kao što vidim večinu forumaša muči to poliranje i nabava plave krede ......... kao što je i mene mučilo to do prije nekih dva mjeseca,pa ču ja objasnit jedan jednostavan postupak za koji je potrebno: 1.volja
2.vodobrusni papir(od 220 do 2000)
3.polir pasta (obicna za metale polirat)
4.pamučna krpa
dio koji mislite polirat u ovom slučaju je to pumpa vode minareli skinete sa skutera,ljepo treba oprat i odmastit, nakon toga ako je površina ofarbana onda to jednostavno ošmirglate ili kupite desol pa skinete farbu,ali pošto u ovom slučaju pumpa nije pofarbana onda nakon što smo dobro oprali i odmastili površinu,krečemo sa šmirglanjem, počinjemo sa vodobrusnim od 220 i šmirglamo na vodu sve dok površina ne dođe glatka i bez rupa.onda uzimam 360 i tako postepeno 400,500,800,na 1000 se več počinje vidit sjaj i onda idemo dalje sve do 2000.ja sam poceo sa 220,360,500,1000,2000 jer nisam imao pri ruci ove druge jedino je problem što sam dosta trebao šmirglat sa 1000 i 2000 a da sam išo postepeno to bi vjerojatno krače trajalo.
evo slika nakon završetka brušenja sa 1000 to je ovako izgledalo
kada završimo sa brušenjem onda uzmemo pamučnu krpu, stavimo paste gore i trljamo po površini sve dok krpa ne pocrni.
tako poliramo sa pastom dok ne vidimo da krpa ostaje ajmo reč čista tj ne crni više.
nakon toga uzmemo čistu krpu i njom trljamo bez paste jedno vrijeme...........
to bi trebao bit konačni rezultat nakon poliranja
slika paste koju sam koristio
još da kažem koliko je trajao taj postupak poliranja,za ovu pumpu mi je trebalo 4 sata i mogu vam rec da sam zadovoljan uloženo dobiveno
stej tjuned