Evo nastavka dalje, nisam stigao prije jer sam se u međuvremenu oženio...
Skuter je sad skroz posložen, prije nego sam stavio komplet novi prijenos skuter je sa leovince tt dosta se gusio prilikom starta sa semafora... mislio sam da je do originalnog prijenosa, pa sam komplet sve od polinija ugradio, kad ono ista stvar. Stavljena bijela opruga centralna ipak, novo kvačilo, zvono kvačila, remen, variomat sa 5.4g rolicama čini mi se.
Opet skuter nakon starta sa semafor nejde nikam i samo "puff puff" iz auspuha, onda sam se igrao sa ler gasom i smjesom malo, i sad motor nakon par dana stajanja pali iz prve, ne guši se više uopće tako da mislim da je taj dio isto sad okej.
Također napomenuo bih da ove kineske plastike gdje dođu noge od vozača sam sve zašarafio šarafićima kao za plastike sa onim limićima, malo dremel, malo cvikcange i bušilica, ispalo je top na kraju i preporučam ovo bilo kome ako ima sličan problem. set od 20ak šarafa i limića na TEMU/Aliexpress 1 euro....
Slike u idućem postu kad doma dođem.
Mislim da ću još oprati filter zraka u airboxu, karburator oprati također, te bi to onda trebalo biti to.
Što se tiče hlađenja električnom vodenom pumpom, za sada je to puni pogodak, preporučam bilo kome to jer je jako jeftino cca 70 eura. (pumpa 50 nova tokić, konektor i relej 10ak eura)
Naravno potrebni su alati cijevi za vodeno hlađenje itd da se to pripaše kak treba.
Sad samo gas. i da sad samnom od 102kg ide 85 skuter, dok je prije svih problema išao 75. tako da sam zadovoljan, start je puno življi i za čas nabere 55 km/h, onda konstantno nabire do 70 gdje ulazi u rezonanciju i gura do 85-86km/h