Zanima me koji je provjereni nekakav "base" setup za minarelli uzimajuci u obzir da trenutacno ne zelim stavljati kit (mozda sljedece godine) nego samo izvuci koliko se moze iz serijale s nekakvim preinakama. Pod preinake mislim auspuh, kvacilo (suste, centralni, rolice), karburator i eventualno promjeniti remen. Trenutacno je skuter komplet serijala.
Koliko sam procitao, u auspuhe koje se preporucavaju za ovakav nekakav setup spadaju ZX, RR, Reverse, Yasuni R. Koji od navedenih ima najbolji omjer ulozeno-dobiveno uzimajuci u obzir da polovnog ZX-a mogu nabaviti za nekakvih 400kn, a novog TT-a za nekih 720kn. Ne zelim narucivati iz vana i zezati se s time tako da u obzir dolaze samo hrvatski distributori.
Za kvacilo pretpostavljam multivar, ali s kojim federima kvacila, rolicama i kojim centralnim? (uzmite u obzir da cu navjerojatnije uzeti polovnog ZX-a i dellorto 17.5).
Krajnji cilj mi je ispeglati ubrzanje da bude sto linearnije moguce bez prevelikih rupa, krajnja brzina mi ne igra nekakvu preveliku ulogu (zadovoljan sam i sa 80-90km/h), radje bi da trosi sto manje je moguce (tu se postavlja pitanje da li je 17.5 karb uopce potreban, pretpostavljam da ne).
Tako da eto trazim nekakve sugestije vodjene iskustvom.