Ola.. pošto je danas bilo natprosječno toplo a ja imam "free day" od posla reko ajmo mi
namontirati Deltu gore pa ujedno i probati.
Pripremio alat, maknuo ostatak vozila van i krenuo.. Inače imam veliku garažu koja mi ostala od tate ali u ovoj svojoj
se osjećam nekako drugačije pa cijeli alat polako vučem do sebe. Nekako mi je preogromna ta druga u kojoj je auto inače..
Naravno kad sam sve otvorio, nikakvih tragova habanja i tome slično kad je bilo otvoreno prije 1200 km. Remen i dalje kao nov, vario odličan
sa rolicama/ klizačima tako da sam samo sklopio i 3500 soma neću opće otvarati do sljedećeg servisa.
Zvono sam znao da će ići malo teže dolje pošto je to prvo skidanje isto pa sam si pripremio radapciger, palo zvono bez pol frke
bez ikakvog nabijanja i živčanjenja kaj je i bio cilj. Ne volim uzeti čekič i nabijati ko idijot po nečemu...
Slijedilo je rastavljanje kvačila za "hladnim oružjem" ili ti ga gedorom 46. Nisam htio isto tako koristiti nikakve papagajke i tome slično.
Popilo mi je živce malo žešče jer nemam tako veliki "šaraftuk" da ga ubacim nutra i fixiram dok okrečem maticu ali
posudio sam veći nastavak za pištolj da mogu gedoru staviti na njega. Frend je pridržal a ja sam udario udarnim par puta i popustilo je, naravno.
Sama zamjena je lako prošla te je sve ponovo sastavljeno na kup i istom metodom zategnuto sa NOVIM centralnim.
Sama Delta je obnovljena od strane steefa. Pakne imaju puno mesa i tome sam baš zadovoljan. Kaj se tiče postavki, znači na njoj su plavi fedrići i
našpanana je do kraja na zadnji zub. Tako je bila kod njega i super je bilo pa sam tako i ostavio samo.
Sami doživljaj nakon upaljenja i probe ne mogu opisati, ne da mu plus kao variomat ali se osjetno osjeti ubrzanje iz nule.
Zakopča oko 4000 i doslovno mogu s njim na zadnji bez pol frke (iako ne prakticiram vožnju po zadnjem opće.) Nisam ništa
vračao i štelao ponovo jer ako bi vračao za zub dolje, dobio bi da cukne na nižim okretajima a ovak mi baš paše.
Napravio nekih 5km laganih da ga usput i razvozim.
To je to, sparkiran i čeka 26.3. regu pa budemo vidjeli kak se bude vrijeme pokazalo..
Evo i jedan brzinski video, ništa posebno ali to je to
! No longer available