Pozdrav novi sam i svijetu skuter tuninga i nemam neko znanje pa zato i pisem vama iskusnijima za vase misljenje.Imam gileru runner 2015 blacksoul sve je fabrika osim sto ima malossi variomat i narucio sam juce stage6 replica auspuh pa me zanima koje oprugice kvacila, centralnu oprugu,rolnice i kais da stavim.Kasnije u planu imam i kitovati na 70cc.
Centralnu oprugu nemoj dirat a ne treba ni remen.
Za rolice ti ne znam gramazu za taj skuter, al rezone uvijek traze puno lakse rolice. Po mom iskustvu na rezonu idu rolice 50% lakse nego na serijski auspuh ili malo teze od toga. Svakako ces morat nabavit nekoliko setova i trazit sam sto najbolje radi. Mozes i kombinirat po 3 rolice od jedne i 3 od druge gramaze da bi dobio zeljene okretaje, al da nisu previse razlicite jedne od drugih.
Mijenjanje oprugica kvacila je retardirano komplicirana operacija za pocetnika, nadi si tutorial videa i dobro prouci. Ima set od Malossija di su 3 razlicite tvrdoce, zuta bijela i crna, pa mislim da bi ti najmekse od tih bile dovoljno tvrđe od serijskih, a mislim da su to crne, al pise na kutiji, a i mos ih izmjerit sublerom, tvrđe su od deblje žice. Prvo probaj kako skuter krece s mjesta, mozda i ne bude trebalo.
Takoder, rezona ti trazi malo vecu glavnu diznu u karburatoru, pa si i tu nabavi nekoliko razlicitih koje su nesto vece od one koju imas.
Stelanje karba je poprlicna filozofija, i tu si potrazi tutoriale po Youtubeu.