Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: tuning kymco s50  (Posjeta: 30729 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
Odg: tuning kymco s50
« Odgovori #80 : 17 Listopad, 2010, 11:08:45 »
malo poturpijas cilindar i trebao bi dobiti bolje performanse
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Nixa-ST

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • g-runner4ever
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split / Hvar
  • Moj Skuter: eX ...runner sp70
« Odgovori #81 : 19 Listopad, 2010, 13:28:41 »
duje aj više kupi taj kit (malosi sport 72cmm) pa idemo na crtu :toothy12: 402m

radi usporedbe znaš i sam ,ja iman nekih 70kg i vozim g-runner sp50  :headbang: - sve serijsko (za sada) sa samo RR puvalicom
90km/h po satu koji malo laže
Kad sam trijezan mislim šta govorim, kad sam pijan govorim šta mislim
g-runner sp70 by nixa http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,55044.0.html

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
  • Mjesto: SPŁIT
  • Moj Skuter: Kymco People S200
  • Moja Kaciga: Chinareli isto
« Odgovori #82 : 15 Studeni, 2010, 22:50:44 »
Evo update   8)
Kao sto sam rekao anaser sam popravio i sada je palio kao sat na serijali,
ali poceli problemi.
Kod stavljanja kita radilica provjerena besprijekorno iglicasti isto nego mi je klip malo previse plese livo desno jer je onaj bolcen veci zbog sirine klipa i samim time ima vise mista za plesanje. Drugo karike kita mogo skroz spojiti i bilo je problema kod umetanja cly-a jer mi je karika jednostavno ispadala kada sam stavljao cilindar znaci spojile su se 2 kraja karike poslije onoga uzvisenja sto po meni nikako ne bi smilo bit ali ipak sam uspio staviti cly i malo sam vrtio magnet da provjerim jel sve ok silo da ne bi bio raspad sistema i sve je bilo ok. I bio sam sa mehanicarem i on mi je primjetio blokadu na auspuju ja sam mislio da je nema ali ipak je bila pa smo se malo namucili za skinit je jer je zapekla. I sastavio ja samo termogrupu svicu zavida i dodem ja na elektro isti problemi kao da je slaba baterija ja puka odma poludio sta je sada nece jednostavno da upali i ja na kurblu skoro nogu ne slomi kako me je vratio nazad i udrem drugi put po kurbli kad upali. TOTALNO Drugaciji zvuk kresti dere se ajme u leru a ler je bio na minimumu u odnosu sa blokadom aupuha valjda je ona kriva za pojacan zvuk malo sam dao gasa prima sve ok i ugasio odma jer nema plastika sta dovode prisilno hladenje pa da ne bude sta ovo je ionako bio test hoce li upaliti  i radio mi je sveukupno 5 sec. Probam ja ponovo na anaser nece umire. i Evo dosa doma pisem i gledam malo kompresiju po upustvu KIT 13.5:1 a serijala 7.2:1
Rijec je o malosi sportu nisam jos diznu niti lamelice prominio ali rekli su mi mnogi da su mi na serijali karbonske i da mi ove od malosia uopce ne pasu a karburatoru je ionako tvornicki 88 dizna pa je bez problema upalio jedino cu prominiti diznu na 94 i vidjeti lamelice da li minjati.
NEGO PITANJE DANA JE ZASTO NECE ANASER da upali. NIJE VALJDA DO KOMPRESIJE????

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #83 : 15 Studeni, 2010, 23:23:00 »
moguce da je do kompresije, pogotovo sto je kit sa 2 karike. ni anlaseri na nakitanim baotianima nisu veseli kad ih kreses
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #84 : 16 Studeni, 2010, 09:13:36 »
Ako ti već nogu otkida, naravno da jest. Moj je jedva vrtio na malossi sportu i to čuješ krug po krug kako se vrti. Možeš jedino ubacit jači akumulator
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline sanatorium

• forumski skuteraš
  • Mjesto: vinica-macedonia
  • Moj Skuter: Kymco SUper 9
« Odgovori #85 : 16 Studeni, 2010, 10:03:19 »
to je do kompresije mozes da stavis jaci akumilator pa mozda tako ce da pali

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #86 : 16 Studeni, 2010, 16:37:46 »
a prespojiti cu ga sa kabelima na akumulator od auta pa probat hoce li da pali.  :laughing7:
Jos nisam prominio diznu lamele necu dirat samo cu pogledat a nisam ni prijenos minjao. :toothy11:
Danas mi je ukupno negdi uru ipo radio. Prvo po 15 minuti samo lera ugrij pa ugasi pa nakon pola sata sam ga opet upalio i ostavio 15 minuta u leru i onda sam ga poceo malo "cokat". Cisto sam mu davao gas do 5000okretaja ono samo daj pusti i tako ga malo drzao oko 3000 zbog brze razrade. Neda mi se skuter razradivat voznjom nego cu ga ja malo gasirat u mistu jer mi je prespora razrada za voznju. Sada cu vratiti original variomat sa neoriginalnim valjcicima odnosno stavit cu jos teze 9g od malosia sta su dosle sa multivarom i vratit cu seriske federe na kvacilo da smanjim broj okretaja na kretanju i u voznji.

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #87 : 16 Studeni, 2010, 16:47:36 »
a prespojiti cu ga sa kabelima na akumulator od auta pa probat hoce li da pali.  :laughing7:
Jos nisam prominio diznu lamele necu dirat samo cu pogledat a nisam ni prijenos minjao. :toothy11:
Danas mi je ukupno negdi uru ipo radio. Prvo po 15 minuti samo lera ugrij pa ugasi pa nakon pola sata sam ga opet upalio i ostavio 15 minuta u leru i onda sam ga poceo malo "cokat". Cisto sam mu davao gas do 5000okretaja ono samo daj pusti i tako ga malo drzao oko 3000 zbog brze razrade. Neda mi se skuter razradivat voznjom nego cu ga ja malo gasirat u mistu jer mi je prespora razrada za voznju. Sada cu vratiti original variomat sa neoriginalnim valjcicima odnosno stavit cu jos teze 9g od malosia sta su dosle sa multivarom i vratit cu seriske federe na kvacilo da smanjim broj okretaja na kretanju i u voznji.

ako ti je ser. karb a pogotovo ser. dizna nemoj se puno voziti dok ne kupis drugu jer ce ti skut cviknuti zbog presiromasne smjese...
koji je karb u pitanju?

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #88 : 16 Studeni, 2010, 17:08:24 »
ako ti je ser. karb a pogotovo ser. dizna nemoj se puno voziti dok ne kupis drugu jer ce ti skut cviknuti zbog presiromasne smjese...
koji je karb u pitanju?
Ne brini se oko toga nije mi prvi put da stavljam jacu termogrupu. Karb je 17mm a dizna je 88 kao sto je napisano i ulio sam jos dec ulja u rezervar polusintetike koja se misa 1 % i sada ukupno imam 4 posto mjehe a i svjecica je bas lijepo crna i masna. Dimi se iz njega ko da vozim kojeg starog dizelasa a lipo sam napisao da mi se neda vozat nego cu ga u mistu razradivat jos jedno ukupno 5 sati pa onda odma na voznju sa pola gasa a druge dizne imam od 90-99.

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #89 : 16 Studeni, 2010, 17:24:23 »
puno je 4 %.... 3% je sasvim dovoljno, a za aku od auta, nemoj dugo verglat da nebi spržio alnaser
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline pralas

• maxi forumaš
« Odgovori #90 : 16 Studeni, 2010, 17:32:12 »
Ne brini se oko toga nije mi prvi put da stavljam jacu termogrupu. Karb je 17mm a dizna je 88 kao sto je napisano i ulio sam jos dec ulja u rezervar polusintetike koja se misa 1 % i sada ukupno imam 4 posto mjehe a i svjecica je bas lijepo crna i masna. Dimi se iz njega ko da vozim kojeg starog dizelasa a lipo sam napisao da mi se neda vozat nego cu ga u mistu razradivat jos jedno ukupno 5 sati pa onda odma na voznju sa pola gasa a druge dizne imam od 90-99.
a dobro je onda,ja sam mislio da imas neki karb od 12-14mm i neku 70diznu
ali dizna 88 i karb 17 bi trebali biti super za base setup

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #91 : 16 Studeni, 2010, 17:39:09 »
a dobro je onda,ja sam mislio da imas neki karb od 12-14mm i neku 70diznu
ali dizna 88 i karb 17 bi trebali biti super za base setup
Triba jaca moze i sa ovom zalipiti ali treba jaca oko 92-96 sve mi je mmario rekao jer on ima istu masinu i prije slican setup pa tako cu sve raditi kako mi je rekao

Offline pralas

• maxi forumaš
« Odgovori #92 : 16 Studeni, 2010, 17:41:54 »
Triba jaca moze i sa ovom zalipiti ali treba jaca oko 92-96 sve mi je mmario rekao jer on ima istu masinu i prije slican setup pa tako cu sve raditi kako mi je rekao
nezz,sve zavisi od karba do karba...meni recimo na base setupu,dellorto 17.5 phva ts i dizna 85 radi perfektno...ali vidjet ces i po boji svjecice,trokiranju,gusenju da li je dobra dizna :icon_thumright:
nadam se da ce lijepo ici

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #93 : 17 Studeni, 2010, 16:03:39 »
Anaser potpuno otisa nema odaziva nista vise kada ga spojim bez otpora direkt na bateriju. Lezaj je sigurno otisao a primjetio sam da su i cetkice valjda.
Sada cu ga odnit autoelekricaru da se rijesi.
Vratio sam original variomat sa 9g valjcima i original federe kvacila i sada je moguce vozat krece na 2000rpm i pusta oko 3500 i mogu rec da sam ga vozio ono 2km sa manje od 1/4 gasa i ide ima snage iznendilo me. isa je oko 20 na sat na laganijoj uzbrdici sa tim gasom ima snage. Tio bi mu odma izvadit dusu ali jedva se suzdrzavam  :toothy3:
Diznu nisam niti cu minjat lipo ga ova zaliva tako da nema problema to cu tek kada ga razradim prominit.
Nego kada ga razradim koje valjke da stavljam jer na ustelanoj serijali sa rezom su bili 4.2 koje sada da stavim nakon razrade.

