Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: NRG Power - puž za brzinomjer - kako doći do žica?  (Posjeta: 8651 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline petarnino.krnic

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Mali Lošinj
  • Moj Skuter: NRG Power 2005.
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: Za sada:Crveni federi kvačila, 4,8 g rolice. Ostalo serijski
  • MojSpuh: Leo Vince ZX-R
NRG Power - puž za brzinomjer - kako doći do žica?
« : 25 Kolovoz, 2015, 23:05:11 »
Pozdrav,
na zadnjem servisu su mi rekli da radilica ima lufta te da bi trebalo napraviti servis, tj. mijenjati. Skuter je 2005. g., vodeno hlađenje. Skuter je prešao cca 28000 km, na njemu je sve serisjki osim auspuha Leovince ZX, i stvarno radilica ima lufta, to sam vidio na svoje oči :) To bi mijenjao, sada je pitanje da li trebam mijenjati i radilicu ili samo ležajeve + semeringe i ostalo. Kada se otvara mašina i mijenja se radilica, što se sve još mijenja, ležajevi, semerinzi, brtve na cilindru (koje su mijenjane prije dva mjeseca na servisu pa je pitanje i da li i njih opet trebam mijenjati)?
Gledam po njuškalu neke setove za generalku, pa oni uključuju i cilindar i klip + radilica + ležajevi + igličasti ležaj.
Ljudi molim za pomoć, nemam iskustva. Ako mi netko može odgovoriti:
1. Da li mijenjati i radilicu? Da li uzeti original ili neku zamjensku te preporuka koju? Koja je cijena za original piaggio?
2. Da li mijenjati cilindar?
3. Da li promijeniti i klip kad već otvaram mašinu (imam jedan original klip u rezervi, pa pretpostavljam da nije na odmet promijeniti)
4. Što još ide osim ležajeva + semeringa + brtve? Da li sam nešto zaboravio.
5. Vodena pumpa je promijenjena na servisu prije dva mjeseca, samo impeler nije. Njega ću isto promijeniti kada otvorimo mašinu.
6. Vidim da se prodaju setovi, da li preporučujete da se to uzme?
Primjerice set sa cilindrom, klipom, radilicom, ležajevima, semerinzima itd. http://www.njuskalo.hr/moto-agregati/set-generalku-piaggio-gilera-skuteri-oglas-13213886
ili ovaj http://www.njuskalo.hr/moto-agregati/set-generalku-piaggio-gilera-skuteri-oglas-13213886.
7. Postavio sam pitanje ranije danas, ne radi mi puž. Koji trebam uzeti? Sat je digitalni, da li ovaj http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/pu-gilera-za-piaggio-nrg-power-detail
ili ovaj
http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/pu-piaggio-za-nrg-power-detail.
8. Treba li meni uopće generalka???
Znam da je post poduži ali nadam se da ima netko tko će odgovoriti.

« Zadnja izmjena: 07 Rujan, 2015, 14:33:32 petarnino.krnic »

Offline walkay

• moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • Dr. TGB
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: SP180, ZIP SP180
  • Moja Kaciga: Vemar vtx atlan
Odg: NRG Power - radilica ima lufta- Generalka da ili ne???
« Odgovori #1 : 25 Kolovoz, 2015, 23:24:27 »
Zavisi koliko lufta ima radilica, ako se lezajevi ne cuju i osovina od radilice ne radi kao joystick onda ne moras, ali na 28000 km vec je vrijeme. Ja bi stavio novu radilicu, orginal ili neku zamjensku sa punim polutkama (BGM, RMS, Motoforce...), NTN lezajeve sa Corteco semerinzima, orginal Piaggio iglicasti lezaj na klipnjacu, nove orginalne brtve za cilindar, osiguraci klipa ako stavljas novi klip sto imas kao rezervni odma su nove karike, bolja kompresija. Cilindar ako nema riseve moze jos bez problema, vodenu ne moras opce dirati ako su ti zamijenili prije 2 mjeseca ali bi mikroremen pogledao u kakvom je stanju.

