evo da se ubacim s iskustvima o baotianu.
kupio sam ga ovo ljeto, zbog uštede novaca oko goriva, jer ne trebam s autom potrošit mjesešno soma kuna na bengu, nego ovak max 2000. u tri mjeseca sam napravio 4500 km. i prije tri tjedna se pokvario. evo danas me zvao mehaničar koji mi to slaže i veli da je variomat otišao u k... koliko će me koštat dijelovi i da li ih uopće ima...to ne znam, javim vam sutra.
moja iskustva sa skuterom su da skidanjem blokade ide i 75, bez ikakvih kemijanja (možda malo poštelat frgu, ali ništa specijalno, a provjereno da cajger ne laže usporednom vožnjom sa pravim motorom), troši 2-2.5 l na 100 km. ulje sam mijenjao prvi put na 600, drugi put na 2000 i treći put na 4000. ulje je kao i za aute, shell helix plus 10w40. gorivo eurosuper 95 ili 98. a nekad i 100-tka. riknuo elektromagnet za žmigavce, tak da sad moram držat žmige, jer čim pustim, one se zgase. puknula mi je bila cijev kod auspuha jer mi je bio otpao šaraf koji drži nosač auspuha za drugi nosač. (koji brutalan zvuk je tad imao...rulja se okretala po cesti da vidi kakva je to neman, a ono 50 kubika kineskog motora)
nestabilan po rupama i neravninama te kiši, zbog 10 colnih kotača. nije startan, ali kad se poslije razvrti ide fino.
uz brijeg do šestina ne ide prek 40, a na nekim dijelovima i ne prek 20
sve u svemu za te novce dobar skuter. naravno za nekoga kome nije bitan imidž i forsanje po gradu pred klinkicama.