Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mozda ti je proklizlo srce zadnjeg kotaca, osovina proklizuje. To se hoce desiti kod vazdusara s bubnjem iza ako matica popusti.
Ako skuter vozi onda nema sanse da se zvono okrece a tocak ne. Obrati paznju, za svakih 12-13 krugova zvona, tocak napravi jedan krug. Nije to 1:1 prenosni omjer pa da se mora odmah okretati.Cini mi se da trazis problem gdje ga nema
Lamela kod skutera i lamela kod auta nemaju nikakvih slicnosti. Skuter ima kvacilo koje hvata kada se povecaju centrifugalne sile odnosno kada se zavrti na određene obrtaje. Na njemu imaju tri oprugice i njihova tvrdoca određuje na koliko obrtaja ce skiter hvatati. Dal to bilo na pola gasa ili na gull gas, nebitno. Ono spaja kada se motor zavrti a ne ovisno o poziciji gasa tako da ne bacaj pare bezveze. Kada pocnes cuti da se motor dere a jedva krece e tad ti je otislo kvacilo a za to treba startova i startova..U servis prenosa spada zamjena remena, rolica, klizaca variomata i eventualno variomat kada dobije luft. Kvacilo ne diras dok god se ne desi ovo gore sto sam napisao.
Brljavi na leru, ne prima gas, preljeva, tesko pali itd.