I ima dobar potencijal za iskoristit gumu, dodjes do ibera i trazi te jos, sreca pa znam koji model je "gljivast" da se iskoristi puni potencijal. Bas sam taj dan naletio na 3 Tmaxa i 1 Xmaxa 400. Xmax otpao u startu, a Tmaxove sam prvo pratio da ispratim tu agilnost i direktnost glede upravljanja i naravno, vozaci su bili laksi + kratki vizircici sto daje bolju reakciju, ali ne i iskusni. Honda iznenadjuje naspram Piaggio grupacije (ja ih volim zvati prikolicari jer su potpuno isti kao kad vozim auto s prikolicom, dakle strogo kako pise na znakovima + isti je osjecaj kao da te teski teret iscimava).
Kasnije kod Gospica, za vrijeme chilla, doletila su mi 2 agresivna motorista. Na ravnici me preskocili, ali iznenadilo me koliko su slabi u zavojima tako da sam zaokruzio jednu vrlo vrlo kvalitetnu sliku za touring/sport skuter. Priie svega kvalitetan touring, a zatim solidan sport (najslabija je u urban sport zbog medjuosovinsko, odnosno za kratke zavoje), za mnoge i vise nego dovoljan, ali realno, solidan jer nije Tmax. Makar samo podesenja straznje suspenziie donose velike promjene. Kad bi gledao onu skalu s ocjenama u razlicitim segmentima, onda bi imao sve jako lijepo popunjeno, dok vecina ostalih ima velike mane, koje te tjeraju da ides na nesto drugo.
I D8 od Senja do Karlobaga je propala cesta, naborana taman da te izbacuje iz putanje, sto se na zalost i desilo jednom od njih 10-ak na R-ovima. Ali od Karlobaga shvatis koliko si los put prosao.
Naprej