Nakon što mi je zaribao gore navedeni motor kupio sam klip i karike za isti, i majstor koji je sve sastavljao "nije" skužio ili nije htio skužiti da sam dobio klip kraći 4-5 cm. Sve je uredno sastavio i motor je išao nekih 60-65h, sa snagom kao serijski skuter od 50ccm.
Onda je drugi majstor uzeo stvar u svoje ruke i rekao mi da se ne isplati sad uzimat drugi klip, već da će on kao tokar srezati cilindar, tako da će klip moći doći do kraja.
Sve je uredno napravljeno, i ovaj put, motor je čak dobio 2-3 puta veću snagu nego što je prvotno imao, no pojavio se jedan drugi problem.
Naime, s filterom ne ide više od 50-60, a bez filtera ide skoro pa normalno - brzina se razvije, ali uz velike probleme i gušenje, a veliku ulogu igra ona guma što povezuje karburator i filter, dakle nju moram okrenuti prema gore, i onda ide, ponekad zašteka i slč.
Sad me zanima, pretpostavlja li tko u čemu je problem? Ima još jedna peta stvar, a ta je da sam izgubio onaj vijak za smjesu s karburatora, pa sam našao sličan, za koji nisam siguran da je pravi.
Po vašem mišljenju da li je problem karburator jer je 14-ica s vjerojatno nepripadajućim vijkom, ili je problem u usisima pošto je tokar relativno dosta "mesa" skinuo. Čak sam čuo da može biti problem u dizni, jer je sada kao motor "nabrijaniji" - moš mislit.
Šta predlažete osim bacit sve u kantu za smeće?