Ono kaj nemrem shvatit na MT07 i 09 je upotreba organskih disk plocica na prednjem kotacu (valjda i na zadnjem, al to je ionak nebitno). OK, blage su prema diskovima, trose se jako brzo, ali i ne koce bas nesto. Svi kazu da je upgrade na HH plocice (sintered) veliki napredak. Jbt, moj Z750 ima serijski HH plocice, a model je star 12 godina. nema problema sa trosenjem diskova, barem ne u cestovnoj voznji kolko god bila agesivna.
Da li ce diskovi biti jace troseni zbog stavljanja hh plocica: hoce. Ali,, ako su tvornicki proizvedeni da trpe hh plocice, onda nema problema. Ne znam sto dugorocno za zivot diskova na MT modelima znaci upotreba hh plocica, svakako ce manje trajat diskovi, ali, da li su diskovi kvalitetni kao na motorima koji serijski dolaze sa hh plocicama? Pojma nemam. A diskovi su jako skupi, pogotovo jer ih trebas 2 komada za prednji kotac.
To su neke "sitnice" koje ne kuzim kod Yamahe, makar i u ovoj budget klasi motora gdje ostali proizvodjaci imaju vecinom hh plocice serijski (a time i diskove koji su odgovarajuci za njih)
Inace, gg (organske) plocice su "mlake" kod kocenja, nekako gumaste, ne vole pregrijavanje, traju krace (i cuvaju diskove, ali, cilj je stat, a ne cuvat diskove). HH su puuuuuno bolje, ali, treba imat i diskove koji su kvalitetniji inace ih se brzo potrosi. Nebi me cudilo da su diskovi na mt07 i 09 kvalitetni i da bez problema trpe hh plocice, ali onda ne kuzim zasto yamaha serijski ne stavlja hh plocice. Znam da je svaki cent ustede bitan, pogotovo kad imas velike serije, ali, kocnice? Cemu onda 4 klipna klijesta ak ces stavit jeftine nekvalitetne plocice? Nekako mi to nema smisla