Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?  (Posjeta: 17620 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline libje

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?
« Odgovori #20 : 29 Lipanj, 2009, 14:08:58 »
ako sam dobro shvatio skidanjem one cijevi s grane auspuha štetimo skuteru??' ja sam prije cca 800km skinuo cjevčicu koja dovodi zrak u onaj "sekundarni filter zraka", znači tu sam samo popustio shelnu i odvojio gumenu cjevčicu.....prvih 300-400km je skuter išao nekih 5 % bolje nego prije no...U POSLJEDNJE VRIJEME MI SE POTROŠNJA POPELA NA 6.5L/100KM I SKUT IDE BAR 10% SLABIJE....    1)JELI SKIDANJE CJEVČICE MOGLO BITI RAZLOG TOMU?
                                                                    2)AKO JE, MOGU LI VRAĆANJEM POPRAVITI STVAR?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 29 Lipanj, 2009, 14:21:02 »
zaštopao ti se katalizator..
probaj vratiti cjev na mjesto možda se kat. opet ugrije i sagori tu garež..

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #22 : 29 Lipanj, 2009, 14:43:25 »
ja se sjecam da sam primjetio razliku na serijali sa i bez tog slijepog crijeva  :)

a ovo je zanimljivo na for race 2 da ima to crijevo , a midrace auspuh  :)
vjerovatno jos jedna od normi da bi dobili homologaciju

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #23 : 29 Lipanj, 2009, 16:19:28 »
Meni je ogromna razlika bila na serijali. Motor se ful tiho čuo sa tim crijevom i sa dvojicom je išo ko krepana mačka od 0-20 km/h. Rezanjem crijeva (i varenjem) i skidanjem blokade variomata motor je postao doslovno 3 puta živčaniji  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline dino73n

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Nije bed pasti,bed je ne ustati....
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Beverly 300HPE Sr50R
  • Moja Kaciga: LS2 Twister
  • MojSetup: FullSerijala
  • MojSpuh: SC08
« Odgovori #24 : 29 Lipanj, 2009, 19:21:52 »
Evo slika koju nisam mogao naci odmah.

Vjerojatno ovisi i kakav je spuh, ali serijski sa starijih modela koji ima samo slijepu cijev ne poboljsava performanse rezanjem i zavarivanjem  :dontknow:

Ovo na poliniju for race je foliska ziva,moj frend je kupio taj auspuh i ja sam mu ga ugradjivao,prvo sam mu skinuo onu blokadu na pocetku sto imaju skoro svi (leo,yasuni ...) i odmah poletio da odsjecem slijepu cijev kad ono foliska,aupuh uopste nema rupu na tom mjestu nego je cijev samo onako zavarena.

Postacu vam sliku za koji dan dok ga ufatim na motoru posto je kod nas ovih zadnjih dana uzasna kisa.
SCOOT NUMERO "2"
SF2 Yasuni R<>Stage6 HPC<>MHR replica LC<>Stage6 BigValve<>Dellorto 19 phbg from MHR pack<>red sponge<>Polini speedcontrol<>G2 EVO clutch<>Stage6/RT CNC bell<>extend gear<>2xME 7 Teen<>Xenon light<>KosoGpStyle

Offline martin1111

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: Luna vision 2
  • Moja Kaciga: Nolan n 103
  • MojSetup: bit če
  • MojSpuh: Leo vince TT
« Odgovori #25 : 29 Lipanj, 2009, 22:14:38 »
Kakvo dovođenje zraka u auspuh o čemu vi pričate kroz tu cjev se dio plinova iz auspuha odvode u cilindar na sagorjevanje.
svi novi auti to imaju a onaj pipac je takozvani EGR ventil a služi da pod određenim tlakom plinove iz auspuha pušta dalje u usis inače pri dodavanju gasa bi se motor zagušio od previše plinova iz auspuha.
To slobodno začepite pogotovo na 2t skuterima jer neizgoreno ulje iz auspuha ulazi u karburator i onda ga treba čistit svako malo. A ovo s dovođenjem zraka u auspuh veču glupost nisam čuo

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #26 : 29 Lipanj, 2009, 22:23:31 »
A ja bi se kladio da ti nemaš pojma o čemu pričaš i taj isti EGR koji spominješ funkcionira na autu no u ovom slučaju nema veze sa scootom.

Ja sam dovod zraka imao spojen na termogrupu a nepovratni ventil je bio pod sjedalo spojen na ramu scoota tj u rupu kroz koju je uvlačio zrak.

