Pozdrav svima,
Da i ja pokrenem jedan post a ne samo slinim po tuđima...
Imam SF3 već neko vrijeme i skuter mi je, pa eto, tako tako...
Neki dan sam bio skidao usis (iznad dekla) jer sam primijetio da nije dobro sjeo na cijev koja ide na karburator.
Naravno nisam ga dobro vratio jer niš nije bilo složeno kak se spada, tako da sam to odgodio i sve sklopio nazad kako je i bilo (ne dobro).
Odlučio otići do prijatelja da to posložimo kak se spada (šelna umjesto vezica i slično), eh sad, ja se otpeljam nekih 3 km (a motor i prije toga vožnju jednu nije išao najbolje sa 76km/h pao na max 65km/h i kao da se malo gušio na punom gasu, misleći taj air box me zeza), nakon otpeljanih 3 km stanem kad ono...
Također sam negdje u manualu na internetu pročitao da kad ode senzor temperature antifriza da onda na instrument tabli na volanu se pale lampice od temperature jedna za drugom a tako mi je bilo u vožnji... (pa sam odmah i uzeo drugi senzor).
E sad kreće rastavljanje itd...
Nemam sliku, ali stari poklopac termostata se rastopio i ispao sa glave cilindra, ostali šarafi zašarafljeni, a on onako na pola viri, tu je voda iscurila po motoru i zato se zapario.
Stavio sam odmah novi termostat i novi poklopac termostata (naknadno shvatio da i gumena brtva sa starog termostata mora ići na novi jer je curila voda ispod poklopca).
Pa onda dalje.. kako sam kupovao termostat i poklopac termostata ( 30+15 EUR ) shvatio sam da je taman i plaća sjela pa se pružio po šanku i uzeo Leovince TT, Polini speed control vario, i Polini Speed Clutch 3G Evolution kvačilo.
nastavak...