Moja preporuka je ka šta san već reka definitivno X-Max ili X-City... Ukoliko još misliš ić na neke izlete-putovanja mislim da ti je ovo idealan izbor... Ne kažem da i drugi nisu isto dobri za duže rute ali evo iz osobnog iskustva kažem da su ovi japanci odlični... Sa svojim Citijem sam proša tisuće kilometara po čitavoj Dalmaciji(većinom u dvoje) i stvarno nikad s njim nikakvog problema... Dobra vjetrobranska zaštita(za prsa,usudio bi se reć i najbolja u klasi,za noge je slaba,tu je bolji Max)... Dosta je ugodan s obzirom da je to ipak gradski skuter,Max je vjerojatno još i bolji jer ima šire sjedalo...
Mana Citija(i to bi rekao da je jedina mana),dosta je nizak i ima dulje oslonce nogu pa zapinje za trotoare kad se penješ... Tu ne bi virovali,moja bivša Runnerica sa 12 cola se bolje penjala od ovoga sa 16...
Max mislim da nema tih problema...
Maxova odlična stvar šta mogu stat dvi full front kacige ispod sidala... Tu mu niko nije ravan jer u klasi je jedini sa povelikim kolima(14 i 15 cola) kojemu stanu dvi ff kacige pod sic(konkurenti su mu ka X7 i sad se spominje i Downtown kojima isto mogu stat dvi ff kacige(tj. X7 jedna jet) ali oba imaju mala kola 13 i 14 cola)...
Kod Citija može stat samo jedna jet kaciga... No zato on ima jednu drugu prednost,ima kuku što Max nema(da ima bia bi stvarno kompletan skuter),nekome možda ta stvarčica ne triba,meni igra veliku ulogu...
Max je i veoma brz skuter,govori se i da je najbrži u klasi(iako u Motopulsovom časopisu je bia naveden People 250),navodi mu se max brzina 140km/h dok je Citiju 130km/h...
Eto nadam se da sam barem malo pomoga,barem kod izbora japanaca(mada ih nisi navea ka mogući izbor),ali eto,razmisli...