Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Tuning  (Posjeta: 3955 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sivi_Sokol

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • MojSpuh: Leo Vince ZX
Tuning
« : 15 Studeni, 2008, 21:05:16 »
Razmišljam o kupnji jednog od ova 4 skutera. Gilera Runner SP 50, Aprilia SR 50, Piaggio NRG Power 50 i Yamaha YQ Aerox R 50. S time da ako budem ima viška novca u obzir dolazi i replica od navedenih modela. Koji se od ovih modela da najlakše nafrizirati i na kojemu će od istih dijelova s kojima se nadogradi biti najbolje preformanse?

Offline charnel

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Šibenik
  • Moj Skuter: Ukraden
  • Moja Kaciga: nolan n84
  • MojSpuh: sp 180
Odg: Tuning
« Odgovori #1 : 15 Studeni, 2008, 21:09:31 »
Razmišljam o kupnji jednog od ova 4 skutera. Gilera Runner SP 50, Aprilia SR 50, Piaggio NRG Power 50 i Yamaha YQ Aerox R 50. S time da ako budem ima viška novca u obzir dolazi i replica od navedenih modela. Koji se od ovih modela da najlakše nafrizirati i na kojemu će od istih dijelova s kojima se nadogradi biti najbolje preformanse?
Gilera Runner SP 50, Aprilia SR 50, Piaggio NRG Power 50  pa jel ti vec objasnjeno da su to iste masine- PIAGGIO
Yamaha YQ Aerox R 50 - MINARELLI.

uzmi koji ti se vise sviđa.

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #2 : 15 Studeni, 2008, 21:10:19 »
uzmi koj ces, neces pogrijesit..... s tim da aerox najmanje kosta od njih, pa ces moc vise pare trosit na friziranje  :glasses9:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #3 : 15 Studeni, 2008, 21:12:06 »
Prva 3 imaju i imat će iste performanse jer je IDENTIČNA (Piaggio) mašina a kod Aeroxa je Minarelli mašina i malo je drukčija za tuning... Po meni je lakše naštelat Piaggio nego Minarellija ali minarellija kad ga naštelaš ide i zericu bolje od piaggia  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline charnel

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 15 Studeni, 2008, 21:18:00 »
Prva 3 imaju i imat će iste performanse jer je IDENTIČNA (Piaggio) mašina a kod Aeroxa je Minarelli mašina i malo je drukčija za tuning... Po meni je lakše naštelat Piaggio nego Minarellija ali minarellija kad ga naštelaš ide i zericu bolje od piaggia  :icon_thumright:
Moras ti malo  :ajdeajde:

:toothy11:

Offline Losinj

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Republika Losinj -- Rijeka
  • Moj Skuter: F15 Ducati 70RR
  • MojSetup: budzen
  • MojSpuh: Yasuni R BlackEdition
« Odgovori #5 : 15 Studeni, 2008, 21:19:55 »
od piađa bi uzeo Aprilia SR 50 cist radi izgleda jer je svejedno kojeg ces pa ako gledas piiađđo nek ti izgled odluci :happy6:
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 15 Studeni, 2008, 21:28:39 »
Aerox nije najjeftiniji i kod njega treba mjenjati karburator zato jer ima 12-icu, a za tuning treba barem 17 i pol

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 15 Studeni, 2008, 21:32:17 »
Aerox nije najjeftiniji i kod njega treba mjenjati karburator zato jer ima 12-icu, a za tuning treba barem 17 i pol

:uff:
Vidiš to sam zaboravio...
Makar aerox je jeftiniji od runnera pa se u toj cijeni može kupiti 17.5 frg  :icon_tongue:

Moras ti malo  :ajdeajde:

:toothy11:

Moram  :toothy12:

Offline charnel

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 15 Studeni, 2008, 21:34:24 »
Taj karb sta dobijes serijski na piaggiju je ionako sranje, neusporediv sa malossijevim pakiranjem 17,5 karba. (phva ed)

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 15 Studeni, 2008, 21:38:44 »
Taj karb sta dobijes serijski na piaggiju je ionako sranje, neusporediv sa malossijevim pakiranjem 17,5 karba. (phva ed)

Vele da je razlika u igli i u diznama... Inače bi trebal bit potpuno isti  :dontknow:

Ja uzel malossi pakung za roxa i još ni dan danas neam blage koja dizna je unutra... Paše bez ikavog štelanja koja god da je  :party0048:

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 15 Studeni, 2008, 21:42:17 »
Kolika je maksimalna brzina Aeroxa s minarelli a koliko ovih skutova s piaggio mašinom po ravnici?

Offline charnel

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 15 Studeni, 2008, 21:42:29 »

Vele da je razlika u igli i u diznama... Inače bi trebal bit potpuno isti  :dontknow:

Ja uzel malossi pakung za roxa i još ni dan danas neam blage koja dizna je unutra... Paše bez ikavog štelanja koja god da je  :party0048:
ja imam malossi pakiranje 17,5 dell, a
na serijskom 17,5 je zblokiran needle jet

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 15 Studeni, 2008, 21:47:20 »
Kolika je maksimalna brzina Aeroxa s minarelli a koliko ovih skutova s piaggio mašinom po ravnici?

Neznam kolka je razlika na krajnjoj al znam da od 0-30 Aerox pere piaggia za metar... Mislim da je čak na krajnjoj malo sporiji od piaggia... Al to sam čuo, nisam probal!  :icon_thumright:

Živčaniji je malo Aerox ali je tromiji na uzbrdice po ljeti i općenito velika opterećenja (dva stokilaša i slično  :toothy3:)

Offline vpucko

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Belisce
  • Moja Kaciga: Nolan N84
« Odgovori #13 : 15 Studeni, 2008, 22:03:02 »
dhorvat kake ti gluposti pises!!!

jedino si ok rekao za ovo za krajnju da piađo ima vecu :)

Offline eddy23os

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #14 : 16 Studeni, 2008, 00:36:25 »
minarelli definitivno!!.. vozio svašta al minarelli...al jebiga, o ukusima se ne rASPRavlja

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #15 : 16 Studeni, 2008, 00:45:23 »
Jedino me još zanima konkretno ako bi uzeo neku 50-icu što bi dobio da stavim Leo Vince ZX na nju?
« Zadnja izmjena: 16 Studeni, 2008, 09:55:08 Sivi_Sokol »

Offline djsmola

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Aprilia SR 50 R
  • Moja Kaciga: Shark S500
« Odgovori #16 : 16 Studeni, 2008, 00:48:38 »
Dobio bi malo na ubrzanju i nesto na krajnjoj  :frajer:
« Zadnja izmjena: 16 Studeni, 2008, 09:58:35 djsmola »

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #17 : 16 Studeni, 2008, 09:55:36 »
Ispravio sam gornji post.

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #18 : 16 Studeni, 2008, 10:08:55 »
Nemoj Zx-a, svi ga imaju, a imaš boljih auspuha za tu cijenu pa čak i malo skuplje, gianelli reverse, onda onaj S6 šta je entko stavio na novu sr-ku i tako...daj si mašti na volju...i kad već bacaš auspuh usput i multivar ili speed control stavi tako da si pripremiš skuter bar upola poslije za kit.  :icon_thumright:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #19 : 16 Studeni, 2008, 10:15:26 »
Ja sam odlučio da ću uzeti Apriliu SR 50 R. Konkretno u gradu gdje ću uzeti motor i nadograđivati ga na izbor ima od proizvođača dijelova Polini, Leo Vince, Top Preformance, Malossi. Daj te prijedlog dijelova s kojima nadograditi tu Apriliu ali dijelovi samo za base tuning, ništa više.