Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Aerox vodena pumpa - nisam znao...  (Posjeta: 8966 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
Aerox vodena pumpa - nisam znao...
« : 01 Rujan, 2009, 23:41:53 »
Danas sam slagao Aeroxa od jednog frenda, brijem da je 2006. ili 2007. godina, ima 9000 km i skroz je serijala, motor full uščuvan  :laughing7:

Prva stvar vezana uz ekspanzionu posudu za vodu. Iz neznam kojeg razloga je popucala dolje ispod blizu šerafa s kojem je stegnuta za motor i tu je voda pištila i ajde, našao je neku dihtmasu za temperature i privremeno rješio problem.

Druga stvar, možda malo više zabrinjavajuća. Rekao sam da mu curi vodena pumpa i da to treba pod hitno zamijeniti jer nije kapalo nego doslovce curilo. Preporučio sam mu set za reparaciju od Top Performancea jer smo dvije kupili i djeluju kvalitetnije od ostalih zamjenskih i košta samo 14 eura. Dobije se kompletno sve kaj dođe na onaj aluminijski poklopac, od propelera do zegerića. I kupio je na kraju RMS koji nema onaj plastični pokretač pumpe :angry9:

Ali nije u tome problem, nego kad sam rastavljao vodenu pumpu koja nije nikad dosad rastavljanja (znači tvornička je bila) semering je bio naopako, odnosno ona strana s koje je onaj federčić je bila okrenuta prema van, a ona strana gdje su slova prema ležaju. Jel to normalno? Jer čini mi se da nije svejedno kako se stavi  :dontknow: Ja uvijek slova prema van stavim i nikad problema  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 04 Rujan, 2009, 20:01:16 dhorvat »
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
Odg: Tvornička greška na Aeroxu... ili?
« Odgovori #1 : 01 Rujan, 2009, 23:48:14 »
Danas sam slagao Aeroxa od jednog frenda, brijem da je 2006. ili 2007. godina, ima 9000 km i skroz je serijala, motor full uščuvan  :laughing7:

Prva stvar vezana uz ekspanzionu posudu za vodu. Iz neznam kojeg razloga je popucala dolje ispod blizu šerafa s kojem je stegnuta za motor i tu je voda pištila i ajde, našao je neku dihtmasu za temperature i privremeno rješio problem.

Druga stvar, možda malo više zabrinjavajuća. Rekao sam da mu curi vodena pumpa i da to treba pod hitno zamijeniti jer nije kapalo nego doslovce curilo. Preporučio sam mu set za reparaciju od Top Performancea jer smo dvije kupili i djeluju kvalitetnije od ostalih zamjenskih i košta samo 14 eura. Dobije se kompletno sve kaj dođe na onaj aluminijski poklopac, od propelera do zegerića. I kupio je na kraju RMS koji nema onaj plastični pokretač pumpe :angry9:

Ali nije u tome problem, nego kad sam rastavljao vodenu pumpu koja nije nikad dosad rastavljanja (znači tvornička je bila) semering je bio naopako, odnosno ona strana s koje je onaj federčić je bila okrenuta prema van, a ona strana gdje su slova prema ležaju. Jel to normalno? Jer čini mi se da nije svejedno kako se stavi  :dontknow: Ja uvijek slova prema van stavim i nikad problema  :icon_thumright:
semering je bio krivo stavljen

popucala je posuda je nije bila stavljena ma ,jesto kak spada,ili je bila previse nategnuta ili nezasaraflenja

a kaj da ti kazem,jeftinije je slaganje motora u kini neg u italiji

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #2 : 02 Rujan, 2009, 03:06:58 »
a kaj da ti kazem,jeftinije je slaganje motora u kini neg u italiji
ma jok

yamaha jos uvijek nije talijan :toothy11: il je slagano u kini il u blizini (japan) il francuska  :icon_thumright:

It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 02 Rujan, 2009, 09:20:56 »
ma jok

yamaha jos uvijek nije talijan :toothy11: il je slagano u kini il u blizini (japan) il francuska  :icon_thumright:

Moj je još iz Japana, a vjerojatno sastavljen u francuskoj  :laughing9: :laughing9:

Al još uvijek mi nejde u glavu kak su uspeli semering naopačke stavit  :angry7:

Offline duje87

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
« Odgovori #4 : 02 Rujan, 2009, 09:29:25 »
Moj je još iz Japana, a vjerojatno sastavljen u francuskoj  :laughing9: :laughing9:

Al još uvijek mi nejde u glavu kak su uspeli semering naopačke stavit  :angry7:

to je normalno,semering nije naopako stavljen bia..razmisli malo logicki zasto tako semering stoji pa ce ti sve bit jasno  :icon_thumright:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 02 Rujan, 2009, 09:33:48 »
to je normalno,semering nije naopako stavljen bia..razmisli malo logicki zasto tako semering stoji pa ce ti sve bit jasno  :icon_thumright:

Ja neznam na koju foru semering dihta tako da bi mi svaka informacija dobro došla.  :icon_thumright:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #6 : 02 Rujan, 2009, 10:17:18 »
Ja neznam na koju foru semering dihta tako da bi mi svaka informacija dobro došla.  :icon_thumright:

to je normalno postavljanje semeringa, nisi valjda sve ove godine naopacke okretao semering  :laughing1:

znaci "unutarnja strana" semeringa gdje se vidi opruga ide u rashladnu tekucinu, a prednja strana sa slovima ide prema lezaju...

na taj nacin se bolje podmazuje semering

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 02 Rujan, 2009, 10:18:47 »
Ja neznam na koju foru semering dihta tako da bi mi svaka informacija dobro došla.  :icon_thumright:

jbg,s takvin znanjen oko mehanike ne bi se treba vatat ikakvih posla.. NHF

razmisli s koje strane voda cirkulira i cemu sluzi semering i to ti je dovoljno da svatis. isti je sistem ko u piaggia,samo se ne slaze na isti sistem,pa ti se mozda cini drukcije,jer ovde semering nabijas s desna na prema lijevo,dok u piaggia s lijeva na prema desno,uglavnon,vidis da me ne idu rici za objasnit, nisi glup mozes svatis i ako imas mrvicu znanja o motorima..

