Pozdrav ekipa...
Imam par pitanja i nadam se da mi mozete pomoci.
Ovako, imam Benelli 49x, za mene prelijep skuter zbog cega sam ga i kupio, al mi smeta sto ima kinesku masinu. Zelio bi ubaciti original minarelli masinu.
Koliki je problem ubaciti minarelli masinu i jel ikako moguce? Sa promjenom masine, sta jos moram promijeniti? Struju? Ili nesto drugo?
Razmisljao sam o ovim solucijama:
1. ubaciti AC masinu sa dobosom jer je i kod mene dobos sada nazad
2. ubaciti AC masinu sa diskom i kupiti nove felge, npr.od Aeroxa, da li onda moram vilice prednje mijenjati?
3. ubaciti LC masinu (sto mi se toliko ne radi jer bi morao sjeci i mnogo stvari mijenjati)
Ja to ne bi znao uraditi, premalo znam, tako da bi morao nekog majstora traziti...
Da ulazem u kinesku masinu ne zelim, jer nema smisla, hocu da imam dobri stari Benelli sa minarelli masinom.
Jel bolje da uradim:
1. kupiti komplet gotovu masinu pa ubaciti
2. kupiti minarelli blok pa onda dio po dio kupovati
Ako kupim samo blok, sta jos sve moram kupiti da bi imao komplet masinu? Znaci koji mi jos sve dijelovi uz blok trebaju?
Nakon promjene masine ne bi nikakav veliki tuning radio, maximalno neki base setup i tamam.
Izvinite zbog mnogo pitanja i puno teksta al nemam koga drugog pitati nego vas...
P.S.-nemojte mi preporuciti kao mnogi da prodam 49x pa da sebi sta iz grupacije Piaggio kupim, ne zelim, volim svoj Benelli 49x...