Evo maloprije se vozim kroz Opatiju i u centru vidim pali se rotirka. Ja se micem u stranu, ovi stanu do mene i kazu da stanem na parking. Ja stanem, on kaze "Prometnu i vozacku" ja mu dam, on gleda pa rece:"Zasto tablica nije na vidljivom mjestu?" Ja kazem da mi je ruzan onaj originalni drzac, i da se tablica ipak vidi i da nisam bjezao niti ista slicno. On gleda pa pita:"Zasto si skinuo blokade sa skutera?" Ja onako gledam, kontam, sta da odgovorim na ovo, al znate i sami odgovor koliko se opasno vozit 50 km/h po cesti. I kaze on meni, ja cu ti sad skinut tablice i poslat te na vanredni tehnicki. Inace sam uvijek jako kulturan i ljubazan i kazem mu ja, pa nemojte molim vas, sutra budem premjestio tablicu na dekl dolje. On gleda, ode u auto, pita me jesam li sta pio, i pocne mi pisat kaznu, i napise mi 300kn.
Pa pitam ja vas ljudi, ako te idu zaustavit zato jer je tablica na repu, a ipak se i vidi jer je znao da imam tablice cim me zaustavio, di je otisla ova drzava? Sta mi nije mogao vec oprostit, ako je sve drugo legalno? I ako sam bio jako ljubazan? Strasno, i onda ce se netko pitat sta to ja imam protiv policije ai zasto ih ne mogu smislit. Pa zato sta se ponasaju kao da nisu ljudi nego nasi najveci neprijatelji. Dolazim do zakljucka da je bolje ne imat tablice, niti retrovizore, nego stavit dobar midrace setup i bjezat. Sta drugo rec. Meni je dopizdilo radit za njihove kazne. Ma ljut sam ko pas...