Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: Drnda-1 - 30 Rujan, 2008, 18:45:40Citat: neer - 30 Rujan, 2008, 18:43:42ja sam cuo da se to razlupa macolom ma ozbiljno to se sve razlupa..haha zekim se
Citat: neer - 30 Rujan, 2008, 18:43:42ja sam cuo da se to razlupa macolom
ja sam cuo da se to razlupa macolom
nakon 4 šerafa i dva zegera prdnuli su u večernju rosu rezervar i pumpa ulja! laka im kanta za smeće bila! AMEEEEEEEEEEEEEN
I moja je danas bila na skidanju samo nisam sve završio... Rezervoar je podavno skinut a pumpa je bila začepljenja nekim šarafom i tako..sve to ide out..
Citat: RimSo - 30 Rujan, 2008, 22:18:03I moja je danas bila na skidanju samo nisam sve završio... Rezervoar je podavno skinut a pumpa je bila začepljenja nekim šarafom i tako..sve to ide out.. ma ovo sranje odcrjeva mi je zasralo cjelu mašinu! nema gdje nije došlo to fucking ulje! već danima čistim krpicom i wd.om!
Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2008, 16:23:57Glavni problem kod pumpa je sto postoji mogucnost da se pokvari, a onda je steta velika. Isto tako, moze i crijevo (kao sto se vidi iz prvog posta ovog topica) biti problem.A taman da se nikad ne pokvari ili potrga, jos uvijek nemas jednoliku mjesavinu na svim otvorima gasa jer pumpa (barem na Piaggiu) osim po otvoru gasa, dozira ulje i obzirom na broj okretaja.Kod povecane potrosnje benzina, ti naspanas malo sajlu, ali onda imas preveliku kolicinu ulja na malim otvorima gasa, a upitno je da li je dovoljno ulja na full gasu. Zato je priprema mjesavine apsolutno najkvalitetnije rjesenje.Mozda nije najprakticnije, ali ne vjerujem da je problem prije tocenja 5 litara benge nalit 1dl ulja na pumpi.Ili kao u mom slucaju, staviti ulje u kanister(e) i u njega naliti na pumpi bengu.pumpa je cista mehanika i jako rijetko se kvari. i ak ti se ona pokvari stvarno nemas srece..
Glavni problem kod pumpa je sto postoji mogucnost da se pokvari, a onda je steta velika. Isto tako, moze i crijevo (kao sto se vidi iz prvog posta ovog topica) biti problem.A taman da se nikad ne pokvari ili potrga, jos uvijek nemas jednoliku mjesavinu na svim otvorima gasa jer pumpa (barem na Piaggiu) osim po otvoru gasa, dozira ulje i obzirom na broj okretaja.Kod povecane potrosnje benzina, ti naspanas malo sajlu, ali onda imas preveliku kolicinu ulja na malim otvorima gasa, a upitno je da li je dovoljno ulja na full gasu. Zato je priprema mjesavine apsolutno najkvalitetnije rjesenje.Mozda nije najprakticnije, ali ne vjerujem da je problem prije tocenja 5 litara benge nalit 1dl ulja na pumpi.Ili kao u mom slucaju, staviti ulje u kanister(e) i u njega naliti na pumpi bengu.
čak nemoraš niti vaditi onu plastiku koja se vrti sa radilicom i vrti uljnu pumpu. Samo odšerafiš uljnu pumpu, odpojiš ju sa bloka, iščupaš rezervar od ulja i ono crijevo kaj ide na frg iščupaš sa uljne i zadihtaš na način kak sam ti napisal.Dok je motor novi sigurno nebi vadio uljnu pumpu. Ak kad je već star onda obavezno. Jedino ak netko zna pa se voli zafrkavat sa tim, neka ju naštela i očisti.Ja osobno imam uljnu pumpu i zasad nikakvih problema...
Citat: dhorvat2 - 01 Listopad, 2008, 08:55:35čak nemoraš niti vaditi onu plastiku koja se vrti sa radilicom i vrti uljnu pumpu. Samo odšerafiš uljnu pumpu, odpojiš ju sa bloka, iščupaš rezervar od ulja i ono crijevo kaj ide na frg iščupaš sa uljne i zadihtaš na način kak sam ti napisal.Dok je motor novi sigurno nebi vadio uljnu pumpu. Ak kad je već star onda obavezno. Jedino ak netko zna pa se voli zafrkavat sa tim, neka ju naštela i očisti.Ja osobno imam uljnu pumpu i zasad nikakvih problema... kaj seres i ne izvadis onda pumpu kad vec tak pricas.motor ti je star preko 7 godina i uljna pumpa ti radi ko nova a nisi ju nikad cistio a preso si preko 60000km.kaj ju mislis onda skinut kad predjes 100000 jer ce onda motor tek bit star .nemoj pljuvat po pumpi a radi ti odlicno i radit ce i dalje jos dugo.
Citat: 2TDottore - 01 Listopad, 2008, 13:51:44Citat: dhorvat2 - 01 Listopad, 2008, 08:55:35čak nemoraš niti vaditi onu plastiku koja se vrti sa radilicom i vrti uljnu pumpu. Samo odšerafiš uljnu pumpu, odpojiš ju sa bloka, iščupaš rezervar od ulja i ono crijevo kaj ide na frg iščupaš sa uljne i zadihtaš na način kak sam ti napisal.Dok je motor novi sigurno nebi vadio uljnu pumpu. Ak kad je već star onda obavezno. Jedino ak netko zna pa se voli zafrkavat sa tim, neka ju naštela i očisti.Ja osobno imam uljnu pumpu i zasad nikakvih problema... kaj seres i ne izvadis onda pumpu kad vec tak pricas.motor ti je star preko 7 godina i uljna pumpa ti radi ko nova a nisi ju nikad cistio a preso si preko 60000km.kaj ju mislis onda skinut kad predjes 100000 jer ce onda motor tek bit star .nemoj pljuvat po pumpi a radi ti odlicno i radit ce i dalje jos dugo.Znaš kakav imam osječaj?Da pumpu j#be promjena ulja. Ja imam svaki kilometar napravljeno sa silkolene scoot sport 2 i neznam... brijem da ima veze ako miješaš ulja. Po meni nakon promjene ulja treba čistit uljnu pumpu al možda se varam...
Citat: dhorvat2 - 01 Listopad, 2008, 13:57:24Citat: 2TDottore - 01 Listopad, 2008, 13:51:44Citat: dhorvat2 - 01 Listopad, 2008, 08:55:35čak nemoraš niti vaditi onu plastiku koja se vrti sa radilicom i vrti uljnu pumpu. Samo odšerafiš uljnu pumpu, odpojiš ju sa bloka, iščupaš rezervar od ulja i ono crijevo kaj ide na frg iščupaš sa uljne i zadihtaš na način kak sam ti napisal.Dok je motor novi sigurno nebi vadio uljnu pumpu. Ak kad je već star onda obavezno. Jedino ak netko zna pa se voli zafrkavat sa tim, neka ju naštela i očisti.Ja osobno imam uljnu pumpu i zasad nikakvih problema... kaj seres i ne izvadis onda pumpu kad vec tak pricas.motor ti je star preko 7 godina i uljna pumpa ti radi ko nova a nisi ju nikad cistio a preso si preko 60000km.kaj ju mislis onda skinut kad predjes 100000 jer ce onda motor tek bit star .nemoj pljuvat po pumpi a radi ti odlicno i radit ce i dalje jos dugo.Znaš kakav imam osječaj?Da pumpu j#be promjena ulja. Ja imam svaki kilometar napravljeno sa silkolene scoot sport 2 i neznam... brijem da ima veze ako miješaš ulja. Po meni nakon promjene ulja treba čistit uljnu pumpu al možda se varam... Varas se. JEdino sto je bitnno je da nema zraka u njoj
Varas se. JEdino sto je bitnno je da nema zraka u njoj
Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 13:59:07Varas se. JEdino sto je bitnno je da nema zraka u njojA na koji način može ući zrak u nju?Znači recimo ako ima premalo ulja pa kod naglih pokreta povuće zrak, ili totalno ostane bez ulja pa zrak povuće ili recimo lajtung koji ide sa uljnog rezervara u pumpu vuče zrak...Na to misliš?