Iskru sam iša provjeriti bez lulice, gleda sam koliko daleko baci.
Pribacivala mi je više od 10mm, 12, 13, tako nešto, i to bi tribalo bit ok. Valjda.
Tanka iskra ali skoči.
Problem sam vidio kad sam vratija lulu, koja je NGK, pretpostavljam originalnu, i stavija svićicu, i naslonija je na masu.
Tad je iskra bila redovita ali jednako tanka ka sa kabela!!
Možda i tanja!!
Na svim frezama, pumpama, bivšim motorima je iskra bila ka 10tak takvih odjednom!!
Nije plavo ljubičasta nego žuto narančasta, jednaka ka šta bude kod magnetnog upaljača za cigaret palit.
Drugu svićicu nisam tako proba, novu, ali motor mi se potpuno jednako ponaša sa obe.
Za rezistor neznam, ali na traktoru dok nije bilo lule uopće, iskra je bila ka grom!
Nekako mislim ako svićici dodje kvalitetna struja, da bi ona bacila kvalitetnu iskru.
Moć prebacivanja puno milimetara mi sugerira kvalitetnu indukciju u špuli, a nemoć svićice da mi da kvalitetnu iskru, mi sugerira premalo volti iz bobine...
Jesam li u zabludi?
Pokušavam razmišljat analitički.
Kompresija 10 mi sugerira da ventili ipak nekog vraga zatvaraju, da nisu baš skroz raštimani..
Ne svidja mi se opcija preventivnog minjanja lanca, pa da ponovo složena mašina ima isti kvar.
Razumim ja i meštra, mora je naplatit pranje karburatora, kad ja nisam ima kad to obavit sam...
Steef imenjače, ćok bi možda isto moga bit, ali mu dajem male izglede.
Minimum mi padne doslovno u sekund, i kad mu prdne..
Ćok ( bar onakvi s kakvim sam se srita, na nrg i madisonu, je spor.
Ne radi se o padu u 10- 15, sekundi, nego u sekund.
Hvala svima na komentarima.
Ima li razlike u bobini kod x maxa, i bobinama drugih skutera, jer mi je 1.meštar reka da je minjana, /drugačija od originalne/ a drugi da je struja tog maxa, potpuno drugačija od one koju sam ima na madisonu...
Ma šta da značilo to skroz drugačija..