Kakav EGR ventil? ROFL... Jedino ako imaš mašinu 4T iz auta ugrađenu na scoot!  :toothy12:
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #27 : 30 Lipanj, 2009, 08:36:12 »
Kakvo dovođenje zraka u auspuh o čemu vi pričate kroz tu cjev se dio plinova  A ovo s dovođenjem zraka u auspuh veču glupost nisam čuo
ako nisi nikad čuo, onda ne pametuj nego slušaj što drugi kažu..
podijeli znanje i upij ga, nitko ne zna sve ali ovo sa upuhivanjem zraka u ispuh je istina.. čak postoji nepovratni ventil u tom krugu da plinovi ne ulaze u kontra smjer, tako da nemaš brige.. vjeruj ili ne :-)

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
« Odgovori #28 : 30 Lipanj, 2009, 16:19:13 »
ako nisi nikad čuo, onda ne pametuj nego slušaj što drugi kažu..
podijeli znanje i upij ga, nitko ne zna sve ali ovo sa upuhivanjem zraka u ispuh je istina.. čak postoji nepovratni ventil u tom krugu da plinovi ne ulaze u kontra smjer, tako da nemaš brige.. vjeruj ili ne :-)

Baš sam htio komentirat nešto al preduhitrili ste me  :toothy3:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline martin1111

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: Luna vision 2
  • Moja Kaciga: Nolan n 103
  • MojSetup: bit če
  • MojSpuh: Leo vince TT
« Odgovori #29 : 30 Lipanj, 2009, 18:16:16 »
A di je tu logika ne kužim kaj dobiš s tim imaš jednaku količinu štetnih plinova + zrak.
Neću reč da nije istina ali nema nikakve logike a znam kako to funkcionira na autima pa zašto nebi i na skuterima.

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #30 : 30 Lipanj, 2009, 19:15:20 »
A di je tu logika ne kužim kaj dobiš s tim imaš jednaku količinu štetnih plinova + zrak.
Neću reč da nije istina ali nema nikakve logike a znam kako to funkcionira na autima pa zašto nebi i na skuterima.

Jesi ti pročitao i riječ onoga to je napisano ili si samo bubnuo bez imalo razmišljanja?
Meni se čini da je ovo drugo....  :toothy3:

Lijepo ti je gore naznačeno da zrak diže temperaturu izgaranja u ćelijama katalizatora i bez njega sam katalizator NE obavlja svoju funkciju.
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 01 Srpanj, 2009, 09:27:53 »
na autu je količina plinova puno veća i on se brzo zagrije, kod skutera je mala količina i po hladnijem vremenu se nebi zagrijao nikad, pa nebi imao funkciju..
ovako funkcionira dobro do te mjere da su 2t motor doveli do euro3 norme, dok npr, moj auto ima euro2...
neki auspusi nemaju upuhivanje al na njima katalizator brzo strada, npr na mom SF-u, raspao se na 5000 km...

Offline kimmi2

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 50
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: DRevo 70
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #32 : 13 Kolovoz, 2009, 20:26:34 »
da to je istina..bez zraka se katalizator guši, ja sam to skinuo, tj. samo sam začepio i auspuh je poceo jako dimit, i to bijeli dim. a da je nesto bolje isao nisam siguran!!
Ako se to reže, treba izvadit i saće iz spuha( tzv. katalizator) , samo je to dug posao za "nista".

Offline Aerox3

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Aerox
  • MojSetup: serijala
« Odgovori #33 : 13 Kolovoz, 2009, 23:27:32 »
u mene na aeroxu (standardni auspuh) ima samo jedna slijepa cijev da li sad da to rezem?

Offline kimmi2

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 50
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: DRevo 70
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #34 : 14 Kolovoz, 2009, 11:54:42 »
ako je bas slijepa cijev, koja je nakraju blindirana zatvorena onda rezi, ali ako ona sluzi za povrat zraka..tj ona sluzi katalizatoru onda je bolje ne dirat..jer inace trebas i rezat cijeli spuh da bi izvadio katalizator unutar lonca..

Offline paux

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: okolica Osijeka
  • Moj Skuter: Luna Vision 2
« Odgovori #35 : 14 Kolovoz, 2009, 12:49:07 »
ja na luni imam crijevo što vodi iz auspuha u filter zraka. vjerojatno zbog eko normi, ispušni plinovi odlaze u taj filter i ponovo kroz karb u transmisiju. dali bi bilo kakve štete kad bi začepio rupu na grani odakle kreće to crijevo, jer mi se filter brzo uprlja od tih ispušnih plinova..?

Offline Tkalac 92

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: Duga Resa
« Odgovori #36 : 14 Kolovoz, 2009, 15:04:01 »
Da li se isplati skinuti blokadu na Aeroxu i ostaviti katalizator?
T S _ _ S T

SIVI _ _ SOKOL DEATH FROM ABOVE

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #37 : 15 Kolovoz, 2009, 00:45:59 »
evo uskoro rezem slijepu cijev za auspuh za aerox (2001 god sa katalizatorom), pa cemo vidjeti konkretnu razliku  :toothy10:

Offline Tkalac 92

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #38 : 15 Kolovoz, 2009, 09:52:11 »
ajde baš me zanima kako će ispasti
T S _ _ S T

Offline Tkalac 92

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #39 : 15 Kolovoz, 2009, 09:53:46 »
Jučer sam vozio Runnera SP 50 sa skinutim slijepim crijevom i ostavljenim katalizatorom. Ne grmi baš al se grije ko blesav, 10 prijeđenih kilometara sa stankama i bome u 2 m visine se osjeti toplina
T S _ _ S T