evo da i ja predstavim svog Runnera na forumu
kupljen prije dvije i pol godine, s nesto manje od 30000 na satu, na njemu je bilo sve serijski osim spuha, gore je bio 4road
na prvu runner se cinio u solidnom stanju sve dok nije detaljno pregledan, plastike farbane sprejom, proculira vilica, puknuta membrana fergazera i tako dalje i dalje
rekao sam da ce sve bit serijsko na njemu, princip toci i vozi
radeni servisi i tako to,felge i dekl bili spjeskareni te plastificirani na novo, sve dok nisam htio da ima bolje ubrzanje, pa je tako kupljen novi polini sppedcontrol i onda sam bio u potraznji za serijskim auspuhom da bio isao bolje kako to biva kod vxra
i prosle je godine tako pocelo tunniranje
prvo je na masinu ubacen polovni polini 209 kit, s quasar bregastom i malossi 16/42 sekundarom
na pocetku je letilo, s magarca na konja
veselje je trajalo sve dok na kitu nije propisala uljna karika, gutao litru ulja na 100 km haha
polini je zamjenjen novim malossi 218 kitom te su stavljeni malossi federi ventila
igralo se s prijenosom, polini je trazio rolice oko 13 grama, solidno je isao
reko kad je to slozeno idemo na sve ili nista
kupljena jos jedna glava koja je isla na obradu u Ježdovec kod gospodina Čukmana, glava je obradena i uredena prema malossi v4 glavi, znaci kako su original ventili promjera 22/19, ubaceni su 25/22, kanali prokopani i spolirani
sve o obradi glave se nalazi u ovoj temi
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,98300.60.htmlmasina sklopljena pali vozi, na red onda dosao karb, kako je dellorto 34 malossi pakiranje skupo ko Sv. Petra kajgana kupio sam oko pwk 34 mm karb i malossi e5 gljivu,te sam dao radit distancer prirubnice da bi se karb podigao te mogao montirat, nemoguce za nastelat, ajde nekako se nastelalo i malo je propinjao ko mustang
org zadnji amortizeri su zamjenjeni yss twin basic amortizerima
i kocnice su stigle na red za zamjenu, na prednji dio je stavljen malossi whoop 250 mm disk, te stage6 cetveroklipns kljesta te adapter i pleteni lajtung
stavljen je i zadnji dmp led far, koji je original krom odvratan te je pofarban u crno
pala je i odluka na zamjenu quasar bregaste s malossi ili uzet polini bregastu namjenjenu za vespu 300, kupljenja pilini bregasta te su nastali problemi, motor u fazi, sve slozeno po psu, ali nekako usisni ventili imaju bliski susret s klipom te se morao dodatno frezati klip da bi to igralo
poanta u bregastoj je bila ta da polini bregasta ima jako puno zamaknut kut usisa na sebi, ranije otvara i kasnije zatvara usisne ventile
slozeno upaljeno ali nikako pogodit da se skuter ne davi ili ugasi tokom starta kod punog gasa, te je probleme rjesio na clan Jog From Yamaha kojem se ovim putem jos jednom zahvaljujem na trudu
dodatno su ubacene quasar alu polutke te je runner s njima imao bolje ubrzanje
kupljen novi set plastike jer su stare bile za smece, pofarban u kombinaciju sivo crni, ali je siva postala previse tamna
4road je zamjenjen novim leo vince sbk evoll
u hodu su jos rjeseni nosac masine, lageri u kotacu, deklu, suporgt armu, crijeva od goriva i vode, vodena pumpa, svi novi sarafi po deklu, kljestima, pretapeciran sic na novo s crnim skajom i crvenim koncem i tako to
jos je potrebno zamjeniti poluge kocnica, stop prekidace i utege volana, suport arm i dekl u crno plastificiranje
trenutno stanje