evo, danas uhvatio malo vremena da skinem plastike s pežojca i da operem onu je**nu masnocu s blokova
blokovi su masni zbog ovoga rekao bih
jel se vidi da je od tud lagano curilo
to je mjesalica ili pumpa ulja?
e sad, dok radi skuter cuje se onak tuckanje sitno koje se povecava s obrtajima, na leru se nista necuje
pregledao sam sve okolo i nije nikakva plastika ni nista, nego bas iz masine dolazi, onak s lijeve strane cilindra se najbolje cuje gledano od iza
variomata isto nema tak da on nezvoni
da nije mozda iglicasti na klipnjaci otisao?
inace, skuter ima 12000km, i jedno 6-7 god je star
gas mi je skroz cudan, jel na leru radi na 500okretaja ko traktor, a cim mu malo gasa dam okretaji skoce ko ludi i dere se i ovo vibrira ko ludo? jel moguce da je semering neki otisao ili sta?
kad ga palim, moram rukom zacepit zrak na karbu da upali, i dok to napravim dok vergla jako puna goriva baca van, curi po deklu i sve mi ruke mokre od goriva? dok radi ok je
sta bi i napravili, provjerili?
neznam, ja bi najradije skroz raskopo masinu, novi dihtung bloka, semeringe, lezajeve radilice i na klipnjaci, karike, dihtunge na cilindru, gumice kakve ako ima na ovoj pumpi od ulja i karb raskopat, ocistit i onda bi trebalo bit ok, ali mi se malo km cini za to, a i skuplje ostane dosta
ajde ljudi, savjetujte
i jos nesto, dok mu pocnu padat okretaji, moram mu prigusit zrak na usisu u karb i onda ih digne, al dok mu skroz zatvorim zrak i dam gasa, onda krepa
a ak se nevaram, prije sam procitao da su nekome semerinzi otisli i dok je zacepio rupu na karbu skuter je i dalje radio tak da neznam vise sta bi moglo zezat