Pozdrav ekipa,znam da vec ima dosta ovakvih tema ali ipak kao i svako mislim da imam poseban slucaj na svom motoru pa bih vas da pitam za savjete.
Inace imam yamahu aerox 2006god koja je presla oko 15000 ali prijasnji vlasnik se nije bas nesto pretjerano brinu o tom motoru.
Sredjivao sam ga svakako ali trenutno sam dosao do ovog sastava dijelova:
Leovince TT auspuh,
Neki obicni gusani cilindar 70ccm koji sam dobio u zamjenu,ali kit je nov sa niskom sport glavom,
Skf lezajevi i semerinzi su na radilici,
Malossi mhr radilica
Dellorto 17.5 i u njega je ubacena 82 dizna(prije sam imao 54 diznu i skoro isto je motor isao s njom kao sada) sa fabrickim filterom
vazduha,koji nije prepravljan,
U prenosu imam fabricki variomat sa malossi 4.8g rolnicama,mislim da je fabricka centralna opruga..crne je boje i malo pordjala
federcici
su zuti,Dayco 16.5x747 remen(licno mislim da je on prekratak),ispod variomata imam tanku podlosku.
Vodena pumpa je tvornicka,prepakovana
Trenutno imam veoma ruzno ponasanje motora u voznji.. Na startu malo zavrti i pocne fino ubrzavati(u toku toga kao da malo vrti u prazno,ali fino vuce)i tako dodje do 50,onda veoma tesko ide do 80,bez visih obrtaja(pati se)
Pa ako mozete pomoci malo oko toga..svaki komentar prihvacam. bice i slike motora uskoro.
A drug ima isti motor i malo jaci setup ali necu to sada pisati. Uglavnom i kod njega se mora poraditi na prenosu. Ali kada sastavimo njegov motor napisacu setup i ponasanje u voznji da se moze dalje komentarisati.