Pozdrav,
Imam problem sa paljenjem skutera, pa bih zamolio za pomoć.
Problem je što neće da upali na dugme. Akumulator je ispravan, na kurblu pali od prve, ali na dugme neće. Iz početka, kada se kvar počeo javljati, bilo je dovoljno samo koji puta "čvoknuti" dugme za paljenje i onda se moglo upaliti na taj način. Sada više ni to ne pomaže. Jučer sam probao rasklopiti taster za paljenje, da vidim da nije slučajno kakav manji, vidljivi kvar koji mogu sam riješiti. Nisam uočio ništa što nije na svom mjestu. Probao sam direkt odvijačem spojiti dva kontakta da vidim hoće li se šta desiti, međutim ništa od toga. Onda se desilo nešto zanimljivo. Pri montiranju tastera, okrenuo sam oprugu koja vraća taster naopako i vjerovatno napravio direktan spoj. Slučajno sam sa dadenim kontaktom osim zadnje kočnice stisnuo i prednju, i skuter je počeo verglati! Ponovio sam to isto, ali sam dodao i malo gasa i skuter je normalno zaverglao i upalio. Znajući da to tako ne smije biti, okrenuo sam oprugu tastera kontra i više nisam bio u mogućnosti upaliti skuter stiskanjem prednje kočnice i naravno, niti stiskanjem tastera. NA kurblu i dalje normalno pali.
Ima li tko kakvih ideja šta bi tu moglo biti? Da nije kabal koji vodi do tastera u prekidu pa da je na neki čudan način dobio neki spoj?