Poz bando nisam dugo pisao na forumu al evo sjetio sam se vas pa da sa vama podijelim ovo. Kao sto naslov kaze izvrsit cemo pokusaj prebacivanja 180ke na 200 ccm. Gilera vxr 2001 god sasvim solidno ide ali imajuci u rezervi masinu od beverliy 200 2004 god odlucio sam prebaciti to. Uz cilindar mjenjam lanac uljne ,fazni lanac,zubcanke uljne jer mi je lanac nekako labav (a culo se zveckanje neko na vxru) spaner faznog lanca je bio na pola nategnut,al odlucio sam sve to zamjenuti dok je cilindar dole. Takoder mjenjam i ventile federe vetila i gumice vetntila.Iako nije tosio ulje zamjenit cemo i to. Skidajuci klip slomio sam uljnu kariku pa cu u njih zamjenuti. Inace vxe je presao 20 k a beverlily oko 14. E sad ako je neko vec radio nesto slicno i ako je imao problema nekih neka kaze. Svi djelovi su naruceni novi i cekam da dodu sutra ce stici vjerovatno. Slike imam al nez ih staviti i da jedino sto je odkazalo na vxru za ovu kilometrazu je vodena pumpa. Takoder dolazi sutra. Vxr je sav serijala rolnice 10 grama. Auspuh neka kopija zvuk je ubitacan i sa tim je isao po ravnom 135. Sad u zadnje vrijeme je oslabio na 120 tla potrosnja se povecala. To je i razlog ovog prebacivanja na 200 ccm. Nadam se da ce se krajnja popraviti. Eto ako sam promasio temu jer ovo ne znam dal da stavim u projekat ili ovdje neka me neko ispravi. Nastavak slijedi sutra pozz