Evo izbunario sam neke slike od swapa BB-a na nrg mc3 50.
Mozzda nekome nesto bude od koristi.
Kad odradite swap, ne gine vam da se ovako vozite, opusteno naravno
Kad se stavlja BB AC masina na nrg mc3 50, onda glava udara od poprecnu cijev rame, i potrebno je staviti nosac masine od starog runnera koji je za 1cm otpriliek duzi. To donosi i lose osobine, jer se taj nosac vise uvija, stoga sam ga pojacao, ali opet moglo je to bolje da se stavi flah na kraju nosaca... ali opet je bolji originalni od nrga jer je kraci, sto kraci nosac to kruca masina vezana za ramu, tome treba teziti. A posto pilanje rame ne dolazi u obzir, ili nekakvo drukcije izmjestanje, isao sam na plug˛play opciju.
Tu se vidi za koliko treba urezati SVAKI 50ccm nosac da bi masina bila u centru na pedesetici. Mislim da je to 12 ili 14mm... isto toliko treba dodati na drugu stranu. Mozete primjetiti i nove lezaje u usicama bloka, idu vam 2 lezaja po jednoj usici, prvo nagurate jednog, zatim drugog. Mislim da je drukciji razmak od lezaja do lezaja (lijeva i desna usica) nego kada su unutra seleni.
Originalne selene u usicama blokova ne preporucam na 50ccm nosacu, jer su izuzetno preoptereceni i masina se jako piga na njima. Imam negdje nove radjene po narudzbi tvrdje gumene selene od serijskih posto su mi lezaji prekruti pa provode dosta vibracija.
Idealno bi bilo staviti svakako gumene selene u usice bloka, i naknadno skarabudziti dodatna 2 pomocna selena , nesto kao sto ima aprilia sr150.
Evo ovdje je lijepo povareno
Na energiji se treba poklapati sredina bloka, odnosno crta po sredini AC cilindra s rupom na rami koja je u sredini.
Evo i slikica kako sam vadio selene i stavljao tvrdje od originalnih koje sam dao napraviti, pomocu tiple, obavezno mora biti kvalitetna jer kineske ne mogu obaviti posao.
Grana auspuha prolazi tik uz nosac motora tako da s ene mora nista turpijati i brusiti zbog grane auspuha.
Turpijom sam dotjerao na mjeru i povario ovaj otvor.