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #2 : 26 Kolovoz, 2015, 00:40:02 »
nema radilica luft nego ležajevi,ne trebaš mjenjati radilicu nego ležajeve i semeringe..
to si uzmi koyo japan ležajeve i corteco viton semeringe..
uz to promjeni igličasti ležaj klipa i karike kad već otvaraš a nije otvarano..
naravno uz to i dihtung cilindra i gumice glave..

klip i cilindar nema potrebe ako skuter nije zacvikal i radi i vozi uredno.

puž ti ide ovaj http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/pu-gilera-za-piaggio-nrg-power-detail

drugi link mi ne otvara..
« Zadnja izmjena: 26 Kolovoz, 2015, 00:44:43 steeef »
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline anabellas

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Derbi rambla 300i
  • Moja Kaciga: HJC FG 17
  • MojSetup: Sve serijala
« Odgovori #3 : 26 Kolovoz, 2015, 12:35:38 »
Ako ti trebaju lezajevi imam ja
NTN Japan nove zapakirane
Mjenjam Speedfight za kuku od golfa.

ŠIFRA OGLASA: kuku meni kuku tebi!

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #4 : 26 Kolovoz, 2015, 13:27:17 »
Ja sam na svakoj radilici imao lufta na strani variomata na nrg power. Ali minimalan, - nije se vidio, samo se osjetio pod prstima. Tako je bilo odma nakon prvog djira poslije ugradnje i isti taj luft je vjecno ostao bez povecanja, a zadnja radilica je presla valjda 30.000+km i skut tada prodan potpuno ispravan

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 26 Kolovoz, 2015, 13:27:52 »
Ako radilica ima lufta unutra-van onda ti treba druga radilica.
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #6 : 26 Kolovoz, 2015, 13:39:49 »
Pozdrav,
na zadnjem servisu su mi rekli da radilica ima lufta te da bi trebalo napraviti servis, tj. mijenjati. Skuter je 2005. g., vodeno hlađenje. Skuter je prešao cca 28000 km, na njemu je sve serisjki osim auspuha Leovince ZX, i stvarno radilica ima lufta, to sam vidio na svoje oči :) To bi mijenjao, sada je pitanje da li trebam mijenjati i radilicu ili samo ležajeve + semeringe i ostalo. Kada se otvara mašina i mijenja se radilica, što se sve još mijenja, ležajevi, semerinzi, brtve na cilindru (koje su mijenjane prije dva mjeseca na servisu pa je pitanje i da li i njih opet trebam mijenjati)?
Gledam po njuškalu neke setove za generalku, pa oni uključuju i cilindar i klip + radilica + ležajevi + igličasti ležaj.
1. Da li mijenjati i radilicu? Da li uzeti original ili neku zamjensku te preporuka koju? Koja je cijena za original piaggio?
3. Da li promijeniti i klip kad već otvaram mašinu (imam jedan original klip u rezervi, pa pretpostavljam da nije na odmet promijeniti)
5. Vodena pumpa je promijenjena na servisu prije dva mjeseca, samo impeler nije. Njega ću isto promijeniti kada otvorimo mašinu.
Primjerice set sa cilindrom, klipom, radilicom, ležajevima, semerinzima itd. http://www.njuskalo.hr/moto-agregati/set-generalku-piaggio-gilera-skuteri-oglas-13213886
ili ovaj http://www.njuskalo.hr/moto-agregati/set-generalku-piaggio-gilera-skuteri-oglas-13213886.
7. Postavio sam pitanje ranije danas, ne radi mi puž. Koji trebam uzeti? Sat je digitalni, da li ovaj http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/pu-gilera-za-piaggio-nrg-power-detail
ili ovaj
http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/pu-piaggio-za-nrg-power-detail.
1. radilica ti treba ako je leteci potrosen i dosjedi lezajeva,to ko bude mjenjao znat ce ti rec ali s obzirom na kvalitetu novih piaggio masina spremi pare za radilicu
2. cilindar na toj kilometrazi netreba mjenjati ali to ce se utvrditi mjerenjem zracnosti klipa i cilindra,obicno nove karike i honovanje cilindra rijese stvar,ako ne onda ides na prvu specijalu pa ti treba i novi klip
3.eto ti odgovor iznad
4.lezajevi radilice,semerinzi,brtve cilindra i set za promjenu vodene pumpe kad su vec blokovi rastavljeni,ovisno o potrosenosti osovinice vodene pumpe vidjet ces samo dal ce ti trebati lezajevi i semering za vodenu ili komplet, ja sam na nrgu mjenjao komplet na 10 000, semering je pojeo osovinicu :)
5.pogledaj pod 4
6. set ti netreba bolje da sam kupis pojedinacno jer u setovima zna biti svasta recimo losiji semerinzi ili lezajevi ili nesto trece
7.puz kupis novi nema tu pomoci
8.generalka ti treba unutar narednih 1-2000km ako ne namjeravas prodavati skuter ubrzo,ovisno koliki je luft na radilici i da li se ekstremno pojavaca  :icon_biggrin:

