Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: ac ili lc  (Posjeta: 14247 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: ac ili lc
« Odgovori #20 : 13 Ožujak, 2009, 10:24:14 »
ja bi ti preporucio ovo ove djelove mozes naci na scooter-attack

1.kit MOTOFORCE 70cc oko 80e ili Stage 6 70cc oko 90e
2.ARRECHE carb-kit 24mm ( isto tako u taj kit ima ukliceno karb. filter vazduha i pribusnica ) kosta 120e
3.nov usis ( usisne lamelice ) DOPPLER oko 30e
4.radilica MOTOFORCE EVOLUTION 95e
5.lagere za radilicu MOTOFORCE oko 20e + 20e = 40e
6.spuh Stage 6 Pro Replica CE oko 120e
7.OverSize Air fan ( ona perka sto sluzi za hladenje so ova bi gobio bolje hladenje zato sto je veca ) kosta oko 12e
8.usmerivac vazduha ( taj dio gde stoj kaj perku za hladenje i ismerava vazduh ) oko 15e
9.rolne federe kvacla remen i sl. za stelanje skuta oko 50e

sve ukupno bi ispalo oko 500-550e a isto tako bi imao jak i trajni skut a mislim da ti se neisplati da ga pravis LC zato sto datces puno pare za vodnu pumpi kiler i slicne rabote  a so ovaj oversize ventijator i usmerivas vazduha dobitces mnogu dobro hladenje a isto tako bilo bi dobro da izgusis i par rupica na deklo za jos bolje hladenje i nemaces ploblem so hladenje

u jbt kupi kiler sa crijevima i vodenu za 300kn-350kn,i slozi jos bolji setup od tvog za manju lovu a ima puno jaci motor :frajer: :icon_thumright:

Offline RideRR4EveRR

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Stunt Яide
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Stuntbase
  • Mjesto: Zagreb-dubrava
  • Moja Kaciga: Head armor
« Odgovori #21 : 13 Ožujak, 2009, 10:24:35 »
Predpostavljam da te ne zanima stunt nego samo vožnja... Onda LC zakon. To jedino ako češ visit po parkinzima AC zakon.
Potpis

Offline spy_hard

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: jest
  • Moj Skuter: biciklo sa celavom zadnjom gumom
  • MojSetup: podmazani lanac sa 18-to brzinskim mjenjacem
  • MojSpuh: nije potreban
« Odgovori #22 : 13 Lipanj, 2009, 15:59:15 »
opcenito, lc je bolji ljeti jer voda ima snagu od 4,7 (cini mi se) kJ tako da... a ac je bolji ako se vozi po hladnijem vremenu tako da kad sve zbrojis... lc je bolji  :happy3:

ovo je spider-man !  Peter Parker (Tobey Macguire) je samo glumac ! x)

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
« Odgovori #23 : 13 Lipanj, 2009, 19:19:33 »
Eh svi vele LC ja velim AC :icon_thumright:

Do sad nikadn ikakvih problema jel bilo na +40 vani...kit je gore snage ima...motor ide odlicno u svim uvijetima...

Jeidna prednost je kaj LC ima vise snage..ovisno kaj mislis slagati....to priznam...

ALi ja zato mogu raditi 3 dana burn out a da mi se motor ne pregrije...i mogu se na mjestu voziti bez brige za pregirjavanje...mislim na stunt...meni je AC zakon...iso i naput s njim bili i na grobniku..i pol hrvatske obisli nikad prbolema...

Imao sam prije i LC i to 2 komada...i prije sma mislio da je to bolje...sad sam promjenio misljenje AC mi dusu dao..pogotovo za slagat..skinem masinu za 20min napravim generalku i vraitm nazad..za 1h sam gotovo...to je poso... :headbang:
Under construction...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #24 : 13 Lipanj, 2009, 19:57:07 »

Do sad nikadn ikakvih problema jel bilo na +40 vani...kit je gore snage ima...motor ide odlicno u svim uvijetima...

Jeidna prednost je kaj LC ima vise snage..ovisno kaj mislis slagati....to priznam...

ALi ja zato mogu raditi 3 dana burn out a da mi se motor ne pregrije...i mogu se na mjestu voziti bez brige za pregirjavanje...mislim na stunt...meni je AC zakon...iso i naput s njim bili i na grobniku..i pol hrvatske obisli nikad prbolema...

Imao sam prije i LC i to 2 komada...i prije sma mislio da je to bolje...sad sam promjenio misljenje AC mi dusu dao..pogotovo za slagat..skinem masinu za 20min napravim generalku i vraitm nazad..za 1h sam gotovo...to je poso... :headbang:

I ja se slažem.  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #25 : 13 Lipanj, 2009, 20:04:01 »
AC je tuniran nepogodan po hladnoći jer se stalno podhlađuje i nikad ne dostigne radnu temperaturu, dok se LC može podesiti termostatom ili kartonom ispred kilera..
imao sam tuniranog zipa AC po zimi i ispod nule je stalno radio na čoku, a nekad se znao i smrznut karb.. (serijala piaggio LC ima grijanje karba antifrizom iz sistema..)
po ljeti iznad 30°C nakon ganjanja pregrijao bi se sa 17.5 karbom..
peugeot AC sa gus kitom također se pregrijavao makar je bio 19 karb..

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #26 : 14 Lipanj, 2009, 03:34:28 »
Ja nikad nisam imao niti priblizne probleme...

Po zimi radio isto ko i po ljeti...eventualno malo treba podesiti karb kaj je normalna stvar...

Po ljeti nikad se nije pregrijao...niti mi je stao motor...

Ono hladenje odnosno grijanje frge je najveci promasaj ikad napravljen..kak ti bi trebao sprijeciti smrzavanje frge po zimi..a kaj ti to vrijedi kad motor ostane ugasen i odstoji vani..opet se smrzne...i nemres upaliti da se zgrije...a ak ga upalis onda blok isijava dovoljnu temperaturu da se karb nemre smrznuti..a po ljeti s vrucom vodom sma zagirjava karb i grije benzin...koji onda ima losija svojsva sagorijevanja...jel isparava...i manje se hladi cilindar...tak da nikad nisam vidio smisao tog sistema..jos do sada nisam otkrio nikakvu prendost..i na obadva LC kaj sma imao odmah sam to odpojio i nikad problema nije bilo..jle se vozio po zimi dok jos nisam ima vozacku za auto na -10 ili po ljeti na +40..uvijek je motor palio i vozio...

Misljenja su razlicita..ali sta sam sve prozivio s AC do sada..promjenio sam misljenje i stojim iza njega skroz..to malo kaj ima manje snage mi je prihvatljiva cijena za ono sta mi nudi zauzvrat...nikad pregirjavanja..ultrabrzo rastavljanje i sastavljanje....prednosti za stunt...itd..kao sam gore vec naveo u postu prije...
Under construction...

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #27 : 14 Lipanj, 2009, 07:24:11 »
podrazumijeva se da je u rashladnom sustavu antifriz a ne obična voda, pa se po noći neće smrznuti.. ne radi se o smrzavanju vode u karbu nego kondenzacije i smrzavanja pare iz zraka koju karb vuče podlakom i dodatno ohlađuje..
nijedan novi serijski skuter u sistemu nema vodu nego antifriz ne zato što su se eto tako sjetili nego zato što TAKO TREBA BITI.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #28 : 14 Lipanj, 2009, 10:38:51 »
Sto se tice AC masine, istina, jednostavnija je konstrukcija termo grupe i sistema za hladjenje, nesto jeftinije odrzavanje, ali ja nikada ne kurim gumu, ne vozim se u krug i ne rastavljam masinu svaki dan, a kada je potrebno ne predstavlja mi nikakav problem. Zasto ne LC ako sam zadovoljan i odrzavanje mi ne predstavlja problem.
Zasto pre jednostavno kada moze jednostavno biti  :toothy12:

« Zadnja izmjena: 14 Lipanj, 2009, 10:41:14 SlowRider »

Offline benelli

• maxi forumaš
  • Mjesto: Novigrad
  • Moj Skuter: benelli 491 i gilera runner vx125
  • Moja Kaciga: na laktu
  • MojSetup: malo(s)si spor(t)
  • MojSpuh: serjalović sa db kilerom
« Odgovori #29 : 14 Lipanj, 2009, 10:42:08 »

e to sam cekao neznam zasto svi nevole taj AC ja imam sporta gore i napravim 150km bez stat i imas jedan dio od 10km je jebe... uzbrdo i sve bez problema a onda ima i dosta uzbirdica onako normalnih i sve normalno

a to za performanse neznam jer nisam imao Lc sa kitom ali za pregriavanje meni se nije niti jednom jos pregrijao

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #30 : 14 Lipanj, 2009, 10:53:26 »
an  tifriz je pogodan isto za lc jer i skida po vrucinama temperaturu, ne pregrijava se ko kako bi s vodom se pregrijao i uz to veoma bitno antifriz imat u lc masini jer on je mastan pa ti jos i podmazuje vodenu pumpu jer da je voda nakon nekog vremena ti propisa, semerinzi ti odjebu od obicne voda jer se stvara kamenac :icon_thumright:

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #31 : 14 Lipanj, 2009, 12:18:14 »
Poželjno je, il bolje rečeno mora bit antifriz u sistemu zbog više razloga. Al isto tako je važno naglasit da mora biti dobar omjer ako mješate sami il još bolje, pošto se radi o maksimalno litri antifriza, najbolje je kupiti gotovu smjesu. Kao prvo i najvažnije, 1. nemorate brinut na zimu zbog smrzavanja,
                                                                                                           2. ima nešto višu točku vrenja od vode,
                                                                                                           3.  galvanizacija nije prisutna ili je njen efekt smanjen na manju razinu,
                                                                                                           4. Voda s vremenom di je cirkulacija jača počne odnositi gus

A što se tiče ac-lc priče. Sve ovisi što ti treba al za normalnu upotrebu i ako održavaš bilo koji skuter bio on ac il lc neće biti nikakve razlike među njima.

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #32 : 14 Lipanj, 2009, 15:12:41 »
E vis kak ste odmah krivo protumacili..ja nisam mislio na tu vodu..znam da sep odrazuimjeva imat antifriz u sistemu...jel ib inace puknuo cilindar kad se bi smrzla voda..

ja sam pricao o vodi koja se zna skupiti u casici frge...zbog lose kvalitete benzina...i kad se ona smrzne badave ti grijanje karba kad nemres upalit skuter da se grije..

A ja osobno jos kod nikog nisam dozivio da mu se smrzavala frga u radu..zbog tih parak aj pricas...masina isijava dosta veliku temp u blizini karba da se to ne desi po meni...

Ja osobno nikad probleman isam imao s tim...i to grijanje karba mi je vise problema stvaralo nego koristi davalo...tak da ono...i to ne na jendom skuteru neg na 2..i znam jos dost ljudi...na serijali je to ok...jel je za to i napravljeno..ali cim je nes kemijano odmah se osjete razlike ak se po ljeti grije frga npr.

Nebitno...

LC je bolji za jace set upe...to priznam...ali ovo base pa cak slabiji midrace ...nema nekih velikih razlika...imao je Bero zipa..kolko se sjecam malossi sport je bio gore...pa je pojeo roxa koji je isto imao sport...sam treba znat sloziti kak spada...

Pa ne skidam niti ja svaki dan i to..nit palim gumu svaki dan..ali opet prednosti su tu...a kad radim cjele dane nemam vremena bas puno serafiti..i onda sam zahvalan da sto krace traje..vrijeme je novac...

kaj se cjena tice..dosta je jeftinije ac kit od lc...oko 40% je u cijeni razlika...za ac me trophy ispao 700kn...a za lc je oko 1200kn kolko se sjecam..ak ne i nes vise...

Uglavnom..svako preferira drugacije...ja sam imao obadvoje i dost dugo vozio i jendo i drugo..tak da ono..
Under construction...

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #33 : 14 Lipanj, 2009, 15:28:18 »
Ja osobno sam pobornik LC jer mi je u startu kad sam kupovao skuter bilo na prvom mjestu disk iza i LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC al bi samo stavio disk iza jer bubanj organski ne podnosim,a osim Honde X8-RS neznam koji je još skuter zračno a da ima disk iza  :dontknow:

Svi pljuju po AC al da to toliko nevalja nebi se ugrađivalo već desetljećima i nebi piaggio na 150 dvotaktnu mašiu stavljao AC bezveze....sve u svemu kad bi kupovao skuter opet nebi toliko oko hlađenja gledao previše,samo kažem, čim je AC skuter odmah je u 95% slučajeva da je bubanj iza jer takve mašine se baš ugrađuju da se smanje troškovi proizvodnje i da do kupca dođe u jeftinijoj i često prihvatljivijoj varijanti zbog cijene.

preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #34 : 14 Lipanj, 2009, 23:04:18 »
A ja osobno jos kod nikog nisam dozivio da mu se smrzavala frga u radu..zbog tih parak aj pricas...masina isijava dosta veliku temp u blizini karba da se to ne desi po meni...

Ja osobno nikad probleman isam imao s tim...i to grijanje karba mi je vise problema stvaralo nego koristi davalo...tak da ono...i to ne na jendom skuteru neg na 2..i znam jos dost ljudi...na serijali je to ok...jel je za to i napravljeno..ali cim je nes kemijano odmah se osjete razlike ak se po ljeti grije frga npr.

nece ti pomoci nikakava temperatura bloka, imao sam slucaj na 2 skutera da se smrzavao klipic u frgi pri radu, bila je u pitanju LC i AC masina, bez ikakvog grijanja. Prvi put sam imao slabu oprugu klipica, ali osjeti se u voznji trokiranje i nepravilan rad te otezano vracanje rucice gasa. Kada skines pokopac gdje je klipic i igla, vidjeti ces prvo led, a onda vodu, nesto poput ovoga:

puhnes unutra malo toplog zraka i onda vidis ovo:

Citat:
kaj se cjena tice..dosta je jeftinije ac kit od lc...oko 40% je u cijeni razlika...za ac me trophy ispao 700kn...a za lc je oko 1200kn kolko se sjecam..ak ne i nes vise...

Uglavnom..svako preferira drugacije...ja sam imao obadvoje i dost dugo vozio i jendo i drugo..tak da ono..

LC trophy je tada bio tocno 1000kn, a cijena malossi sporta je oko 1200.
« Zadnja izmjena: 14 Lipanj, 2009, 23:06:37 SlowRider »

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #35 : 15 Lipanj, 2009, 00:43:48 »
Ja osobno sam pobornik LC jer mi je u startu kad sam kupovao skuter bilo na prvom mjestu disk iza i LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC al bi samo stavio disk iza jer bubanj organski ne podnosim,a osim Honde X8-RS neznam koji je još skuter zračno a da ima disk iza  :dontknow:

Svi pljuju po AC al da to toliko nevalja nebi se ugrađivalo već desetljećima i nebi piaggio na 150 dvotaktnu mašiu stavljao AC bezveze....sve u svemu kad bi kupovao skuter opet nebi toliko oko hlađenja gledao previše,samo kažem, čim je AC skuter odmah je u 95% slučajeva da je bubanj iza jer takve mašine se baš ugrađuju da se smanje troškovi proizvodnje i da do kupca dođe u jeftinijoj i često prihvatljivijoj varijanti zbog cijene.

TGB je dupli disk. I to poveči dupli disk sa opletenim crijevima tako da sumnjam da su tu htjeli "uštedjeti".  ;D
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 16 Lipanj, 2009, 08:31:31 »

Stalker do 98-99 je DD  :headbang:

Ovi novi su bubanj...zato mi je skuter i zakon...novijeg nebi niti ja uzo...nevolim bas bubanj makar on zna jako dobro kociti kad je slozneo kak treba...srka 150 ima isto bubanj pa koci zvjerski...sam treba dobro drzavat kocnicu i nije joj opcep otreban disk..a ko oce si moze uvijek modati na disk kadi ma mogucnost tu..
Under construction...

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #37 : 16 Lipanj, 2009, 08:35:05 »
A dobro desi se da se smrzne...nisam nis reko da se nemre..ali meni do sad nije nikad...a po zimi se vise nevozim jel mi nije isla imam auto..tak da na sve to gledajuci to me ne jeb....opce. Po ljeti mi se nebu smrznuo..a sad jel bi se sad po zimi smrznuo pojma nemam...AC ima ionak grijanje karba preko zraka koji pocne puno prije grijati nego LC...eto opet jedna prednost vise po meni...ak je tolki problem u grijanju karba,....
Under construction...

Offline SixPack

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #38 : 17 Ožujak, 2015, 18:08:43 »
Podizem temu iz prahistorije, jer je aktualnija neg ikad i kod 4 i 2t  :icon_biggrin:

Ja osobno sam pobornik LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC

Potpisujem iwu, ja sam isto nekad gledal i slinil za LC-om, jaci je, brzi i sve to...ali nakon godina iskustva i premisljanja, rekao NE.

Prednosti AC-a, po meni:
- AC se brze i ravnomjernije zagrije, bitno pogotovo po zimi, ili ako se rade krace relacije, zuri negdje ili slicno. Meni osobno najbitnija stavka.
- termo grupa drasticno jeftinija (kitanje,cvikanje i slicno)
- lakse, jednostavnije i jeftinije odrzavanje, pogotovo kod 4T
- nema "rizika termostata" i sl. pa da ode sve u gnjurac. Meni osobno vrlo bitno stavka.
- nabavna cijena novog ac skutera cak i do 50% niza
- ne pregrijava se kod klanja na nizim brzinama
- ak se ne varam, ac i lc imaju iste lezajeve, a s obzirom da je em slabiji 20ak%, em se manje vrti, veca trajnot istih (ja sam na kitu pustil namjerno slabiji spuh bas radi toga)

Mane ac-a, po meni  :icon_biggrin:
- slabiji oko 20ak%
- losiji paket opreme, kao sto iwo kaze...nema iza diska, nema rpm i slicno, sve u "budget stilu"
- vecinom se ugradjuju na manje atraktivne u "budget" skutere

Sve skupa sagledano, netko tko trazi pali i vozi, sa sto manje zahebancije, troskova i sto vecom pouzdanoscu, AC je svakako bolji izbor.

Offline Ares2009DM

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • I'm back.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: BB u ditech kozi
  • Moja Kaciga: Ixs
  • MojSetup: Tuning in progress
  • MojSpuh: Crni
« Odgovori #39 : 17 Ožujak, 2015, 20:23:04 »
Ja,iskreno nikad nisam primetio tih 20% razlike između lc i ac.Aerox lc i moj benelli ac skoro podjednaki kroz ubrzanje,dok je na krajnjoj bolji aerox zbog getribe,ali i zbog mog remena koji je tad bio istrošen do 15mm (sad me sramota). Oba su bila serijala,njegov noviji i navodno bolje održavan. Imao sam malagutia lc i kupio benellia ac,isto tako mala razlika. Volim zračnjaka svog jer se brzo zagrije,jer je jednostavan i pouzdan,puno lakši za održavati i jer su termogrupe jeftinije puno...Ne bih prešao na lc.
"It's more than just a hobby."
Cvajtakt <3