upravo zbog ovakvih situacija u zadnje vrijeme na veliko zaobilazim njuskalo i kupoprodaju mobitela preko njih
izuzetak su aparati koji imaju uredan račn, jer kao što se kaže, bez računa se ne računa pa makar mob bio i stariji od godinu dana
neki dan našao jedan razbijen LG za ženu koji sam htio reparirat, ali nema ništa osim njega, ni punjača, ni kutije, ni papira, jednostavno ništa, te upitah gazdu da mi pošalje imei da provjerim da slučajno nije prijavljen kao "nesta dok pijem kavu" na što mi lik poklopi slušalicu te oglas nestade sa njuške u roku 10 min a broj neaktivan...
što se tiče ove problematike, ukoliko nema dokaz dizanja sa računa (ne)spomenute sume prilikom kupnje, djelomična krivica se piše njemu ako ne i u cijelosti
no ima nekog mogućeg riješenja
na svakoj sim kartici ima do 25 brojeva koji su serijski broj SIM-a, ako taj broj koristi duže nego mobitel, može se pravdat preko serijskog broja, jer preko njega je moguće učitat promjenu uređaja kod nekih operatera jer šalju automatski šalju postavke za wap i gprs postavke u novi uređaj prilikom stavljanja SIM-a u njega
ukoliko to nije moguće, na njegovu žalost možda neće dobro proći, a i u krajnjem slučaju, roditelji ga mogu pravdat