Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Problemi zbog mobitela  (Posjeta: 2060 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Problemi zbog mobitela
« : 04 Prosinac, 2015, 10:46:58 »
Frend je kupio rabljen mobitel rabljen preko njuskala.
Nakon par mjeseci ga prodaje za 1400kn.

Nakon 2-3 mjeseca mu dolazi murja osobno na vrata i urucuje mu poziv za ispitivanje u stanici. Tamo je trebao potvrditi da je prodao mob, i da ga je prethodno kupio od nekog tipa koji je poznat policiji.

I sad, nakon par tjedana mu dolazi poziv na sud zbog prijevare?

https://www.dropbox.com/s/zhw29hbqb7b2mjt/20151204_103226.jpg?dl=0

Jel imao tko ovakvih problema? Otkad se stvari ovako brzo rijesavaju (sto mi je u jednu ruku drago). Ovdje je coek bio u ulozi preprodavaca, i ispada da je on glavni krivac. A u cemu je zapravo problem s mobitelom, to se ne zna.

S druge strane, ja sam osobno ostecen za mnogo vece i ozbiljnije svote, cak sam placao odvjetnika i dobio pravomocnu presudu, pa si evo dudlam kitu  4 godine. I imam jos jedan slucaj prijevare mnogo veci pa bih se ugledao na ovaj, samo mi se nesto cini da nece moci?
« Zadnja izmjena: 04 Prosinac, 2015, 10:49:40 Corector »
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline ropee

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: zs250gs
  • Moja Kaciga: SIVA
  • MojSetup: A
  • MojSpuh: SERIJALA
Odg: Problemi zbog mobitela
« Odgovori #1 : 04 Prosinac, 2015, 11:16:37 »
prema pozivu ne piše mu se dobro  :icon_scratch:

al ako je tako kao što si naveo, mora se braniti.
Postoji valjda neki dokaz da je on taj mobitel kupio preko njuškala (uplatnica, izvod na računu na iznos,...).
Pitanje je zašto su se okomili baš na njega? Da nije on prodao mob. koji ne šljaka, nije po opisu na oglasu .... pa onda novi vlasnik isključivo njega tuži  ??? teško je ovako znati.
spor i praćen

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #2 : 04 Prosinac, 2015, 11:50:59 »
MUP ima tool preko kojega IMEI prijavljenog mob stavlja na listu i sustav ga sam detektira kad postane aktivan, neko vrijeme prati pozive i analitikom otkriva i locira krivca.
Znaci MUP je tu expeditivan jer je njihovo da unesu IMEI, nahrane psa i nista ne diraju...
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #3 : 04 Prosinac, 2015, 15:44:27 »
Ufff kaznena prijava, nije dobro nikako. Ali koliko vidim radi se o maloljetnoj osobi (pozvan i roditelj) pa će mu to bit olakotna činjenica...

Ja sam prije 4 godine kupio ukradenu xperiu i za mjesec dana me zvao inspektor da vratim odmah mobitel u stanicu. Kaže da su preko ovoga što je ukrao došli do drugog kupca pa i do mene (trećeg kupca). Inače da nije tako bilo, da su mi locirali mobitel preko IMEI-a da bi onda bia u velikim problemima :redface:
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline balicdim

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • master of transakšn
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: KTM
  • Moja Kaciga: Nolan N43Air
  • MojSpuh: naTURal
« Odgovori #4 : 04 Prosinac, 2015, 20:11:53 »
upravo zbog ovakvih situacija u zadnje vrijeme na veliko zaobilazim njuskalo i kupoprodaju mobitela preko njih

izuzetak su aparati koji imaju uredan račn, jer kao što se kaže, bez računa se ne računa pa makar mob bio i stariji od godinu dana

neki dan našao jedan razbijen LG za ženu koji sam htio reparirat, ali nema ništa osim njega, ni punjača, ni kutije, ni papira, jednostavno ništa, te upitah gazdu da mi pošalje imei da provjerim da slučajno nije prijavljen kao "nesta dok pijem kavu" na što mi lik poklopi slušalicu te oglas nestade sa njuške u roku 10 min a broj neaktivan...

