Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Runner 50 SP - Yasuni R  (Posjeta: 18730 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
Odg: Runner 50 SP + Yasuni R = okretaji?
« Odgovori #40 : 26 Rujan, 2008, 15:07:52 »
Znaci nemojte vise kupovati ZX, predjite na R.

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Runner SP
« Odgovori #41 : 26 Rujan, 2008, 15:10:18 »
neznam jer nisam imao ZX, ali vidi se da yasuni-u fali 70ccm, ali ja ionako to mislim staviti jednog dana (sad sam baš inspiriran i htio bi što prije stavit, al muči me garancija ipak malo)

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #42 : 26 Rujan, 2008, 15:13:30 »
preko haca sam kupio
primjetio sam jednu stvar jučer, a to je da nakon par vožnji po nekih 20tak min. dotaknem auspuh prstom i mogu držat prst čak par sekundi na njemu dok na serijskom bi se opekao odma... ugl čini mi se da se ne zagrijava toliko jako
Inače auspuh sam isao dotaknut da se malo ugrijem :D haha

Ovaj ima tanke stjenke i protocan je (suplu iznutra) pa brzo izmjenjuje temperaturu. Ali ne brini, kod grane je on na 650C ako je karb dobro postelan.
Serijski spuh ima katalizator koji ima dosta keramike u sebi, a i nije toliko protocan pa je temperatura jako visoka. Katalizator inace radi na temperaturama oko 600C, a nerijetko i do 800C bude zagrijan. Obzirom na visetruko vecu masu i upotrebljene materijale, nije cudo da je razlika velika u temperaturama.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #43 : 26 Rujan, 2008, 15:13:37 »
neznam jer nisam imao ZX, ali vidi se da yasuni-u fali 70ccm, ali ja ionako to mislim staviti jednog dana (sad sam baš inspiriran i htio bi što prije stavit, al muči me garancija ipak malo)

Kladim se da ce ici gore replica.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #44 : 26 Rujan, 2008, 15:15:31 »
neznam jer nisam imao ZX, ali vidi se da yasuni-u fali 70ccm

I na 70ccm bi do 7000 okr imao manje nage nego na serijali. Tako je to i kod rezo spuhova bas za 50ccm.
To je tako zbog spuha koji svoju snagu daje tek od tih okretaja.

Offline Antares

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #45 : 26 Rujan, 2008, 15:16:04 »

Kladim se da ce ici gore replica.

nah :)

malossi sport će vjerojatno biti jednog dana i to prvenstveno zbog potrošnje i 17.5 karba

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #46 : 26 Rujan, 2008, 15:17:37 »
neznam jer nisam imao ZX, ali vidi se da yasuni-u fali 70ccm

I na 70ccm bi do 7000 okr imao manje nage nego na serijali. Tako je to i kod rezo spuhova bas za 50ccm.
To je tako zbog spuha koji svoju snagu daje tek od tih okretaja.

da kužim, al pretpostavljam da ZX daje manje pa sam na to mislio

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #47 : 26 Rujan, 2008, 15:18:41 »
ZX bi ti bio nesto bolji za prvih 5-10 metara sto bi napravio sa skuterom, ali nakon toga ga Yasuni R jede za dorucak

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #48 : 26 Rujan, 2008, 15:20:51 »
e zbog tih 5-10m sam mislio da 70ccm treba

istina kad krene stvarno ima jako dobro ubrzanje, nisam mislio da će baš tako dobro biti

Offline stex3105

• forumski skejter
  • **
  • MojSpuh: POLINI
« Odgovori #49 : 26 Rujan, 2008, 17:18:03 »
Gde runner ima blokadu na karbu?

"Zlatni" okrugli limic sa 6-7 rupa na spoju sa airboxom.

Hvala brate

Offline vasso123

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Umag
  • Moj Skuter: NRG
Odg: Runner 50 SP - Yasuni R
« Odgovori #50 : 26 Rujan, 2008, 22:09:36 »
Opet kazem,ako je frendu iso skuter sa Technigasom,imao je super start,onda bi tebi trebao i sa Yasunijem...
Kupujem vilice od VXR-a,VX-a,SP180,novi tip(teleskopske),a moze i oridjidji od NRG-a

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #51 : 26 Rujan, 2008, 22:26:56 »
Opet kazem,ako je frendu iso skuter sa Technigasom,imao je super start,onda bi tebi trebao i sa Yasunijem...

