Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Totalna steta, prihvatiti ponudu osiguranja ili ne  (Posjeta: 11982 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Totalna steta, prihvatiti ponudu osiguranja ili ne
« Odgovori #20 : 26 Travanj, 2009, 07:38:48 »
Vilica za NRG je 3500 kuna? Ja sam je proslu jesen vidio u Piaggio ducanu za 1700.
možda je to bila cijena sa volanom zajedno jer je i on bio spigan malo, uglavnom trošak popravka je bio ukupno 10 000 kn, a ja sam uspio poravnat vilicu i plastike i ostalo skrpat pa me ispalo oko 2000 kn..

Offline perica_46

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • ....sjedi mi na sic, ako nečeš onda šic!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek, Antunovac
  • Moj Skuter: KF Runnera
  • Moja Kaciga: za skijanje
  • MojSetup: mhr
  • MojSpuh: c16
« Odgovori #21 : 26 Travanj, 2009, 08:08:18 »
možda je to bila cijena sa volanom zajedno jer je i on bio spigan malo, uglavnom trošak popravka je bio ukupno 10 000 kn, a ja sam uspio poravnat vilicu i plastike i ostalo skrpat pa me ispalo oko 2000 kn..
nemoguce da je 3500, ja sam prije god ipo iso gleat nove vilice za ranera, bile su oko 1650 kuna a u ovlastenom servisu prednja felga sa diskom je isto oko 1500 naku... a ovo za zalbe, mozes se zalit upravi vodovoda.... ja sam za svoj skut po njihovoj procjeni (isto totalna steta) dobio 4200 i popravio ga za te pare (polovni dijelovi) i gass!

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #22 : 26 Travanj, 2009, 10:00:22 »
pa lako moguće da su vile od aeroxa 3500kuna. na scooter attacku i centru su između 300 i 400 eura

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 26 Travanj, 2009, 10:27:20 »
To sta bi servis napravija svoj popis djelova to nema veze i nije bitno posto su mu oni vec utvrdili totalnu stetu i daju koliko daju nego jedino moze da mu u servisu napisu dodatnu opremu koja bi mu mogla eventualno podici cijenu skutera kao npr xenon, brembo klijesta, spojler, usd vilice i slicno. Znaci u servisu da oni napisu bilo sta, sta bi podiglo trzisnu cijenu kompletnog skutera da ne bude 6tkn nego da vrijedi npr 8tkn i da ti daju na nagodbu npr5.5-6tkn.

Sad se pitam da li su oni procjenili obicnog roxa ili replicu koja je inace skuplja za 1000kn.

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #24 : 26 Travanj, 2009, 10:29:12 »
A gle...djelovi su isti za replicu il obicnog roxa...na replici se naljke placaju! vilcie su iste, isti proizvidac, sve isto...mozda su po tome isli!  :dontknow:

Al svakako im obrati pozornost na to!  :icon_thumright:

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #25 : 26 Travanj, 2009, 10:57:51 »
žali se i dobit ćeš do 1000 kn ali više ne....to ti je totalna šteta zato jer je popravak skuplji od tršišne vrijednosti skutera...a dobit ćeš 70% vrijednosti novog...

evo ti mojeg primjera, peugeot sf2, bio star 7 god., totalna šteta, po svuda po malo, prvo dobio 3900 kn, pa se žalio i onda dobio 4600 kn...

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #26 : 27 Travanj, 2009, 09:29:25 »
A gle...djelovi su isti za replicu il obicnog roxa...na replici se naljke placaju! vilcie su iste, isti proizvidac, sve isto...mozda su po tome isli!  :dontknow:

Naljepnice nisu bitne, razlika je u boljim cukicama, plastika oko cukica je imitacija karbona i rukohvat za suvozaca takodjer, zadnji plinski amortizer.

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #27 : 27 Travanj, 2009, 14:31:28 »
Pa znam...imo sam i ja replicu ak se sjecas. Isto karbon oko cukica, karbonski rukohvati i plinski. Al kazem, kad bi ovak uzimo neznam da bi dio po dio poseno skuplji (osim amortizera) jer je ovo stvar boje! Ajde da je pravi karbon to je vec druga prica...

Offline black-rox

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Black-Team Live your own rules
    • www.black-scooters.com
  • Mjesto: Grobnik
  • Moj Skuter: Black-Team garage
  • Moja Kaciga: Shark,Oneal
  • MojSetup: E da je samo kit =)
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #28 : 27 Travanj, 2009, 17:39:13 »
Ovo ti se ne isplati uzeti odi u servis neka ti naprave ponudu s dijelovima odnesi im to natrag i reci da za onu cifru koju su ti dali ne možeš popraviti motor,ali kada oni procjene totalnu to je sve malo teže dobiti,ali pokušaj budi uporan :icon_thumright:

Offline Keky.sb

• forumski skuteraš
  • vx u garaži, kawa u srcu...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slav. Brod
  • Moj Skuter: vx 200
  • Moja Kaciga: Nolan N-Com 103
  • MojSpuh: Deak
« Odgovori #29 : 27 Travanj, 2009, 18:50:45 »
pitanje je da li želiš lovu ili da ti ga poprave. ako želiš da ti osiguranje plati popravak odeš u servis, oni slože ponudu popravka i ostaviš im 100 kn. tada u osiguranje s time i onda te pitaju da li želiš novac ili popravak. novac uzimaju kao nagodbu i skidaju ti 25% dolje od vrijednosti popravka i isplate u roku od 2 tjedna. ako želiš da ti poprave skut, onda odvezeš motor tamo gdje ti je procjenjena šteta, poprave ti motor i vrate ti tih 100 kn, a oni se naplate od osiguranja s tim da ti osiguranje ne plaća pdv.to moraš sam.

ako želiš više para, mislim da nema šta izgubiti ako se žališ. probaj jer svaka kuna koju dobiješ više je dobro. sretno.
Slavite Boga
jer znate da je imao viziju.
Stavio je Arthura Asha na glinu,
Jackiea Robinsona na dijamant, Muhameda Alija u ring, a mog čovjeka, igor.sb, na dva kotača! Stoga nemojte mucati i vrtiti se okolo. Kleknite i poklonite se!

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #30 : 28 Travanj, 2009, 09:26:40 »
ako su procjenili totalku, nemaš šta ić kod majstora...totalka znaći da je vrijednost skutera manja od popravka...