Zeleni ne dolazi u obzir, premekan je.
Serijski sam dugo ganjao i bio je super, medjutim malo jace prevrti na 20, 30kmh jer je "duzi tip" centralnog, ali generalno masina je s njim ziva.
Ljubicasti sam stavio i skuter je lineraniji, odrzava putnu brzinu s manje okretaja, i ima nesto sporiji odaziv na gas od serijskog (tu popusta), bolje puni od 70, 80km pa do krajnje, sto ima svoje prednosti na ravnom, a i mane. Kad sam isao na Sljeme sa serijskim centralnim to je bilo predobro, iz svakog zavoja izvlaci. A kad sam otisao sa ljubicastim koji mi je bio perfektan na ravnom, skoro sam stao u par zavoja na Sljemenu, i bas je klao motor s rupcagom koja se javljala vec na 50kmh. Cim dodjem na ravno sve je super, tako da ne znam sto da radim, lakse rolice sigurno ne bih jer sam i ovako na knap.
Ljubicasti + TC, stvar je bolja, ali mislim da se moze jos malo izvuci pa sam planirao ubosti neki polinijev koji je izmedju ljubicastog i plavog.
A preostaje mi i isprobati plavi, koliko se sjecam on je po tvrdoci skoro kao i serijski? Samo sto je kraci, sto bi trebalo donesti stabilnije okretaje za razliku od serijskog, gledajuci kroz cijelo ubrzanje.