Lp,

preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 26 Kolovoz, 2015, 15:07:44 »
Pozdrav,
ili ovaj
1. radilica ti treba ako je leteci potrosen i dosjedi lezajeva, to ko bude mjenjao znat ce ti rec ali s obzirom na kvalitetu novih piaggio masina spremi pare za radilicu
2. cilindar na toj kilometrazi netreba mjenjati ali to ce se utvrditi mjerenjem zracnosti klipa i cilindra,obicno nove karike i honovanje cilindra rijese stvar,ako ne onda ides na prvu specijalu pa ti treba i novi klip
3.eto ti odgovor iznad
4.lezajevi radilice,semerinzi,brtve cilindra i set za promjenu vodene pumpe kad su vec blokovi rastavljeni,ovisno o potrosenosti osovinice vodene pumpe vidjet ces samo dal ce ti trebati lezajevi i semering za vodenu ili komplet, ja sam na nrgu mjenjao komplet na 10 000, semering je pojeo osovinicu :)
5.pogledaj pod 4
6. set ti netreba bolje da sam kupis pojedinacno jer u setovima zna biti svasta recimo losiji semerinzi ili lezajevi ili nesto trece
7.puz kupis novi nema tu pomoci
8.generalka ti treba unutar narednih 1-2000km ako ne namjeravas prodavati skuter ubrzo,ovisno koliki je luft na radilici i da li se ekstremno pojavaca  :icon_biggrin:
1. Ok, Imaš neku za preporuku, ne treba mi nikakva racing, neka normalna cijena i da je relativno dobra za tu cijenu.
2. Što bi to bilo honovanje cilindra. Za klip ok, promijeniti ću ga, ili samo karike ako nema potrebe za mijenjanje cijelog klipa.
4. Čuo sam se lageros-hr, i u ponudi mi je dao Koyo Japan + semeringe Corteco, 229 kn sa dostavom. Imam i ponudu za NTN ležajeve, cijena ista. Koje preporučujete da uzmem, NTN ili Koyo?
Vodena pumpa je promijenjena sve, osim impelera (na servisu prije dva mjeseca). Na servisu mi je također mijenjana gumica glave cilindra, onda ona manja gumica što ide unutar glave cilindra. Trebam li uzeti nove s obzirom da su stare dva mjeseca. Nije mijenjana ona brtva između cilindra i glave motora. Pretpostavljam da će mi ta trebati.
Ima li još neka gumica ili brtva (neka mala, sitna :) vidim u setovima da zna biti malih gumica (promjer cca 1cm)) koja će mi trebati za naručiti, da naručim odmah sve, jer na Lošinju baš i nije neka sreća sa rezervnim dijelovima.
6. Pročitati odgovor pod 4.
7. Ok.
8.Onda najbolje da uzmem odmah i radilicu pa da se rješim svega kad već otvaram mašinu. Neću ponovno otvarati za 1-2000 km, toliko para ipak nemam :D
I zaboravio sam napisati walkay-u, mikroremen je također mijenjan na servisu.

Treba mi i igličasti ležaj za u klip. Rekli su mi da je najbolje uzeti orignial, jer čitam ovdje po forumu da se neki raspadnu pa naprave s....nje. Tražim original po web shopu ali ne mogu naći. Može li neki od ovih ispod . Da li će pasati i koji preporučujete?
http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/igliasti-leaj-artek-za-piaggio-i-vespu-50ccm-12x17x15mm-detail
http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/igliasti-leaj-italkit-za-piaggio-i-vespu-50ccm-12x17x15mm-detail
http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/igliasti-leaj-bgm-original-12x17x13mm-detail
http://www.mojskuter.com/index.php/webshop/webshop/skuteri-50ccm-2t/igliasti-leaj-artek-12x17x13mm-detail

Ili ako znate gdje mogu nabaviti original pa zalijepite link.