Ako je technigas, recimo ovaj novi model rs 2 kvalitetniji od ZX-a, onda stvarno ne vidim razlog da taj spuh puca na nosacima i sl.

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #52 : 26 Rujan, 2008, 22:50:06 »

Kolko sam skuzio on je imao dosta lagane rolice (4.8g), a alfa kaže da bi trebale ići teže rolice nego što imam sad... te 2 činjenice su suprotne :)

Offline cvele60

• maxi forumaš
  • Mjesto: Nis
  • Moj Skuter: Keeway 70
  • Moja Kaciga: taiwan helmet
  • MojSetup: S6 sport, PHBG19,+25% primar,mina CDI...
  • MojSpuh: s6 pro replica
« Odgovori #53 : 26 Rujan, 2008, 22:52:14 »

Ako je technigas, recimo ovaj novi model rs 2 kvalitetniji od ZX-a, onda stvarno ne vidim razlog da taj spuh puca na nosacima i sl.
Ako kod mene next r stoji ko zakovan vec godinu i po[a rs 2 je sigurno dosta kvalitetniji] nema razloga za brigu.Sve
je stvar dobre montaze,bez natezanja na nosacima :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #54 : 27 Rujan, 2008, 03:25:05 »

Kolko sam skuzio on je imao dosta lagane rolice (4.8g), a alfa kaže da bi trebale ići teže rolice nego što imam sad... te 2 činjenice su suprotne :)

Multivar2000 u pravilu "trazi" teze rolice od serijskog variomata, tako da je (odprilike) u serijskom 4.8g isto kao i 6g u Multivaru2000.
Kako nema pravila (barem ne preciznog), pola grama gore/dole je u granicama tolerancije.
To je cisti dokaz da nema univerzalnog odgovora na pitanje "koje rolice trebam staviti?"
« Zadnja izmjena: 27 Rujan, 2008, 03:27:12 3alfa3 »

Offline ichko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
« Odgovori #55 : 27 Rujan, 2008, 20:11:38 »
Antares, jesi li testirao krajnju brzinu po ravnom,pod normalnim vremenskim uslovima...koji su rezultati.....

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #56 : 27 Rujan, 2008, 20:14:56 »
išao sam danas po autoputu prema samoboru i max što je išlo je 92kmh @ 9800rpm. Neznam dal bi išlo išta brže da ne puše tolko, al krajnja je tu negdje...

Ubrzanje je vruhunsko do negdje 80kmh i onda lagano pada

Offline ichko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
« Odgovori #57 : 27 Rujan, 2008, 20:18:06 »
Pa jeli moguce da neams vecu krajnju brzinu,mom prijatelju runner 2008 godiste nista nije radjeno samo skinute blokade,i ide 86-87 po ravnom,po satu...
Moguce zbog vjetra da je isao sporije,sigurno moze brze,i kad su vec obrtaju bili 10600 na pocetku a sad 9800,sigurno su jos malo vise mogli ici makar na 10000...

Koje je godiste tvog runner,moze li biti da iamju razlike u masinama medju godistima

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #58 : 27 Rujan, 2008, 20:25:04 »
Pa jeli moguce da neams vecu krajnju brzinu,mom prijatelju runner 2008 godiste nista nije radjeno samo skinute blokade,i ide 86-87 po ravnom,po satu...
Moguce zbog vjetra da je isao sporije,sigurno moze brze,i kad su vec obrtaju bili 10600 na pocetku a sad 9800,sigurno su jos malo vise mogli ici makar na 10000...

Koje je godiste tvog runner,moze li biti da iamju razlike u masinama medju godistima

Ako taj runner ide 92km/h onda je to odlicna brzina.

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #59 : 27 Rujan, 2008, 20:29:02 »
Moj je isto 2008. godište i siguran sam da sam dobro razradio mašinu jer sam prvih 1000km 99% vremena okretaje držao na ispod 7000 i max brzinu oko 42kmh.