Valjalo bi malo podici temu posle toliko vremena..
Ajmo redom sta se radilo, tacnije sta se nije radilo.
Od poslenjeg updata napravio sam mozda max 150km. Nesto me smorio motor, pa stalno vozim auto i tako. Jos tamo na onom zimskom snizenju u Motoboxu uzeo sam neke sitnice i tek skoro sam sebe namolio nekako da to montiram, jer sam malo izgubio zivce uvek nesto petljati oko motora.
Setup se nije promenuo, sve je ostalo isto osim par sitnica. Klipic u karburatoru je preradjen sa 30 na 40 zbog tog vrha gasa i mogu reci da je to pun pogodak, motor je voziv i na vrhu gasa i moze da se vozi 50kmh.
Slika je neka sa neta, ali cisto da vidite o cemu se radi:
Rolnice sam morao spustiti sa 6,5 na 6g zbog novog kvacila, jer je tesko 600g u odnosu na Motoforce Evo koje je bilo 360g, pa se to odmah odrazilo na kompletan prenos i obrtaje.
Paljenje je vraceno na fabricku tacku (tacnije pickup) jer je motor malo izgubio elasticnost i nije mogao normalno da se vozi ispod 60kmh, jer je imao neki retardiran zvuk i stalno je trazio vece obrtaje. Cinilo mi se cak i da ide za niansu slabije nego pre i bio sam u pravu, jer sa fabrickom pozicijom je dosta zivlji, ima vise momenta i opet se javlja ono podizanje prednjeg tocka na startu, a i u krajnju nesto lakse odlazi.
I podnice sam vratio fabricke samo malo sredjene Purol pastom, jer su se one strasno klizale i pri svakom jacem kocenju noge su klizale prema napred.
Sad mi preostaje jos da opet spustim diznu sa 85 na 82 zbog toplijeg vremena i vracanja paljenja, ali to ce biti reseno u roku mesec dana kad se opet namolim da malo uprljam ruke
Temperatura je manje-vise ok.. Kad je napolju 35-36 stepeni ide do 85-87c, ali sta mu radim jbg i meni je vruce
Nema pada performansi, cak sta vise i bolje radi kad je ugrejan nego kad je hladan.
Disk koci za sve pare, jedino sto su MHR plocice dosta mekane pa posle svake voznje zadnja felna bude skroz crna, za razliku od napred gde imam obicne Malossi.
Sto se performansi tice nemam zamerke i dalje me po nekad iznadjuje kako dobro ide.
Jos koja slika posle danasnje voznje: