Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: PALJENJE MOTORA KABELIMA  (Posjeta: 8936 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SYZAC

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: CF MOTO 250 V5
PALJENJE MOTORA KABELIMA
« : 08 Ožujak, 2009, 12:23:18 »
Znam nekice se zgrazat i pitati jeli moguce.......odgovor je-DA

Nedavno sam imao mali problem, naime moj V5 kao sto sam vec rekao ima ugraden alarm i blokadu koja je stalno pod naponom sto znaci konstantno cucla bateriju. Po manualu trbao bih ga palit barem svaka 2 tjedna (govorimo naravno o zimskim danima),a kako nisam to ucinio akumulator se ispraznio. Bila je nedjelja sto automatski znaci da kupnja punjaca ne dolazi u obzir...dakle kablovi i paljenje.

Vrlo je vazno naglasiti da se ovo radi samo i iskljucivo u iznimnim slucajevima i na motorima koji nemaju kickstart, tj. ovo nije trajno vec samo privremeno rjesenje.

POSTUPAK:

1.Prvo uvjeriti se da je sve na motoru uredno spojeno tj. svi spojevi,žice,osiguraci,prekidaci,kleme savrseno odraduju svoj posao.

2.Skinuti zastitni poklopac sa akumulatora motora-s obzirom da se na razlicitim motorima nalaze na razlicitim mjestima, ovisno koji motor vozite morat ce te ga sami locirat i skinuti.

3.NE OTPAJATI/SKIDATI KLEME SA AKUMULATORA MOTOCIKLA,NE PALITI BILO KOJI DODATNI POTROSAC NA MOTOCIKLU.

4.Dati kontakt na bravici motocikla

5.Spojiti kabel na - pol akumulatora ili šasiju/masu automobila-zatim isti spojit na - pol akumulatora ili šasiju/masu motocikla.

6. Spojiti kabel na + pol akumulatora motocikla-zatim isti spojiti na + pol akumulatora automobila.

7.Kratkim pritiskom na prekidac paljenja pokusati upaliti motocikl-
  NE VERGLATI MOTOR PREDUGO,AKO NE UPALI IZ PRVE PRICEKAT 5sec I POKUSATI PONOVO

8.MOTOCIKL RADI

9.Otpojiti kabel sa + pola akum. automobila zatim + pola akum. motocikla

10.Otpojiti kabel sa - pola akum automobila zatim - pola akum. motocikla

11.VRATITI ZASTITNI POKLOPAC AKUMULATORA MOTOCIKLA

12.Motocikl vozit barem 10min. a tek onda paliti potrosace na motociklu

Nadam se da ovo nikom nece trebati, no nije na odmet znati da se i ovako naizgled nemoguci problemi mogu jednostavno rjesiti.

Offline drzga

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: madison 250
Odg: PALJENJE MOTORA KABELIMA
« Odgovori #1 : 13 Kolovoz, 2010, 16:10:27 »
Evo samo da ti se nadovezem

Neradite ovo niposto ako vam je akumulator u losem stanju. Zasto?

E pa zato jer nakon sto ste upalili motor i skinuli kabele sa zdravog akumulatora, ovaj vas neispravni povuce i do 10 puta vecu struju punjenja on nominalne i crkne vam regulator. Ovo se moze desiti i sa ispravnim ali istrosenim akumulatorom.

Znaci nije pravilo, nece svaki regulator crknut, ali velike su sanse da hoce.

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #2 : 18 Kolovoz, 2010, 19:41:24 »
Ja sam znao par puta tako paliti npr kad mi 2 tjedna motor stoji pa ono može zaverglat al ne sastavi, uglavnom na kablove ga kresnem i sve je bilo ok, inače ovo za regler je istina, događalo se dečkima to dosta pa kasnije se čude kako im ne puni akumulator više  :icon_biggrin:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline sttipe

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kaštela
  • Moj Skuter: Yamaha x max 250
  • Moja Kaciga: ispod sica
  • MojSetup: 250-4t
  • MojSpuh: izdiše
« Odgovori #3 : 20 Rujan, 2013, 00:26:18 »
znači li ovo upozorenje za regler, kako je ipak pametnije spojiti recimo normalni,auto akumulator kabelima na žice,odvojene od praznog akomulatora sa motora?pa upalit (većom baterijom,punom)i vozit akomulator na punjenje?ili veća baterija i povuče veće struje pa prne regler??uskoro bi moga imat sličnih sportova pa me zanimaju tančine ovog pitanja..

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #4 : 20 Rujan, 2013, 09:00:58 »
Preporučljivo je i otpojiti akumulator sa automobila. Jednom sam sa Suzukijem SX4 od starog "dal" struju na passat TDI i sa upaljenim autom i sa malo gasa (da jače fila) i uz pomoć njegovog potrošenog akumulatora jedva upalili njegov auto. Prilikom paljenja se sva rasvjeta u suzukiju smanjila i od tog dana auto ima problema sa naponom kad alternator ne radi. Akumulator ima dobar napon, ali na instalacijama u autu je puno manji.

I još da nadodam da se nemojte vozit bez akumulatora (ili sa mrtvim akumulatorom jer je to skoro isto ili gore) jer vam se može zapalit instalacija zbog toga što višak proizvedene struje od strane alternatora nema gdje otić i pretvara se u toplinsku energiju u žicama. Neki (ja  :toothy3: ) su muku mučili zašto prekida svijetlo na skuteru, odnosno djelovalo je kao da prekidač svjetala gubi kontakt. Na kraju sam otkrio na jedvite jade da je zapaljena instalacija negdje točno na sredini, ispod svih mogućih plastika (negdje u predjelu broja šasije, o Aeroxu govorimo) i od tad nikad više nisam vozio bez akumulatora.
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #5 : 20 Rujan, 2013, 10:59:12 »
Akumulator sluzi izmeedju ostalog i kao stabilizator napona

Offline GUGY

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonija
  • Moj Skuter: Peugeot VivaCity
  • Moja Kaciga: 2 x Held
  • MojSetup: Serijala
  • MojSpuh: deCat serijala
« Odgovori #6 : 20 Rujan, 2013, 13:01:07 »
Čitam temu i nadam se da mi nece trebati. . Ja preko zime obavezno napunim akumulator i spremam ga u hodnik preko zime.

P.S. Žao mi je što nemam video (ostao je u mobu dok sam ga prodao) kako GanCi u selu vozi Batinu i pali je na 45amper sati akumulator iz Juga. Drzi ga medju nogama i obljepljen je selotejpom da ne ispadne. .   :laughing9:
Pjeskarenje kvarcnim pjeskom i sodom. .