što se tiče ove problematike, ukoliko nema dokaz dizanja sa računa (ne)spomenute sume prilikom kupnje, djelomična krivica se piše njemu ako ne i u cijelosti

no ima nekog mogućeg riješenja

na svakoj sim kartici ima do 25 brojeva koji su serijski broj SIM-a, ako taj broj koristi duže nego mobitel, može se pravdat preko serijskog broja, jer preko njega je moguće učitat promjenu uređaja kod nekih operatera jer šalju automatski šalju postavke za wap i gprs postavke u novi uređaj prilikom stavljanja SIM-a u njega

ukoliko to nije moguće, na njegovu žalost možda neće dobro proći, a i u krajnjem slučaju, roditelji ga mogu pravdat  :icon_scratch:

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #5 : 04 Prosinac, 2015, 22:37:03 »
sim kartica je u potpunosti irelevantna i moze se mjenjati koliko got puta zelis
imei broj uredaja je uvjek isti

tokom krade i prijave operateru i policiji (najcesce mobitel koji je na pretplatu) operater ponistava sim karticu
da ti netko nemoze nabijati racun, i istovremeno stavi imei broj uredaja i druge indentifikatore na "crnu listu"
trazenih uredaja

iako ti sad flashas mobitel ili radis factory reset i stavis novu sim karticu  uredaj jos uvjek ima isti indentifikacijski broj
u momentu kada stavis drugu sim karticu i uredaj uspostavlja vezu s odasiljacem salje broj sim kartice i broj uredaja
i to je to, vidi se odma di je ukradeni mobitel i da ga netko koristi, pocne ti pracenje i vjesa te se za jaja bio ti kriv ili ne
ti se sada moras braniti i dokazati da nisi kriv kaj je jako tesko ako nema racuna a to najcesce tako biva dok privatna osoba prodaje drugoj

mobiteli su patka za kradu i preprodaju odnosno postali vec odavno neisplativi

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
« Odgovori #6 : 04 Prosinac, 2015, 22:46:06 »
Kad smo kod problema s mobitelima.

Ako se kupi mobitel na pretplatu i proda dalje, a prvobitni vlasnik koji je u ugovoru prestane placati ugovorenu pretplatu.
Kakve su sankcije za njega? Moze li taj mobitel biti predmetom potraznje operatera?
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 04 Prosinac, 2015, 23:05:12 »
mobitel je bezvrijedan za operatera njima ne trebaju rabljeni poluzaklani mobiteli s trzisnom vrijednoscu od 1/8 kaj su vrijedili
zanimaju ih novci koji pripadaju njima (jer si se obavezal na 24 mjeseca im ispostaviti jednu zamasnu svotu (pretplata + uredaj),
da li je uredaj kod tebe ili ne njih nije briga
pare su pare i zanima ih naplatiti si pare od onog ko je potpisal ugovor

naravno postoje penali i dodatne klauzule o troskovima koje si vole postaviti u ugovor
i neki imaju interesantne svote za "prerano raskidanje" i sl.
odnosno imaju i pravo teretiti te cim ne platis odredeni broj rati na kompletnu sumu odjednom isti princip ko i kredit
« Zadnja izmjena: 04 Prosinac, 2015, 23:07:59 JogFromYamaha »

Offline TomTomislav

• Tržnica : (+30)
  • maxi forumaš
  • Pozdrav ekipa :)
  • Moj Skuter: Zasad stanka :)
  • Moja Kaciga: Airoh :)
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: Zx :)
« Odgovori #8 : 04 Prosinac, 2015, 23:23:23 »
Isti problem imao ali nije mob u pitanju.
Vec 2g se gonim po drzavnom odvjetnistvu , troskovi samo rastu.
Bez nekakvog papira nema kupovine .
Jer ako si lancu toga , znaci da si sudjeloval , po rijecima mupa govori da svaki dio s njuskala mora se prije kupnje provjerit u mup da nije trazen ...
......

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 04 Prosinac, 2015, 23:29:32 »
gle problem sam po sebi je kaj je mobitel (i takvi uredaji koji se lako indentificiraju preko mreze)  relativno vruci krumpir

nemoras ga ti ukrasti da bi popusio umjesto nekog a dokazati da si ga kupio nemozes jer nemas racuna ni kupoprodajni ugovor

a ako netko prodaje bez kutije i ikakve dokumentacije mob to je patka u 90% slucajeva
svaka cast da ima postenih ljudi al ima i dosta gamadi
al da ne idemo na "trebo si se informirati i slicni putevi"
nazalost je zakon takav kakav je, odnosno los, i ti ces se morati braniti jer koga se uhvati s uredajem je by default kriv i mora dokazat da je nevin
ako to nemozes a nisi ga ukrao onda si  imao peh
nije fer al tak je kak je
pravo i pravda su dvije razlicite stvari kod nas
« Zadnja izmjena: 04 Prosinac, 2015, 23:32:23 JogFromYamaha »