Pozdrav svima,
Moja prica sa Runner-om pocinje negdi tamo oko 2013-te, kad san uzea prvoga Runnera SC 125.
Drzan je u tvornickom stanju, servisiran svake godine, nikakve preinake se nisu radile. Dok jednog dana ga nisan posteno uredia:
Prominjene su plastike, nabavljene naljepnice i montirane nove vilice, i onda se vozio jos neko vrime, dok ga nisan proda:
Onda san 2015 uzea opet SC-a, u malo boljem stanju. Napravljene su sitne estetske promjene (mali vizir, Nexus zastita auspuha, skinut blatobran itd.), i obavljeni servisi i popravci (prijenos, selen nosaca, ulje u getribi, pakne):
Nakon toga se vozio samo ljeti (max. 1tkm godisnje), dok prije 2 godine nije masina pocela lupat. Skinuta je masina, utvrdjeno je da je klipnjaca imala previse lufta na radilici.
(Uvik u dobron drustvu)
I onda san 2 godine bio u potrazi za masinom, sta zbog linosti, sta zbog premale ponude kod nas. Odluka je pala na 250 masinu, koju u Hrv nisam uspio nac u ok stanju.
Narucena je masina iz Italije koja je s dostavom ispala 500 EUR, s Vespe GTS, 250 i.e, 18tkm, iznutra u top stanju, vidi se da je bila redovno servisirana.
Promijenjena brtva poklopca ventila, provjereni ventili, brtva kartera, filter iza cepa ulja, ugl. sve sta sam moga prominit.
Evo par informacija o swapu s i.e. na karb, posto ja nisam nigdje moga nac ove informacije:
- Prirubnicu i karb sam stavio s 125 masine, na karb sam stavio vece dizne.
- Senzor rashladne tekucine je takodjer s 125 masine, treba istokariti adapter da se zavida u 250 i.e. glavu
- Termostat i kuciste termostata moze ostati s 125 masine, ali bolje je kuciste nabaviti od i.e. glave da ima vise mjesta za crijevo od vode
- Magnet treba nabaviti od 250 karb masine (Beverly, X9, GP1 itd.)
- Namotaji isto idu od 250 karb masine (treba dobro izmjeriti dosjed na kucistu pumpe vode, ne pasu svi), ali je navodno moguce prebaciti i.e. namotaje na karb verziju (treba jack od karb namotaja), to raspisem cim ih napravim
Masina je na rami, a trenutno cekam magnet da stigne s eBay-a (kod nas svi prodaju dijelove, a mole se da ne prodaju, izvozali me pa sam zato narucio iz Italije), moram pokusati prebaciti namotaje na karb jack, kupiti ulje i akumulator i pregledati sve vide.
Taman mi je stiga magnet, pa cin montiran sve stavin update (ako nesto nisan zaboravia nabavit).