujutro a još mi nisu bile prošle 2 god da budem 'pravi' vozač.

Rekao sam da sam se duže zadržao kod prijatelja a da sam morao doma i pustio me iako malo teško, ali eto imao sam sreće.

Sad ti sve ovisi oćeš li ili nećeš dobiti kaznu...
Who's looking for punishment ??

Offline StreetRunner

• maxi forumaš
  • HAJDUK ŽIVI VJE?NO
  • Mjesto: huligana
  • Moj Skuter: ludo
« Odgovori #9 : 24 Rujan, 2007, 10:57:40 »
Ma neznam... Tu vise nista nema smisla... Znaci, ako ti stari ima auto od 130 konja, ti ga nesmijes voziti... Mora ti stari kupiti novi, a para se nema. Mozda poslati pismo sanaderu da nam on kupi auto... I to ti je sto ces ga voziti dvije godine. Katastrofa. Znaci, zaustave te panduri, das im prometnu i vozacku, alkotest, 0.0, i opa... Nesmijes biti na cesti. To im je vjerojatno zadnje sta gledaju.
viruj mi to prvo gledaju jer kad vidi da di mlađi odman gleda datum polaganja da te može sjebat.Ja san ovo litu skupio 2700 kazne,među ostalim i vožnja iza 11 pa se ti misli isplati li ti se.Naravno još je nisan platio niti ću
a proda ja trka?a i kupija Vespu,k**ra* me boli kad me narod voli!!!

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #10 : 25 Rujan, 2007, 19:25:12 »
kazna za prejak auto je 500 kn + sudski troškovi 110 kn i to je 610 kn....

murjak me zna i kaže mi da imam doma slabiji auto a vozim mamin jaći,da nije tužno bilo bi smješno....

Offline dejvid

• forumski skejter
  • **
  • Znam da ništa ne znam
  • Mjesto: Rovinj
  • Moj Skuter: Runner VX
« Odgovori #11 : 30 Rujan, 2007, 13:50:40 »
Ja cu ubrzo položiti A1 kategoriju. Sa 18 god. ću dobiti odmah A kategoriju ili ne? Moj frend je tako dobio, ali ne znam je li se to sada mijenjalo ili je ostalo. Hoću li imati nekakva ograničenja kao snaga do 25 kW prve 2 godine sa A kategorijom?

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #12 : 30 Rujan, 2007, 15:12:37 »
nemam pojma ali kad navršiš 18 odeš u policiju tražiš A i vidiš te čuješ od njih tamo.
po meni ako unutar prve 2 god. navršiš 18 upišeš A ali nastavljaš period od prve dvije godine do isteka vozačke te polaganja sigurne vožnje.ili kad ideš promijeniti vozačku nakon položene sigurne vožnje upišu ti A kategoriju.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • zdravka
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #13 : 19 Listopad, 2007, 00:31:15 »
prvo i osnovno zakon je glup da nemoze bit gluplji..budala ce nekog ubit bilo kad a to sto se oni ravnaju po statistikama da se nesrece dogadjaju u periodu od 23:00 do 5:00 sati nek okace macku o rep...sta su dobili s time, nesrece se slabije dogadjaju u tom periodu al zato se gine po danu sve u sesnaest hhahahahah ipak su u saboru sve mozgovi i obrazovani ljudi
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #14 : 19 Listopad, 2007, 07:54:57 »
nemam pojma ali kad navršiš 18 odeš u policiju tražiš A i vidiš te čuješ od njih tamo.
po meni ako unutar prve 2 god. navršiš 18 upišeš A ali nastavljaš period od prve dvije godine do isteka vozačke te polaganja sigurne vožnje.ili kad ideš promijeniti vozačku nakon položene sigurne vožnje upišu ti A kategoriju.

cek...ja imam A1 a prekjuce sam navrsio 18 godina...i sd ja mogu otic u policiju i trazit A makar to nisam polozio il moram polozit B da bi dobio A?!  :dontknow:

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #15 : 19 Listopad, 2007, 09:34:56 »
sve ovisi na kakvog se policajca namjeris...
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline Tommek

• maxi forumaš
  • Mjesto: OS
  • Moj Skuter: VX
« Odgovori #16 : 19 Listopad, 2007, 12:14:35 »

cek...ja imam A1 a prekjuce sam navrsio 18 godina...i sd ja mogu otic u policiju i trazit A makar to nisam polozio il moram polozit B da bi dobio A?!  :dontknow:

dobijas A automatski...;)
tako je meni rečeno...

Offline replcnt

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 28 Studeni, 2007, 17:49:05 »
ja imam 22 god i imam c, sad moram polagat za a pošto kanim kupit vxr200

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
« Odgovori #18 : 28 Studeni, 2007, 18:12:26 »
NE ! auto (preko 75 KW/102 KS) od 130 KS ne smiješ voziti SAM... ako je netko od "starijih vozača" uz tebe, onda to nije problem... dalje: iza 23 h NEMOJ voziti (za zdravlje svojih financija) !!!  Na proljeće sam u 2 navrata zaustavljen (na Kantridi i u Opatiji) oko ponoći (dakle, odmah po ostavljenoj "maloj vremenskoj toleranciji")... Isprva nisam kužio: zaustavili me, i čim su vidjeli moju facu, rekli u redu je, možete ići...  ::) ni dokumente, ni alko-test, ništa !  :dontknow: poslije sam skužio, to je bilo TO: "lov" na mlade šofere ...
Live to ride, ride to live

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
« Odgovori #19 : 28 Studeni, 2007, 18:21:32 »
Ja cu ubrzo položiti A1 kategoriju. Sa 18 god. ću dobiti odmah A kategoriju ili ne? Moj frend je tako dobio, ali ne znam je li se to sada mijenjalo ili je ostalo. Hoću li imati nekakva ograničenja kao snaga do 25 kW prve 2 godine sa A kategorijom?

DA (sa 18 ćeš automatski, izradom/prijepisom nove vozačke imat upisano (osim postojeće A1) i A kategoriju... malo je vjerojatno, zbog inertnosti državnog aparata, da će se nešto promijeniti u te ("samo") 2 godine... a sa A kategorijom nemaš ograničenja snage motora...
Istina, postoji samo 1 ograničenje, pisano sitnim slovima: da voziš toliko brzo, da preživiš u sumnjivim i/ili opasnim situacijama
Live to ride, ride to live