Stigla zverka (narucio prekjucer preko Ebaya iz Njemacke). Spojio na crijevo unutarnjeg promjera 10mm, direktno na bocu preko 3/8 konektora tako da ce biti dovoljan protok da iskaze performanse.
2005Nm busting torque
1751Nm zatezanje
Update:
danas susjed nabavio najjaci milwaukee 1/2 pistolj, napunio bateriju, stego na kamionu matice kotaca 30mm s njim na 10 sekundi i isao test zracnih pistolja na 500l kompresoru (10bara u boci) sa relativno kratkim 13mm unutarnjeg promjera crijevom. Dakle, njegov najjaci chicago pneumatics je trebao nekih 5-7 sekundi da odserafi, najjaci Ingersoll Rand isto tu negdje, ovaj moj 5 sekundi max. Ajmo rec da su tu negdje, s tim da je moj s dostavom 160 eura, a ova druga dva pistolja boli glava koja je cijena
Mozda bi moj u profesionalnim uvjetima svakodnevnog rada trajao krace, mozda puno krace, mozda isto, ali, meni on treba tako rijetko da je glupo bilo dat i 160 eura, ali, kad ti zatreba, lupas se po glavi kaj ga nemas. Tak da mislim da je bila dobra kupovina iako ga koristim vrlo rijetko, najvise na promjeni kotaca na autu ljeto/zima, a serafi zategnuti na 85Nm
Al probao sam ga i na motoru na matici prednjeg lancanika kao i kad odserafljujem osovinu zadnjeg kotaca - sekunda ili manje mu treba.
Kompresor mi je 90l, 8 bara u boci (podesio na 8 iako je 10 standardno jer mi je 8 dovoljno) i crijevo 10mm unutarnjeg promjera , 10 metra duljine, spojeno direktno na tlacnu sklopku, bez regulatora izmedju. Kad mijenjam kotace na autu, nadostukam sa crijevom 9mm unutarnjeg promjera duljine 10 metara jer mi je kompresor daleko od dvorista i naravno da nema problema, iako je tada na pistolju vjerojatno efektivno 5 bara ili manje i to na pocetku rada, kad je boca puna na 8 bara. I kad se kompresor upali (6 bara) i dalje pistolj odserafi seraf kotaca bez problema, a tada je na pistolju vjerojatno samo 3-4 bara (duljina crijeva i konektori jako kradu efektivni tlak).
Mozda njabitniji podatak: boca od 90 litara na 8 bara je dovoljna da svih 16 serafa na kotaima auta odserafi bez da tlak padne da se kompresor upali, na granici, ali tako je. To samo znaci da jaki pistolj koliko god nazivno zraka trosio, ako je dovoljno jak da odradi u kratkoj jedinici vremena, nee trazit puno litara ako seraf nije neki zajeban koji trazi dugotrajan rad pistolja. I tu je sva razlika izmedju jako slabih pistolja, i jakih pistolja - slabi ce lupat u prazno dugo vremena i trosit zrak i eventualno odserafit pa treba cekat da kompesor nafila bocu do kraja kako bi io spreman za slijedeci seraf.