Igrao sam se s programčićem i on je ok za vidjeti te neke odnose no ti odnosi previše ovise o vremenu otvorenosti ispušnog porta i promjera grane pa bi htio uključiti u to i kalkulaciju.
Negdje je na forumu bio thread sa dimenzijama LeoZXa i ostalih auspuha pa bi mi i to dobro došlo no ni to nemogu nači.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skinuo sam Tecnigasa i premjerio kuteve, duljine i sve to ubacio u calculator. Ispalo je da mu je početak rezonancije na 7100 okretaja i efektivna je do cca 8200 rpm! Točno kako se meni skuter i ponaša ako uzmem u obzir da gledam naspram aftermarket turnića. Kod Pia motora sam primjetio da cajger voli odletiti čak skoro 2k rpm više nego što zapravo jesu okretaji.
Što niže spustim okretaje to bolje skut vuče ali to opet nije povoljno područje za kit i onda imam konstantno probleme.
Ako je istina da su YasuniR i Tecnigas RSII 70 isti, onda znači da oboje daju max snagu na oko 8000 okretaja, u ovisnosti o termogrupi, naravno. I ti podaci mi se poklapaju točno sa mojim iskustvima. Minimalna odstupanja su dopuštena, tipa rezonancija +/- 100 okretaja. Daklem, kratim spuh za 1.5cm da bi podigao početak rezonancije na 8000 što rezultira max snagom na oko 9000 okretaja a to mi paše za moj kit koji je alu sa jednom karikom.
Niš, fleksa u ruke i idem se primiti posla pa ču opet do frenda na kočnicu provjeriti rezultate.