Nakon nesto vise od 14 000km vodena pumpa je odjednom otkazala, iako je skuter imao malo vecu radnu temp. nego sto treba (skuzio tek kada sam stavio drugu pumpu), semering je bio ispravan, dakle nije propisala i lezaji su ispravni, ali je propeler dodirivao poklopac i radio otpor plasticnom zupcaniku koji je "provrtio" dosjed i ostao sam bez cirkulacije vode kroz rashladni sistem.
Taman sam se priblizavao kraju podvoznjaka kod Vijesnika i vidim temp. od 100°C, a slijedila mi je uzbrdica koju sam nekako savladao bez gasa i uspio ugasiti skuter. Kiler nije bio pretjerano vruc, samo cilindar, ali sreca da se ne vide i ne osjete posljedice svega toga. Cep je malo izbacio rashladne tekucine...
Prvo sam mislio da je kiler propisao jer je bilo mokro, vidio sam da nije izgubio tekucinu i sve mi je bilo jasno...
10km sam presao bez cirkulacije vode, pricekam 10-ak min i temp padne ispod 50 i onda vozim dok ne dodje do 80 i gasim... i tako nekoliko puta...
Seger se utopio u plasticni zupcanik:
Razvaljeni zupcanici:
Ovaj je nastradao isto...
ovo je "kocnica":
Stavljanjem nove pumpe skuter ima 100-150rpm vise, bolji odaziv na gas i temperatura je niza u prosjeku za 12°C.
Ovim putem se zahvaljem GOZZ-u i njegovoj shemi termometra koji je zasluzan za spas termo grupe jer sam u tom trenutku imao malo vise od 10 000rpm... duznik sam ti