Zaribo mi kit *ebemu... vozio sam na ravnici pod ful gasom i samo se odjednom motor ugasio... stao ja sastrane , temperatura je bila na normali... zvao frenda , probali promjenit svjecicu i jos par sitnica... ne pali... kurbla nije zakočena , probali stavit prst na rupu od svječice i zakurblat kad ono nema kompresije... odveo skuter do frenda on skinuo glavu i cilindar kad ono fali komadić klipa odmah uz rub , i malo cilindar oštečen - zaribo
Neznam zasto , jer prije manje od 1000 km stavljene nove karike... karike su ostale cjele samo sto su se stopile s klipom... bez ulja nisam ostao kad mi je zaribo , niti je temperatura skoÄŤila u crveno...lamelice nisu pukle , pumpa ulja radi... nemam pojma zasto je zaribo..
Ali prije jedno mjesec dana sam imao jednu sumnjivu situaciju. Gorila mi je lampica od ulja , i dao sam frendu đir. I on vozi na ful gasu ja iza njega na njegovom kad ono krepa mu moj skuter... temperatura normalna.. nisam znao sto je ali sam znao da mi je ulje pri kraju jer je lampica gorjela. Otisli mi do benzinske , kupili ulje , nasuli u spremnik , sacekali malo da se skuter ohladi , zakurblali par puta i upalio je , i radio skroz normalno ko i inace... Od tada do kad mi je zaribo proslo je više od mjesec dana , i u to vrijeme proso sam dosta km. i vozio ga normalno i radio je ko i da nista nije bilo...
Pitanje je sad: jeli moguce da ako je tada ostao bez ulja, da mu se nešto malo oštetilo klip ili šta več , pa da sam ja jos mogo vozit normalno neko vrijeme dok mi nije skroz zaribo ? I napominjem temperatura mi nije skocila ni taj put , a mislim da kad motor ostane bez ulja , prvo sto se desi je da skoči temp. , jelda ?
Ajde majstori sve teorije su dobrodošle !