Hvala ljudi svima puno na pomoći
« Zadnja izmjena: 27 Kolovoz, 2015, 09:22:42 petarnino.krnic »

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 26 Kolovoz, 2015, 15:10:29 »
Ja sam na svakoj radilici imao lufta na strani variomata na nrg power. Ali minimalan, - nije se vidio, samo se osjetio pod prstima. Tako je bilo odma nakon prvog djira poslije ugradnje i isti taj luft je vjecno ostao bez povecanja, a zadnja radilica je presla valjda 30.000+km i skut tada prodan potpuno ispravan
Ti misliš da ne trebam mijenjati radilicu? Onoliko koliko sam vidio radilica se mrda gore-dolje, onako, možda milimetar, ili manje sve zajedno.
Za unutra-van nisam siguran.

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #9 : 26 Kolovoz, 2015, 15:13:02 »
Ti misliš da ne trebam mijenjati radilicu? Onoliko koliko sam vidio radilica se mrda gore-dolje, onako, možda milimetar, ili manje sve zajedno.

Svfe ovisi koliki je luft. Kod mene se osjetilo samo pod prstima i to ako bi primio za vrh gdje ide matica od variomata. Ne vjerujem da je zracnost kod lagera bila veca od 1/10mm, vjerojatno i bitno manje, mozda i bitno manje od 0,1mm

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 26 Kolovoz, 2015, 15:15:04 »

Svfe ovisi koliki je luft. Kod mene se osjetilo samo pod prstima i to ako bi primio za vrh gdje ide matica od variomata. Ne vjerujem da je zracnost kod lagera bila veca od 1/10mm, vjerojatno i bitno manje, mozda i bitno manje od 0,1mm
A ništa, to ću saznati kad otvorim. Imaš li neku radilicu za preporuku, da imam za rezervu odmah za naručiti. Jer skuter mi je glavno prijevozno sredstvo pa da što manje budem bez njega :)

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #11 : 26 Kolovoz, 2015, 20:02:14 »
Računaj da taj cijeli posao dosta košta,ako ćeš sve original,radilica 800kn,klip 350kn,vodena 200kn,lageri i semerinzi 250kn,set dihtunga 100kn,puž 400kn,pa uvijek prilikom raskapanja naletiš na još nekaj kaj treba mijenjat,pa dok platiš ruke eto te na 3000kn troška dok si reko keks,može se i malo jeftinije proć al ne previše.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #12 : 26 Kolovoz, 2015, 22:39:59 »
Po zvuku se cuje radilica.. Cijeli blok vibrira, trese se i buci. Imam iskustva ;D

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #13 : 27 Kolovoz, 2015, 08:49:28 »
Računaj da taj cijeli posao dosta košta,ako ćeš sve original,radilica 800kn,klip 350kn,vodena 200kn,lageri i semerinzi 250kn,set dihtunga 100kn,puž 400kn,pa uvijek prilikom raskapanja naletiš na još nekaj kaj treba mijenjat,pa dok platiš ruke eto te na 3000kn troška dok si reko keks,može se i malo jeftinije proć al ne previše.
Klip imam novi u rezervi još odavno, vodena pumpa je promijenjena prije 2 mj, dihtunga nešto imam a nešto je i mijenjano nedavno, ruke su mi 500 kn. Ostaje mi za kupiti ležajeve i simeringe + radilica + puž. Tako da je ipak nešto manje

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #14 : 27 Kolovoz, 2015, 08:51:01 »
Po zvuku se cuje radilica.. Cijeli blok vibrira, trese se i buci. Imam iskustva ;D
Čuje se nešto malo, kao da se drobi, tako nešto. Ali nije sad baš da vibrira i trese se. Imaš neku radilicu za preporuku

Offline ivanm

• maxi forumaš

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
Za serijalu ti je ok rms standard
http://www.pedparts.co.uk/c/products/RAW/Piaggio_Standard_Replacement_Crankshaft.jpg
Sad sam se čuo sa dućanom, kažu da imaju na lageru Motoforce standard i da je ta bolja od RMS-a. Što ti kažeš? I da li se obično sa radilicom dobije i igličasti ležaj?

Offline ivanm

• maxi forumaš
slično je, da..
nemoj stavljati ležaj koji dođe s njom jer je smeće
stavi piaggiov original il tako nešto..

Offline petarnino.krnic

• forumski skejter
  • **
slično je, da..
nemoj stavljati ležaj koji dođe s njom jer je smeće
stavi piaggiov original il tako nešto..
Uzeti ću taj od Motoforce-a. A gdje naći taj original igličasti od Piaggia, gledam na Web shopu, nigdje ne mogu naći. Znaš li ti možda gdje ima?

Offline ivanm

• maxi forumaš
U piaggio ducanu..