zato i je krepao...
daj ti meni reci sta se tocno dogodilo sta skuterom
Posljednjih je nekoliko dana na trenutak, nakon što iz kvarta laganom vožnjom izađem na aveniju di kod uključivanja u promet treba uletit punim gasom da te neko ne ubije, zatrokirao... Ono, ko da imaš punu špricu vode i hrpu mjehurića zraka pa prdi kad izbacuješ to van. Ali je ubrzo prestao i nastavio dalje normalno. Ali danas ujutro se samo zgasio i više ga nisam mogau upaliti. Prije toga sam ga upalio i normalno izašao iz garaže od zgrade i nakon 10 metara je prestao reagirati na gas i ugasio se. Benzina ima u rezervaru. Jučer sam nadoljevao ulje, ovaj puta TTS. Do sad je bio polusintetički Motul. Ali sumnjam da to ima veze jer se taj Motul još nije stigao potrošiti, a i trokirao je i prije par dana...
Ne znam da li je to povezano sa još nečim kaj ga muči... Naime, kad ga upalim i zagrijavam par minuta, taman da na sebe navučem burežnjak, jaknu, kacigu i rukavice, super krene, odma ga zavrti na 7500 okretaja i potegne ko šašav. Ne tjeram ga nego jednosvno ide ko šašav. Prvih ga nekoliko kilometara vozim na jedva pola gasa. Ali već nakon nekoliko kilometara, kad se zagrije, osjećam da slabije ide. Onda nakon tih par km na dodavanje gasa skoči kazaljka na kojih 7000 pa mu treba par sekundi do 7500 di je najjači. Onda nakon još par kilometara je već na 6500, pa mu treba još više do 7500.... I kad ga ne forsam preko 7500, znači nekih 2/3 - 3/4 gasa, i tu ga držim, onda je oke, tak može raditi dugo, i po više desetaka kilometara u komadu (znam nekad zabrijati starcima u Križevce. ima kojih 70km do tam). Ali čim ga stisnem do kraja, znači kojih 9000 - 9500 okretaja, potegne preko 90km/h i kad moram usporiti onda više opće nema ubrzanje, nego se 3 dana teli opet do tih famoznih 7500 okretaja di opet jako potegne i brzo dovrti do 9000. Ko da mu varijator ostane otvoren, nemam pojma... I još jedna stvar... Puno bolje ide kad je vani hladno nego usred dana po sunčini! Kad je vani 30+, cura i ja na njemu, jedva se teli... A ujutro i po noći je sasvim drugi skuter! Tako da mislim da ga i hlađenje muči. Ofural sam ga nedavno na servis (ovlašten za neš drugo, ne za Piaggio, ali na preporuku frenda) 300kn računali čištenje i štelanje karba, bez da su pogledali ostale stvari kaj sam im reko da pogledaju i bez da su skužili zašto gubi snagu. Tako se već 2 mjeseca vozim i nikak skupit pare za servis... Ali danas je krepal i sad moram neš jer mi je to jedino vozilo
Ne znam kolko je bitno, ali čisto radi napomene, skut je cijeli serijala!
Valjčiće i federi i centralni nemam pojma kaj je gore, reko dečko od kojeg sam kupil da nije ništa mijenjano... Kad smo stavljali blokadu za tehnički, kolko se sjećam, valjčići su dobri, okrugli, ali se sastrane izlizala masa pa nisaim videl koja je masa. Mislim da su žute boje. Federe se ne sjećam koje su boje. Kad mi je frend to rastavljal još nisam znal kaj je za kaj pa nisam obraćal pažnju.