moj prvi skuter, kao klincu, je bio aprilia sr www, ona je naravno zracno hladjenje ali sam ja tada od skutera htio mnogo više, nakon sr-a sam kupio gileru FXR, sa njom sam imao teži udes, prelom femura, koma 4sata, mjesec dana bolnice, 4 mjeseca oporavka, jos uvijek u nozi anker itd, da ne ulazim u detalje tu mi je pijana baba uzela prvenstvno, nakon oporavka jedno vrijeme sam vozikao skutercice od prijatelja, nista posebno do full krossa ktm 250, taj nacin voznje dvotockasa mi se nije svidio, zapravo previše je divlje i prljavo.
Prodao sam i krosa da bi poslije njega kupio piaggio beverly 500 u savrsenom stanju, kao iz salona, otisao sa njim par puta na more, napravio par hiljada, od toga minimum po gradu jer ta mrcina definitivno nije gradsko prijevozno sredstvo, jako se grije po guzvama a i prevelik je za brze i preciznije manevre, njega sam prodao na zaradu od par stotina eura.
nakon beverly-a nisam imao "potrebu" za motorima/skuterima, tacnije nisam imao vremena da ih vozim od posla, imao sam sluzbeno vozilo i radno vrijeme nije bilo zavidno, sada mi se stvorila zaista potreba a malo i zelja za dva tocka.