Prije svega pozdrav ljudi,novi sam clan ove stranice.
Prije par mjeseci kupio sam yamaha belugu 125ccm 4T masine. Od samog pocetka problemi su oko hladnog starta. na samom pocetku sam zamjenio pumpu goriva,nisam imao istu ali sam ubacio vakum pumpicu drugog izgleda i prespojio i sve je ok. Ali i dalje imam problema, majstoru sam vukao rekao da je problem i do karburatora i el čoka, kupio sam novi karburator sa el čokom postavio. I isti problem,skuter ujutro dok je hladan vergla po 10 min nece da upali kada skinem svjecicu bude crna sva,ocistim je stavim u benzin skuter upali ali nakon 5min verglanja. Struju sam pregledao baca odlicno na svjecicu. Kada uspijem nekako upaliti moram drzati gas dok se malo ne zagrije inace se ugasi, a čok je ispravan.
MOLIM Vas ako iko ima ikakvu ideju,pomoć ili neki savjet sta da uradim. Da li tolki problem moze zadavati sto nije pumpa goriva originalna,ali skuter kad upali prvi put i zagrije se posle vozaj citav dan,i pali na samo jedan dodir dugmeta. Zbog cega svjecica bude sva crna.
Struja na el čok dolazi sve dok ne dodam gas kada dodam gas prestaje teci struja, a ja kad nekako upalim hladan moram drzati gas inace se ugasi, a samim tim dok drzim gas cok ne dobija struju.
Ne znam vise sta da radim,ako iko ima kakav savjet dobro bi mi dosao.
Hvala unaprijed.