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 02 Rujan, 2009, 10:49:57 »
Al s druge strane, meni vodena pumpa drži 10000+ km sa naopačke okrenutim semeringom.  :dontknow:

Nebi se ja krivo naučio da mi u ono vrijeme jedan majstor nije mijenjao vodenu pumpu i stavio naopako, pa sam se po tome ja ravnao sve ove godine  :dontknow:

Srećom pa u subotu opet rastavljam istu vodenu pumpu kod tog lika pa ću staviti semering na pravu ("krivu") stranu ovaj put  :laughing9: :laughing9:

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mobitel: 091 9081 857
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Kawasaki Z1000,Zip 210 2T X Factory Team
  • MojSetup: Ported by X Factory Team
  • MojSpuh: Fabrizi 210
« Odgovori #9 : 02 Rujan, 2009, 11:22:10 »
ocete reci da feder ide prema onoj strani di je tekucina?

kod piaggio agreegata je ceona strana semeringa(ona di nije feder) okrenute prema propeleru!

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 02 Rujan, 2009, 11:44:51 »
ocete reci da feder ide prema onoj strani di je tekucina?

kod piaggio agreegata je ceona strana semeringa(ona di nije feder) okrenute prema propeleru!

Pa i meni je malo blesavo da federčić dođe u antifriz  :dontknow:

Offline kristijanSR70

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #11 : 02 Rujan, 2009, 12:22:16 »
ja sam rastavljo 4 pumpe vode (minarelli)...
na svakoj je semering okrenut tako da ona strana sto je šuplja gdje se vidi feder je okrenuta prema tekućini a slova prema ležaju.........

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 02 Rujan, 2009, 13:05:01 »
koliko filozofije za jedan semering..a sve sta treba je samo malo ukljucit mozak i razmislit na kojen principu semering radi

evo van cist primjer semerinzi na radilici kako su okrenuti,okrenuti su tako da smjesa dolazi do supljeg dijela semeringa,a puni dio je izvani,isto tako je na getribi,a i na pumpši vode kod minarellija,samo sta se ta pumpa za razliku od nekih drugih pumpi malo drukcije slaze i sad odjednon se svi izgubili

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #13 : 02 Rujan, 2009, 13:10:22 »
a na pia semering vodene okrenut suplji dio pre lezaju a slova okrenuta prema tekucini

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 02 Rujan, 2009, 13:15:39 »
a na pia semering vodene okrenut suplji dio pre lezaju a slova okrenuta prema tekucini

to je piaggio :laughing6:

e jebate,tek mi je sad palo napamet da je piaggiov tako okrenut..zato i pusta svaki drugi :laughing6:

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
« Odgovori #15 : 04 Rujan, 2009, 13:58:46 »
LOL zašto je moj tvornički semering pred par godina onda bio okrenut slovima prema tekućini ? aj nepričajte gluposti... okreće se ko šta je jurča rekao,isto ko na piaggiu.

A posuda je tu pukla i meni,i mom kolegi,jebeš posudu 70kn nova,ali stvar je u tome da se od vibracija tu očito stvaraju neka naprezanja koja plastika od posude nemože izdrđati ako je pretegnuta..malo slabije zategni nek ima lufta kad stavi novu i beba.
~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 04 Rujan, 2009, 14:04:26 »
LOL zašto je moj tvornički semering pred par godina onda bio okrenut slovima prema tekućini ? aj nepričajte gluposti... okreće se ko šta je jurča rekao,isto ko na piaggiu.

A posuda je tu pukla i meni,i mom kolegi,jebeš posudu 70kn nova,ali stvar je u tome da se od vibracija tu očito stvaraju neka naprezanja koja plastika od posude nemože izdrđati ako je pretegnuta..malo slabije zategni nek ima lufta kad stavi novu i beba.

:icon_thumright:

Vidiš, ja sam dosad 3 puta mijenjao vodenu pumpu u 75000 km i uvijek okrenem semering slovima prema vodi (pumpi)  :icon_scratch:

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #17 : 04 Rujan, 2009, 15:25:43 »
Zato šta se tak taj semering i stavlja :icon_thumright:
Malo litijeve masti na ležajeve,osovinu propelera vodene pumpe i to je to.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 04 Rujan, 2009, 16:22:43 »
Zato šta se tak taj semering i stavlja :icon_thumright:
Malo litijeve masti na ležajeve,osovinu propelera vodene pumpe i to je to.

E ti me zanima. Zašto stavljat mast na osovinu propelera? Kaj nije onda veća šansa da provrti ležaj   :icon_scratch:  Nikad to nisam stavljao.  :icon_biggrin:

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #19 : 04 Rujan, 2009, 17:14:39 »
E ti me zanima. Zašto stavljat mast na osovinu propelera? Kaj nije onda veća šansa da provrti ležaj   :icon_scratch:  Nikad to nisam stavljao.  :icon_biggrin:

zasto bi provrtio...ja to podmazem uvijek,a i semering isto malo ;) stavio sam tak i 2 sezone je trajalo,a tvorničko je samo jednu.