Istina i ja sam vec dva puta neuspjesno prijenos htio produzit!
Prvi puta smo dali radit lancanik po mjeri sa jednim zubom(21) manje(straznji),i tu je tip fulao korak zuba!
Najbolje se na slici vidi
Druga opcija mi je bilo narucivanje prednjeg lancanika sa 27 zubi standard je 26
Ovo sranje mi je poslano(zubi su distancirani prema van za 1cm,i to mi nikak ne pase jer su ti lancanici za novije tipove tomosa koji imaju iza siru vilicu,a ja fizicki ne mogu to smjestit,niti kotac pomaknut vise u lijevo da bi oba lancanika bila u ravnini)!
Podizao sam ih u sloveniji,i automatski poslao nazad(stiglo mi 10 komada),sad mi zao kaj si nisam jednog ostavio pa dao nekom da ga prekopira!
A ovu sliku sam im 5 puta najmanje poslao da mi takvog posalju,ali nazalost takvog ne budem skoro vidio!
Sto se tice ranog saltanja svjestan sam toga i tu mi strasno padne moment,medutim problem je u tome ako olaksam lamelu druge brzine da lovi "vise" brzo ce otic jer su tarne povrsine od jako mekanog materijala!
Skuter se fino da ustimat rolicama i konstantno lijepo vuce,dok ovo cudo krece vec sa 2000rpm i s obzirom na male okretaje sa kojih krece ima dosta dobar sus,ali ne bi bilo lose modificirat kvacilo da lovi u prvoj na vecim okretajima i pomaknut saltanje u drugu barem na nekih 35 km/h,u tom podrucju ne bi imao rupu!
Ako cu radit olaksavanje lamela uzet cu lamele sa a3 automatika tamo su dugovjecne,dok na a35 se trose ko da su papirnate!
Solucije su sljedece olaksat lamele(ovo je provjereno,znam da ovak izgleda ko masakr,ali su u balansu i sljaka uredno)
Kracenje federa ne uzimam u obzir jer je sklon pucanju!
Ili ovak nesto
E sad bi vas zamolio da mi napisete koja boja ovih federa je koje tvrdoce!
Ovo je usporedba mojeg motorica sa drugim automaticom sa takoder Airsal kitom,Tecngas auspuhom,ali ovaj ima 19mm dellorto i trokutaste usisne lamele!
Plava krivulja je moj motor sa MF Cobrom,a zelena od gore navedenog motora!
Razlika u okretajima na kraju je 300rpm,ali zato puno bolje ubrzava!
Evo i ubrzanja
Crvenu krivulja je sa 12mm carbom i tecnigasom,plava sa 16mm i MF cobrom,zelena sa 19mm carbom i tecnigasom!