Offline sanatorium

• forumski skuteraš
  • Mjesto: vinica-macedonia
  • Moj Skuter: Kymco SUper 9
« Odgovori #94 : 17 Studeni, 2010, 19:49:05 »
Anaser potpuno otisa nema odaziva nista vise kada ga spojim bez otpora direkt na bateriju. Lezaj je sigurno otisao a primjetio sam da su i cetkice valjda.
Sada cu ga odnit autoelekricaru da se rijesi.
Vratio sam original variomat sa 9g valjcima i original federe kvacila i sada je moguce vozat krece na 2000rpm i pusta oko 3500 i mogu rec da sam ga vozio ono 2km sa manje od 1/4 gasa i ide ima snage iznendilo me. isa je oko 20 na sat na laganijoj uzbrdici sa tim gasom ima snage. Tio bi mu odma izvadit dusu ali jedva se suzdrzavam  :toothy3:
Diznu nisam niti cu minjat lipo ga ova zaliva tako da nema problema to cu tek kada ga razradim prominit.
Nego kada ga razradim koje valjke da stavljam jer na ustelanoj serijali sa rezom su bili 4.2 koje sada da stavim nakon razrade.

diznu promeni zbog toga mu je na clan mmario73 zalepio klip za cyl ( on je imao alu cyl ali isto je i za ovaj ) ljepo sam ti objasnio ( privatne poruke ) sto treba da uradis da bi dobio dobro nastelan skut

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #95 : 18 Studeni, 2010, 13:54:33 »
Anaser rijesen u sat vrimena sto me je iznenadilo samo tako od jednoga pravoga servisera i mogu rec da zna sta radi i PREJEFTIN je. Kada sam ga tek danas donio reko mi je negdi oko 80kn a dodem ga uzet kaze 50.
Inace sta je bilo. Otisle su cetkice i neki federi unutra i lezaj naravno. Sada lezaj je prominio ali rekao mi je da se neradujem blokace sada jos prije zato sto je paljenje sada jos vise optereceno(a skidat cu ga svako misec i lezaj podmazivat samo da ne bloka jer su mi zato cetkice i ti neki federi kompletno blokali). Anaser sada radi vrti normalno jos ga nisam na motor stavio i da vidim hoce li upaliti. Pa vas pitam ima li negdi nabaviti polavan anaser koji bi mi pasao a da je jaci recimo od 125 ili bilo kojeg jaceg motora samo da mi pase da moze upaliti na elektro? Imam slike anasera mogu staviti ali mislim da su na 50 barem isti.

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #96 : 19 Studeni, 2010, 14:29:50 »
Olaksanje
Mehanicar je predobro rijesio anaser pali mi na zub moj kitic a sta bi tek onda serijalu. Svaka mu cast a dobro vidim sada i ja nije kymco za bacit po kvaliteti dijelova i izradi.  :headbang:

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #97 : 02 Prosinac, 2010, 15:55:51 »
Da malo updatam:
Prosao sveukupno jedno 4km. Motor je radio sveukupno 10 sati. Prvo samo zagrijavanje i ler posli samo gasiranje do 4000rpm. Malo sam ga ovo i vozio cisto da vidim snagu i ima je dosta. Mjesavina je negdi oko 4% i potrosio sam sveukupno 4L. Sada sam blizu pri kraju sa gorovom pa moram na pumpu. Diznu cu mu vecu staviti posli kada razradim premda i ovo lijepo baca naulji svjecicu samo tako al dobro ne ide nikako preko 5000rpm pa se necu igrat stavim vecu za 6 brojeva i miran

Videa: nisam ih poredao po datumu
http://tinypic.com/player.php?v=b4ev13&s=7
http://tinypic.com/player.php?v=2wejuon&s=7
http://tinypic.com/player.php?v=2hd7dkw&s=7
http://tinypic.com/player.php?v=k1e8va&s=7
Slika svječice:
http://tinypic.com/r/i3yjw3/7

Offline pralas

• maxi forumaš
« Odgovori #98 : 02 Prosinac, 2010, 16:00:13 »
zasto radis 4% mjesavinu ???
uopce nema potrebe,u razradi 2.5-3% maks

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #99 : 02 Prosinac, 2010, 16:03:28 »
zasto radis 4% mjesavinu ???
uopce nema potrebe,u razradi 2.5-3% maks
naskodit mu nece neka je ima i to je kvalitetno ulje sta moze mjesavina 1%(sintetika). Jedino ce stvoriti garezi na celu klipa i malo pozacepit kanale ali sve ce otic kada ga normalno pocmen vozit.